Tajně si šetřím peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5593
3.11.14 17:13

@catherine100 pokud vis, ze děti uzivis sama i bez něho pak je to v pořádku :palec: :) to ze jste manželé neznamená ze nemůžeš mit svoji rezervu ;) také jsem vdaná. Každý to máme jinak a tak jak to každému vyhovuje at to ma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.11.14 17:14

@AndreaS92 Já mam pocit, že ona píše o voze ty zase o koze. Jde o to, že když dva lidi jsou dohromady uspory by měli mít dohromady a v případě rozchodu, aby šli na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.11.14 17:15

@annaei tech co věřily už tady bylo :mrgreen::oops: pardon, ale spoléhat se na to on by mi to urcite neudělal?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 17:16
@Kobliha51 píše:
Ty pořád nechápeš, že jsou chlapi, které toto ani nezajímá? Že každý není hnidopich (lakomý, šetřílek, atp. ), jako ten tvůj? Že radějí dají do rodiny peníze a ty se ženo starej?

Ty jsi dobrá, že prý hnidopich…! :lol:
Tahle diskuse je o tom, že jeden z manželského páru šetří něco bokem tajně. Kdyby šetřila otevřeně, tak by zakladatelka neměla dilemu, že když by manželovi o tom řekla, tak by jí „snížil příděl“.
Mně se prostě takovéto tajnosti v manželství nelíbí a překvapuje mě, kolik diskutujících se zakladatelkou tak souzní. Proto se ani nedivím tomu výš spomínanému manželovi, kterého naštvalo, že žena tajně naspořila na dovolenou. Já bych taky nebyla ráda, kdybych po letech zjistila, že mi manžel zatajil příjem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 17:18
@neila píše:
@J_Doe to sis me asi spletla se zakladatelkou :palec: ja to nedelam, jen jsem rekla, ze to chapu ;) muj manzel vi zcela presne co nas kolik stoji, protoze vsechny pravidelne platby odchazeji z jeho uctu. Nezajima ho nijak bliz akorat vyse materske protoze tyhle penize nas nijak nevytrhnou a skoro komplet padnou na pojistky a pod. ;) A ano, my se i po letech radi navzajem prekvapujeme, vas to mozna nebere, ale nas ano a delame to radi a casto, nejen o svatcich :palec:

Aha, tak to promiň, byla jsem na mobilu, a tam se listuje špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.11.14 17:22

@AndreaS92 ale to by si teda spravedlivě měl dělat rezervu i manžel a pak ještě společnou a to nevím jak bychom aktuálně dali :mrgreen: my raději společně pošlem peníze na spoření dětí

ale já taky říkám, ať si dělá každý co chce…ale ty jsi psala, že ti přijde ponižující se s vlastním manželem dohadovat za co se utrácí a mě to přijde naopak to hezké, že k sobě máme důvěru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.11.14 17:25

@avm3 ještě dotaz proč myslis, ze se v Praze kupuje oblečení častěji než na vesnici? To mi tedy přijde úplně z cesty :roll: neberu to jako útok ale tomu už teda fakt nerozumim :think: mám kamarádku co žije na vesnici na Moravě a kupuje si oblečení několikrát do měsíce, ja bydlim v Praze a nepotrebuju si ho kupovat často! Takže poznámku ohledně Prahy nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 17:27
@Šarlota4 píše:
@AndreaS92 musim rict, ze i kdyz zijem fakt v nadbytku :oops: a koupit si muzem oba co chcem tak taky doma hlasim " dneska sem si koupila kabat" nebo " zitra si skocim koupit boty" proste jen, aby vedel, ze jsem kupovala neco drazsiho

No, takhle mi to přijde normální, prostě netajím, že jsem si něco koupila, nebo plánuju koupit, pokud se zeptá, kolik to stálo, tak mu to řeknu, nebo se může podívat do našeho rodinného účetnictví, kam to píšu. Ale nedělám to, že si vezmu 10 tis na potraviny, z toho si dva strčím do kapsy, 8 minu, a řeknu, že už není. :nevim:
Jinak, dá se to předse řešit „kapesným“, oba si vezmeme nějaké peníze jako kapesné, a ty už nikde nevyúčtovávám, každý si za ně koupí, co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25134
3.11.14 17:28
@AndreaS92 píše:
@avm3 ještě dotaz proč myslis, ze se v Praze kupuje oblečení častěji než na vesnici? To mi tedy přijde úplně z cesty :roll: neberu to jako útok ale tomu už teda fakt nerozumim :think: mám kamarádku co žije na vesnici na Moravě a kupuje si oblečení několikrát do měsíce, ja bydlim v Praze a nepotrebuju si ho kupovat často! Takže poznámku ohledně Prahy nechapu…

Já si myslím, že to ve většině platí. Maminky tráví volný čas v nákupních centrech. Nepíšu, že to platí 100%, znám vyjímky na obě strany… A s tím jsou spojené výdaje a taková žena asi nehlásí koupi každých bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.11.14 17:29

