Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Paní Harringtonová
Rozhodně ne. Musí to zůstat tajné.
Nějak to zvládneš, když musíš. Budeš mít nějakou náhradu, tak pozor, ať tam nepřibereš ![]()
@Aduš8 píše: Řeknu ti to jako vyléčený silný kuřák. Dokud kouříš, tak si neumíš představit, jak nekuřákovi páchne kouř. Tvůj manžel by musel mít nějaké onemocnění, kdy by nic necítil a nebo být úplně hloupý. Prostě ti to toleruje. Můžeš se pětkrát vysprchovat, vyprat oblečení a stejně jde kouřem cítit.
A platí to i pro odnaucene kuřáky? Můj přítel tvrdí, že mu to nevadí a že mu to voní…tak jestli to říká jen kvůli mne?
@Anonymní píše:
@Zumpa
Ptala jsem se na abstinenční příznaky, tak nehodnoť můj vztah. S tím blicím smajlíkem jsi přestřelila. Lucka
Priznaky jsou, ze budes nervozni jak sane v lete, takze budes protivna na okoli. Budes myslet jen na to cigaro kdykoli budes chvili stat, mit volne ruce nebo prazdnou pusu. Budes si porad hrat s rukama, mit potrebu v nich neco mit a neco jist a budes se snazit nejak zabavit neco delat jen abys na to nemyslela. Cim vic se budes snazit tim vic na to budes myslet ptz budes vedet ze to delas skrz to abys nemela chut. Na dovolene se odpociva, nedokazu si predstavit dovolenou s nekym komu zrovna chybi cigara, bylo by to peklo pro oba. Muj taky kouril krabicku za dva dny. Momentalne prestal tak to proziva. Reknu ti to narovinu, nevedet ze je takovej skrz to, ze mu chybi cigara uz bysme spolu asi nebyli
musim byt hodne tolerantni a nad naladama mavnout rukou. Kdybych tohle nevedela a nevedela bych pricinu jeho chovani byla bych z toho dost spatna. Takhle ho chapu. Nejhorsi jsou prvni tri tydny pak ta chut uz neni tak silna. Pokud se chces trapit 14dni s tim, ze dal budes kourit nema to cenu. Ver mi. Rekni mu to normalne, beztak to uz vi..a kur vesele dal, akorat vam zkazis dovolenou
Jinak snazim se ho maximalne podporovat a vyuzit toho, takze budeme malovaz, delat novou koupelnu a tak ![]()
Příspěvek upraven 12.07.19 v 13:22
Ja si myslim, ze abstak budes mit podle toho, jak si to nastavis v hlave. Zkousela jsem xkrat prestat kourit. Rikala jsem si ze MUSIM prestat a NESMIM si zapalit a bylo to strasny. Porad jsem zrala, byla jsem nervozni, protivna ado tri dnu jsem to strjne vzdala… Pak jsem dokurovala jednou krabicku a rekla jsem si, ze jen zkusim, jak dlouho vydrzim nekourit a az to nepujde, tak si koupim cigara, zadnej stres. A na podzim to bide 7 let bez cigarety, hulila jsem krabku denne. Bylo to absolutne bez abstaku a citila jsem se naopak hodne dobre, coz jsem se az divila. Kdyz se hodis do klidu, tak si myslim, ze vydrzis nekourit, v opacnem pripade ti nezbyde nic jineho, nez se priznat ![]()
@Venetia já kouřila dvacet denně a smrdí mi to tedy strašně…přestala jsem před dvěma a půl lety. A je to čím dál tím horší. ![]()
Každý má kouření spojené s něčím a když na tu situaci dojde, tak propuká to nejhorší při abstinenci. Já například s tím, jak nastane nějaká stresová situace. Uklidňuju se tím.
A těch moc nemám. Někdo třeba s kávou a nebo po jídle. To je pak horší. Někdo s alkoholem - tam přijde větší krize. Chce to vypozorovat, kdy jsou krizové momenty.
@Anonymní píše:
Tajně kouřím. Už pět let. Kouřím v práci a taky večer, když manžel usne, si jdu zapálit na zahradu do kůlny. Manžel je zapřisáhlý odpůrce cigaret. Zítra po několika letech odlétáme na společnou dovolenou. Na 14 dní. Během této doby bude zcela vyloučeno, abych si zapálila. Otázka zní: jak to budu snášet? Budu mít nějaké abstinenční příznaky? Budu protivná? Krabičku mám teď asi na dva dny. Máte některá zkušenost? Jo a přestat s tím nehodlám.
Můj manžel je velmi příležitostný kuřák a vždy poznám, že si zapálil. Jdi s pravdou ven. Manžel je odpůrce a ty jsi kuřák. Pokud spolu máte žít do smrti, tak je asi blbé mu kouřit za zády jak školačka
@Anonymní píše:
@Zumpa
Ptala jsem se na abstinenční příznaky, tak nehodnoť můj vztah. S tím blicím smajlíkem jsi přestřelila. Lucka
Abstinanční příznaky si můžeš vygooglit. A nejspíše sama víš, jestli zvládneš týden, dva bez. Když jsi nemocná kouříš nebo ne? Pokud ano, tak pochybuju, že na dovolené si nezapálíš.
Nevěřím, že to nekuřák nepozná ![]()
To s tou nemoci je dobrý indikátor. Pokud kouříš i nemocná, budeš mít asi solidní závislost. Jinak pokud to vydrzis nemocná, vydržíš to i na dovce.