Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Ty pořád nechápeš, že jsou chlapi, které toto ani nezajímá? Že každý není hnidopich (lakomý, šetřílek, atp. ), jako ten tvůj? Že radějí dají do rodiny peníze a ty se ženo starej?
Jj muj muz taky vubec nevi, ne protoze je trouba, ale proste mi veri
@Šarlota4 píše:
Jj muj muz taky vubec nevi, ne protoze je trouba, ale proste mi veri
Ani nemusí být trouba. Ono je to totiž pohodlnější. Já by taky byla ráda, kdybych jen někde odhodila část peněz a ty se starej ať máme co jíst, všechno je zaplaceno atd. Mě to hospodaření taky nějak extra nebaví. Jenže to nemám na koho hodit, naopak se to vyžaduje po mě
. No už jsem si zvykla. Takže tyto chlapy chápu. Hlavně aby dali domů peněz dost a nedržkovali pořád, kde ty peníze jsou
![]()
@neila My taky
Já mužovi koupila bazének na kapry (jezdí rybařit), není to levná záležitost, ale měl radost a ani mi neřekl, že jsem blázen a utrácím
Když normálně funguje chod domácnosti, tak i maličkost udělá radost: Já to mám ráda
Vztah se přeci musí oživovat ![]()
@AndreaS92 píše:
@avm3 když si chceš například koupit nové boty tak to musís manželovi říct, aby mel 100% přehled?
Ano, i o tom se bavíme. Neříkám mu o každém rohlíku, ale zrovna boty rozhodně ano.
@Kobliha51 tak ja se nemusim starat o ucty kolem bytu. Pojistky, mobily atd to vsechno poplati. Staram se o lednicku, obleceni proste domacnost. Akorat, ze proste neresi jestli mi dal o 5 nebo 10 tisic vic nez potrebuju. Coz mi vyhovuje. Me by hyblo kdybych musela hlasit kazdou avivaz atd
@avm3 pokud to takhle mate nastavene a vyhovuje vam to, tak proc ne
neznamena to, ze je to lepsi nebo horsi zpusob nez jakykoliv jiny ![]()
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymu.
Ahoj maminky, chci se vás zeptat, jsem vdaná 3 roky, manžel mi dává na jídlo, kosmetiku a na dítě 10000 na měsíc, jsem na mateřské. Nikdy neutratím všechny peníze, cíleně se snažím ušetřit tak 2000 měsíčně, už to dělám půl roku a mám naspořeno něco přes 10000,– manžel to ale neví, nevím jestli to mám říct, ale myslím si, že by mi peníze zkrouhnul, nemám v plánu si koupit nic pro sebe, ale třeba až si budeme chtít něco koupit, tak mu řeknu, že jsem něco našetřila bokem a tudíž si to mlžeme koupit hned… ( třeba novou ledničku, sušičku) nevím ani co vlastně.Jen vím, že kdybych mu peníze vracela, nacpal by je akorát do auta…
Co si o tom myslíte? Říct mu to? Něříct??
On se mě nikdy neptá, jestli mi něco zbylo, nebo nezbylo.
Určitě bych mu to neřekla nejsou to tvoje peníze, ale vaše a měli by jste se na výdajích domluvit
@Šarlota4 píše:
@Kobliha51 tak ja se nemusim starat o ucty kolem bytu. Pojistky, mobily atd to vsechno poplati. Staram se o lednicku, obleceni proste domacnost. Akorat, ze proste neresi jestli mi dal o 5 nebo 10 tisic vic nez potrebuju. Coz mi vyhovuje. Me by hyblo kdybych musela hlasit kazdou avivaz atd
A tak to má být, když jsou oba partneři rovnoprávní. Pokud je to tam jako pán (co má peníze) a sluha (co vyučtovává každou grešli) tak to je potom zlé soužití. Ale třeba tu sluhu baví a je rád sluhou. Já nevím.
@Šarlota4 Mě přijde nejjednoduší způsob, co máme my, že v případě vyšších vydajů to platíme s příteloví karty. Mezi to počítám i velký nákup. A pak já mam svoje malá příjmy z kterých platim pokud si něco chci koupit nebo dělám malý nakup.
Mě dává chlap peníze na určité místo a tam si vezmu, když potřebuju. Je to na běžné věci - jídlo, drogerie, lékarna, atd… větší věci - oblečení, boty, atd spolu probíráme. Ne, že by kvůli nové bundě zasedala rodinná rada, ale prostě si to řekneme. Ta tisícovka je na konci měsíce znát… a jsou to věci, které se kupují 1 za rok, dva… boty pro děti teda častěji a to je taky tisícovka.
Ale pořád si myslím, že se máme dobře, jsou rodiny, co musí nebo umějí vyjít z mnohem menších peněz.
@annaei píše:
@Šarlota4 Mě přijde nejjednoduší způsob, co máme my, že v případě vyšších vydajů to platíme s příteloví karty. Mezi to počítám i velký nákup. A pak já mam svoje malá příjmy z kterých platim pokud si něco chci koupit nebo dělám malý nakup.
Máme to podobně…
@avm3 a jak to probíhá jestli mohu vědět?
drahý koupim si zítra nové boty
nevadilo by ti to? ![]()
Neumím si to představit ze si jdu jednou za cas nakupovat a doma vytahnu tašky a zacnu říkat podprsenka stala 300, džíny 1500, boty 1000
proč mu to hlásis?..Tk snad ma každý právo na určité soukromí on ti taky vše musí hlásit?
A říkat manželovi kdy si chci koupit boty a kolik stoji apod.mi přijde teda ponižující. ![]()
@avm3 ještě dotaz mas nějaké svoje peníze nebo mate vše společně? ![]()
@neila píše:
@avm3 pokud to takhle mate nastavene a vyhovuje vam to, tak proc neneznamena to, ze je to lepsi nebo horsi zpusob nez jakykoliv jiny
To neřikám, že by to jiní měli špatně. Mě jen udivuje - a je už asi 3.diskuze za poslední týden - že se rozdělují peníze na moje a tvoje. My prostě koupíme, co je potřeba a platí to ten, kdo je zrovna u toho a větší věci většinou chlap.
@AndreaS92 píše:
@avm3 a jak to probíhá jestli mohu vědět?drahý koupim si zítra nové boty
nevadilo by ti to?
Neumím si to představit ze si jdu jednou za cas nakupovat a doma vytahnu tašky a zacnu říkat podprsenka stala 300, džíny 1500, boty 1000proč mu to hlásis?..Tk snad ma každý právo na určité soukromí on ti taky vše musí hlásit?
A říkat manželovi kdy si chci koupit boty a kolik stoji apod.mi přijde teda ponižující.
Vždycky je to o tom, jestli je peněz hodně a nebo málo. Pokud je peněz málo, musí se oba domluvit a oba musejí sledovat své výdaje a navzájem se informovat, protože jinak by nebylo co jíst. To asi není váš případ a tak si kupujete, co kdo chcete a nesvěřujete se. Každý to má jinak.