@catherine100 jo, určitě každý ma na to jiný pohled nemyslela jsem to špatně nevidím ani nic špatného na tom, ze mám rezervu i já i manžel :nevim: tak to je a bude :mrgreen: a ano, me to přijde ponižující tak to napíšu někomu to přijde hezké tak to taky napíše vždyť je to vše jen o názoru :kytka: a jestli to ma někdo jinak a vyhovuje mu to proč ne :) to už pisi poněkolikáté :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
3.11.14 17:33
@AndreaS92 píše:
@catherine100 kolik má domácnost peněz 8o??? Me spis udivuje ze mate jen spolecne účty :nevim: souhlasim se zakladatelkou, ze šetřit si někde bokem je správné! Mit v případě rozvodu / rozchodu holej zadek asi není moc příjemné.. :think: je fajn mit společný účet a o použití peněz se společně radit, ale mnohem praktičtější mi přijde mit k tomu každý účet svůj kdyby cokoli… :nevim: a nespolehat se jen na to, ze mi ty peníze manžel vždy dá :nevim: ale to je věc názoru

Dle mého názoru, dělat si rezervu na případ rozvodu je přímo důvod k rozvodu. :nevim: Nepřipadá mi to normální, připadá mi to, jako když si někdo ten rozvod sám přivolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
3.11.14 17:33
@avm3 píše:
@AndreaS92 Jistotu nemám, to ne, rezervu mám, ale je to na rekonstrukci domu. Stejně tak manžel. Ale rozhodně si nedávám tisícovku nějak bokem… prostě se mi to zdá zvláštní…

Zvláštní by to bylo, kdyby zakladatelka vyváděla peníze ze společného účtu a pak je ještě utratila za zbytečnosti. Takhle je dostane na chod domácnosti, manžela nezajímá, co s nimi dělá, tak když je ušetří, tak jedině dobře. Zvlášť když by je manžel neuváženě utratil. Asi by bylo čistší si sednout a říct „hele každý měsíc nám přebývají 2000, tak si je pojďme šetřit“. Ovšem mohlo by to taky dopadnout tak, že manžel jí dá o 2000 méně, což zakladatelce třeba vždy stačit nebude, a sám ty peníze ušetří jen po omezenou dobu a pak je zase utratí při impulzivním nákupu :nevim:

My máme finance společné, jeden účet, hospodařím já. Kdybych z účtu vyváděla desetitisíce ročně, tak to manžel nezjistí, nemá vůbec přehled. Ani ho nezajímá, za co to utratím, ideální stav 8) :lol: My jsme se tedy sešli dva, co mají kladný vztah k šetření. Život si užíváme, ale i šetříme. Manžel se přesvědčil, že mi může důvěřovat a už se ani na finance neptá. Ani ho to nezajímá. Až se bojím, že kdyby se se mnou něco stalo, tak s dětmi umřou hlady, kdyby mu kouzelná bedýnka na plastikovou kartičku nic nevyplivla :zed:

Moc rádi se překvapujeme dárky i v našem věku, i po takové době manželství :oops: Já mám výhodu, platit můžu kartou a on to nezjistí. Manžel si buď vybere v hotovosti nebo už taky platil jeden dárek převodem z účtu kamaráda. Tedy kamarád zaplatil a manžel mu to dal v hotovosti, bo on je tatar v tomhle :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25134
3.11.14 17:36

@kedri Hele, je rozdíl v tom, že je šikovná a že to ušetří, když ví, že by to chlap uvalil… mě jen přijde zvláštní, že o tom neví… nebo spíš, že vyloženě řeší, že to bude tajit…
A dávání se peněz bokem pro případ rozchodu (na což byla tahle reakce) se mi zdá prostě divný.
Já třeba spořím, ale víme o tom oba, víme kolik tam je, kdyby na ty peníze bylo ptřeba sáhnout…
A dárky jako překvapení si taky kupujeme…

Příspěvek upraven 03.11.14 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.11.14 17:36

Upřímně mě zaráží, že takové mírumilovné téma vyvolává u těch, které to tak nemají, tak neuvěřitelný odpor. Proč vám to prostě není jedno?

• Citovat
  • Upravit
5593
3.11.14 17:39

@avm3 promin ale mas o Praze a celkove o zivotu tady trochu zkreslene predstavy myslis, ze maminka na MD chodi po nakupnich centrech a utraci?? Prece nemůžeš brát to ze je někdo z Prahy, ze ma víc peněz než někdo z vesnice??? To přece nemůžeš tak jednoznačně říct. Na to maji paničky co jezdí v nejnovějších modelech aut za miliony, a co jim to manzilek sponzoruje :mrgreen: ale normální maminka na MD at je to v horní dolní nebo v Praze tohle nedela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová