Taky máte doma hrozný nepořádek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
28.8.14 21:52

Tak já než se malej narodil, byla pořádkumilovná až moc, skoro pedant - z podlahy by se dalo jíst, okna naleštěný…ale měla jsem na to holt čas o volných víkendech. Teď co je malej, snažím se mu spíš věnovat, než uklízet a trávit s ním čas venku. Přes okna už není vidětdíky bohu že bydlíme ve 4 patře, nejsou skoro rok mytý :oops: ano, sstydím se, fuj. Podlaha vypadá děsně, malej teď strašně slintá, rostou mu zuby, tak je pořád flekatá, ale snažím se večer, když malýho uložím, vytřít celý byt. Máme 2+Kk a taky víc věcí než se sem vejde :roll: :zed: Malej má hračky po elým obýváku, dřív jsem je rovnala aby to vypadalo víc uklizeně, ale teď je několikrát za den rozhází po celým bytě, tak už neřeším a jen je nahrnu do rohu :oops: Žehlím jen malýmu a dá sse říct, že jídlo taky vařím jen jemu, nám jen tak 2X do týdne aby se neřeklo, neni čas :nevim:
Takže klíííííd, nejsi sama, ono si to časem nějak sedne a i ten čas na úklid a resty se najde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.8.14 21:53

Ja jsem nikdy úklidu moc nedala, tak když jsme se stěhovali do svého vetsiho bytu, tak jsem udělala jednoduchou věc. Všechno, co jsem dýl jak rok neviděla (At to bylo cokoliv), tak jsem vyhodila, prodala nebo darovala. Doma nemam zadne policky na serepeticky, jen dvě velké skrine, kam se toho vejde dost (mam v nich systém) :) a funguju, mam jen jedno místo, kam odkladam věci a když uz mam problém s tím, ze se mi něco někam nevejde, tak udelam celodenní cistku a zase vyhazuju, prodavam nebo daruju, to je tak dvakrát do roka. Jinak úklidu venuju tak pul hodinu denně. A fakt doporucuju nejdřív vyřadit věci, které nepouzivate a nemolisrdne se toho zbavit, potom udělat velký úklid, vyhradit si jeden den nebo víkend a pak si určit, co který den uklidis a ono se to bude hned líp uklízet a ani to nebude tak narocne a stresujici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.14 21:54
@Rezii píše:
@Knihomyš Už mě to taky napadlo s tou paní jednorázově, ale nějak v tom nemám praxi…máte na nějakou dobrou tip?

Babičky bohužel ještě pracují a pohlídají chvilku, jeden večer za delší dobu, a rádi slyší, že si třeba díky tomu někam s mužem vyrazíme…což je super, ale doma ti to neuklidí, že jo:( A věnovat úklidu „vzácné“ hlídání, když můžeme jednou za čas třeba do divadla, se zejména manželovi moc nechce:(

Dostavíme SNAD do jara a postěhujeme se SNAD v květnu:)

být tebou, tak začnu třídit. Nejhorší je nastěhovat si do nového baráku i věci, které nepotřebuješ. Aneb já mám už 8 let dole v technické místnosti na skříních několik přepravek věcí „přeci to nevyhodíme“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.8.14 21:54

Jako bys mluvila o našem bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.8.14 21:55
@Catus píše:
Klid :kytka: je to o prioritách. Někdo šoupne dítě do ohradky a šuruje. Ty se jí věnuješ a to je 100× lepší než úklid.
Zlepší se to, až si bude hrát sama a rapidně zhorší, až budeš chodit do práce.

Tak na tom se shodne asi většina, že je lepší se věnovat dítěti…nicméně, pokud se už doma všichni začínají cítit blbě, tak to asi (v pořádku) v pohodě moc nebude.
Asi bych si zvolila pokaždé nějaký malý úkol a v rámci pěstování vztahu s mužem bych se spolu s ním do toho pustila…tolik času to jistě nezabere, aby se po tom nedalo v pěstování vztahu pokračovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
28.8.14 21:57

Já jsem odpískala žehlení, žehlím jen chlapovi košile. Zbytek pověsím tak, že se to žehlit nemusí.

Jinak já nemám ráda hromadění věcí, takže toho moc nemáme a taky nerada žiju v bordelu, takže uklízím pořád, ale ne tak, že bych uklízela celý den, ale když už je uklizeno, tak se to jen udržuje. Každý týden luxuju asi 3×, zem vytírám 1×, nesnáším plný dřez, takže myčka, zbytek pořád umývám, nemám ráda drobky ani kapky na lince, takže to prostě utřu, malé uklidím každý večer hračky (11 m), aby mě viděla, naivně si říkám, že se to tak naučí a bude to pak dělat taky. Jo a vše dělám, když je malá vzhůru, když spí, tak pracuju nebo odpočívám. Taky pracuju z domu, po večerech. Malé se podle mě věnuju až dost. Ono, jak píšou holky, asi by bylo dobré jednou uklidit pořádně, zbavit se přebytečných věcí, a pak už jen udržovat, nemusíš mít vypulírováno, ale tak nějak aby se neřeklo:-). Taky neumývám každý týden okna nebo neuklízím v komoře. Ale ty obytné prostory ráda udržuju čisté a pěkné, abychom se zde cítili dobře a abych šla příkladem:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
28.8.14 21:58

Ahoj, úplně jako bych to psala já. Na chlup to mám stejné. Bohužel bez té stavby baráčku, ale jinak NAPROSTO to samé. Strašně ten čas letí a večery jsou pro mě svatý, jediný čas, který mám pro sebe (pro partnera), navíc nemůžu luxovat a šůrovat, když můj Mr. Big kouká na televizi a chce mít klid, že…Přes den jsme s prckem venku stále, nebo návštěvy, zařizování, atd.
Jako já nemám doma vysloveně nechutný bordel (jako že by se u mě návštěvy třeba štítily sednout nebo napít se z hrnku :lol: :lol: ), ale takový ten provozní je tu stále. Umocněný tím, že máme malý byt a prostě je všechno vidět..Teď v létě mě zachraňuje balkon, kam dávám bordel, hlavně teda prádlo…(původní představa balkonu s roztomilým sezením, kamennými květináči s levandulí alá Provance vzala za své :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ). Co bude v zimě, netuším.
Hračky pro prcka dávám do velkých plast. kontejnerů, nesnáším to na zemi. Žehlím v noci na úkor mého drahocenného spánku. Stíhám teda vysát a vytřít ob den (ještě k tomu máme kočky), mýt nádobí, prát a umývat záchod a koupelnu. Okna nevím, kdy naposled jsem myla, teď potřebuju urgent vyklidit kuchyň, protože se mi tu objevují moli a najít jestli tam někde nehnízdí, fuuuj (stále doufám, že nejsou „moji“ a lítají od sousedů :lol: ). Občas chytím druhý dech a fakt vycídím, s tím, že to pak pár dní vydrží jen udržovat, ale brzy je zas bordel. Navíc se nám tu hrozně práší. Neverending story.
Nejsem z toho smutná, taky nebuď :hug:
Mám jedno dítě, druhé bych prostě časově nezvládla a za rok půjdu do práce na 1/2 úvazku a to si vůbec nedovedu představit, jak to bude s úklidem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: super téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
28.8.14 22:02
@Malaga píše:
Tak na tom se shodne asi většina, že je lepší se věnovat dítěti…nicméně, pokud se už doma všichni začínají cítit blbě, tak to asi (v pořádku) v pohodě moc nebude.
Asi bych si zvolila pokaždé nějaký malý úkol a v rámci pěstování vztahu s mužem bych se spolu s ním do toho pustila…tolik času to jistě nezabere, aby se po tom nedalo v pěstování vztahu pokračovat. ;)

Jo to chápu ;) Není nic lepšího než cítit se fajn v uklizenem bytě.
Já jen že znám ten druhý extrém, kdy je nutno mít každý den naklizeno, za těžké šikany všech členů domácnosti a odsouvani potřeb dítěte. Tak je mi jaksi ten první model bližší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.8.14 22:04

@Catus tak taky je to doma občas jako po výbuchu :mrgreen:, akorát do toho ještě lítám s dezinfekcí, protože bordel mi nevadí tolik jako špína ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
28.8.14 22:05

