Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@avm3 když si chceš například koupit nové boty tak to musís manželovi říct, aby mel 100% přehled? ![]()
@Anonymní píše:
Jé ženský, to mám radost, já si přijdu hrozně, jako že dělám něco za jeho zády o čem neví, jinak peněz mi dává dost, i mi někdy dá 1000ku ať si jdu něco koupit pro sebe, nebo mi sám něco koupí, to si vždycky právě přijdu trapně a nevím co mu říct.Ale on právě by peníze jen rozházel, nedávno si koupil tiskárnu za 8000 a nebo třeba nový potahy do auta, přitom ty předchozí byly starý asi půl roku, no pořád něco fakt…
Buď ráda, že máš hodnýho chlapa, co by za to některé ženské daly, když to tady kolikrát čtu. Však nehraješ automaty, ani nic podobnýho, šetříš pro vás a uvidíš, jak bude jednou mile překvapenej, až mu třeba řekneš, že jsi pro vás zaplatila dovolenou či cokoli jiného, prostě nikdy nevíš, kdy se vám budou hodit.
@avm3 No peníze máme společný, v tom je ten vtip, ale dává mi tolik kolik potřebuji na jídlo, kosmetiku a tak, dá mi kolik je třeba, i kdybych za ním teď přišla, že potřebuji ještě 1000,– dá mi je, ale kdyby věděl, že vystačím s 8000,– dával by mi 8000,–
Jinak netajíme si za co to kupujeme, jen neví, že mi něco zbyde, to já vím, že on se snaží šetřit, jenže šetří tak maximálně 4 měsíce a potom auto potřebuje tuto a auto potřebuje tamto… takže jsem si řekla, že až se nám pose*e třeba lednice, tak budeme víte kde…
![]()
Kolik máte rezervu na spořícím účtu? A nepiš mi, že nic, máte dítě a ty jsi na mateřské, takže byste měli mít MINIMÁLNĚ 100 tisíc.
Já tedy opravdu nechápu potřebu šetřit něco tajně
Proč nešetříte normálně?
Taky čumím, že je to tady asi normální… ![]()
A jak by vám bolo, kdyby si zase naopak váš manžel odkládal něco stranou?
Příspěvek upraven 03.11.14 v 14:30
To je super, že to takhle máš, že našetříš
Já ti to schvaluju. Teď už nejsem na mateřské, ale když jsem byla, taky jsem si „pár korun“ dávala stranou. Člověk nikdy neví, kdy se mu budou peníze hodit.
@Anonymní píše:
@avm3 No peníze máme společný, v tom je ten vtip, ale dává mi tolik kolik potřebuji na jídlo, kosmetiku a tak, dá mi kolik je třeba, i kdybych za ním teď přišla, že potřebuji ještě 1000,– dá mi je, ale kdyby věděl, že vystačím s 8000,– dával by mi 8000,–Jinak netajíme si za co to kupujeme, jen neví, že mi něco zbyde, to já vím, že on se snaží šetřit, jenže šetří tak maximálně 4 měsíce a potom auto potřebuje tuto a auto potřebuje tamto… takže jsem si řekla, že až se nám pose*e třeba lednice, tak budeme víte kde…
![]()
No vzdyt jo, to se vůbec neobhajuj většina by to tak udělala nebo dělá ![]()
@kacz píše:
Kolik máte rezervu na spořícím účtu? A nepiš mi, že nic, máte dítě a ty jsi na mateřské, takže byste měli mít MINIMÁLNĚ 100 tisíc.
@carola píše:
Buď ráda, že máš hodnýho chlapa, co by za to některé ženské daly, když to tady kolikrát čtu. Však nehraješ automaty, ani nic podobnýho, šetříš pro vás a uvidíš, jak bude jednou mile překvapenej, až mu třeba řekneš, že jsi pro vás zaplatila dovolenou či cokoli jiného, prostě nikdy nevíš, kdy se vám budou hodit.
Tak já taky dávám mimo, když je co
, ale pak většinou za to chlapovi koupím k vánocům dárek, který by nečekal, třeba minulý rok notebook, nebo když je potřeba něco nutně na baráku, tak to vytáhnu a zalepí se problém ![]()
máme společné účty, já to schovávám třeba po stovkách, aby to nebylo tak vidět a je to pak příjemné mít něco v záloze a moci mu pak udělat radost
@J_Doe píše:
Já tedy opravdu nechápu potřebu šetřit něco tajněProč nešetříte normálně?
Taky čumím, že je to tady asi normální…![]()
A jak by vám bolo, kdyby si zase naopak váš manžel odkládal něco stranou?
Příspěvek upraven 03.11.14 v 14:30
proc by mi melo vadit kdyby si partner setril stranou? nereknu kdyby jsme byli jak supaci, zili z rohliku a on mel na ucte milion, to bych nas… byla.. ale takhle? Byla bych rada ze ma nasetreny penize a bylo by mi fuk jestli setril tajne nebo ne
to mi m kazdy mesic rikat z vyplaty mi na ucte zbylo 5000 atp.?
@J_Doe Já to dělám hlavně proto, že manžel neumí šetřit, vždy to musí do něčeho nacpat, on bere něco přes 25000, já mám mateřskou, jinak část peněz jde na hypo, část na energie, část jde na spoření dítěti, ale jiné spoření nemáme, do toho podnikáme, takže to nás také něco stojí, ale jinak já mám přehled o penězích 100% jen prostě se radši nehádám a nezakazuji manželovi ať nic nekupuje… na dovču peníze máme, tak to neřeším, navíc já se prdlačku vyznám v autech, takže fakt nikdy nevím co opravdu je třeba tam byměnit, jednou je to olej za 3000, po druhé je to spojka ( 14000) po třetí to je hřídel, No furt něco. ![]()
@catherine100 píše:
Tak já taky dávám mimo, když je co, ale pak většinou za to chlapovi koupím k vánocům dárek, který by nečekal, třeba minulý rok notebook, nebo když je potřeba něco nutně na baráku, tak to vytáhnu a zalepí se problém
máme společné účty, já to schovávám třeba po stovkách, aby to nebylo tak vidět a je to pak příjemné mít něco v záloze a moci mu pak udělat radost
to je fakt
sotva ma zenska ma matersky jentak prachy na vanocni darky.. a prece si nerekne chlapovi o penize na darek pro nej ![]()