Tak já teda uklizeno mám, bo to mám prostě ráda a necítím se v bordelu dobře..

ale třeba to žehlení-tak na to jsem rezignovala. Když dám dítěti vypranou a vyžehlenou mikinu a do půl hodiny je jako prase, nevidím v tom pražádný význam. Muž košile nenosí, tak to všechno pěkně poskládám a je to..jo, kde jsou ty časy, kdy jsem žehlila pomalu i spoďáry :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
28.8.14 22:09

Já jsem BOHUŽEL po mém pedantském otci. Bohužel říkám proto, že mi tady cizí člověk nesmí přes práh, dokud neudělám generální úklid v celém bytě. Jsem si toho vědoma, že si ve svém bytě mohu určovat sama, ale v hlavě mi bliká kontrolka „co když nechám hrnek ve dřezu, co si o mě ostatní pomyslí??“. Takže dokud není zcela uklizeno, jsem schopna nechat nečekanou návštěvu venku :mrgreen:
Každý den vysávám, utírám prach, na lince/dřezu/odkapávači nesmí být nic, neustále něco rovnám. Partner je ze mě na palici, protože když po sobě nechá nepořádek, tak jsem mírně nepříjemná. Nemohla bych jít spát, když by nebylo tip ťop uklizeno.
Nejhorší je, když jedeme pryč, to dělám Vánoční úklid - co by si o mě zloději pomysleli, kdybych tu nechala nepořádek při odjezdu. :mrgreen: :mrgreen:
Smutné je, že tím štvu naprosto každého :oops:

Edit. A úplně nejvíce mě irituje, když někdo tu uklízecí mánii nesdílí se mnou a sedí si na řiti :cert:

Příspěvek upraven 28.08.14 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.8.14 22:11

@adeeelia He he, přesně, já pomalu žehlila i ponožky. Dávala jsem si záležet na krásně vyžehleným povlečení a ručnících :mrgreen: Ségra mi říkala"Počkej až budeš mít dítě, pak nebudeš žehlit nic".Já bláhová jí nevěřila a je to bohužel tak.Jen malýmu ještě žehlím, ale ai bych už vzhledem k jeho věku nemusela(11 měs.)spíš je to pro můj dobrej pocit.Ale jak už tu někdo psal výše, k čemu to je, když malýho ráno oblíknu do krásně vyžehlenýho bodýčka a on se během 10 min. poblije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
28.8.14 22:12

Já asi budu z těch, co to nechápou. Neuklízím večer, večer pracuju nebo spím, ještě chodím do práce 3× do týdne na 3 hodiny, jsem 3 dny v týdnu mimo domov (u rodičů, kde pracuju) a přesto máme uklizeno. Prostě všechno dám hned po použití na své místo, nikde se nic nehromadí, nádobí dám hned do myčky nebo umyju. Já jsem si to rozdělila, celkově mi týdně úklid celého domu zabere cca 2 hodiny (běžné práce, ne umývání oken nebo tak), takže nemyslím, že bych ochudila dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
28.8.14 22:12

@Rezii helejd, mam jedno dítě, vařit nemusim. Bydlíme si v jedna jedna. Bordel přesně jak ty říkáš moje hadry co svleču a nestíham uklidit, páč musim hned obstarávat malou, prádlo co vyperu a nemam chuť žehlit a je bordel hned. :mrgreen: Jedeme takto: v neděli vydezinfikuji byt, pondělí úterý jakž takž a ve středu už zase vládne chaos, ale to proto, že jsem líná!!! když malá usne, dám nohy hore a pohoda. :mrgreen: No takže prostě ŽIJEM a v neděli opět dezinfikuji byt. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
28.8.14 22:13

Píšeš o mně???
Já teda za „svobodna“ nebyla na úklid vůbec, to bylo peklo, ale teď, co mám děti a jsem s nima pořád doma, chci taky, aby to tu jako doma vypadalo. Takže já místo abych dobu během spaní děti využila třeba na kávu, uklízím. A přiznávám, že když nějaká mamina hodí na facebook fotku focenou doma, vždycky okouknu, co je za ní za nepořádek a uklidní mě, že jsou na tom jiné ještě hůř. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný