Taky máte nerváka?

Anonymní
11.12.24 12:39

Taky máte nerváka?

Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat jestli taky máte některá vzteklý miminko? Mýmu synovi je čerstvě 8 měsíců, a poslední dobou jen koukám co předvádí. Hrozně se vzteká, skoro u všeho, nejvíc tedy při přebalování, oblékání, když ho nevezmu na ruku, někdy když nechce spát, když mu řeknu ne (moc dobře už tomu slovu rozumí) a já si lámu hlavu nad tím jestli je to normální? Ječí, vrčí, jakoby měl kašel, někdy je to k zasmání ale poslední dobou jsem z toho docela špatná, nechci aby z něho byl nervák jako větší, aby mlátil s hračkami a podobně :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meduza543
11.12.24 13:28

No házet s hračkami pravděpodobně bude, až vyroste :D, temperament se moc změnit nedá, tvůj syn je ještě malý, tak teď to asi úplně neřeš, ale co pomáhalo u nás, když se syn začal takto vztekat - nedělat mu publikum a hlavně abys ty jako rodič, zachovala co nejvíc chladnou hlavu, časem se ty záchvaty zlepsily…ale určitě není řešení, že syn bude vzteky ječet a ty taky, to je snad to nehorší, i když někdy mi to taky ujelo :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.24 13:41

@Meduza543 já se snažím ale občas mám fakt na mále abych po něm neštěkla protože mi přijde že mi bouchne hlava z toho ječení😃 tak snad se to spraví :dance:

• Citovat
  • Upravit
53190
11.12.24 14:10

A jak jste na tom s temperamentem vy s manželem?
Podle mě není nervák, jen si trochu dříve, než běžné dítě, prosazuje svou hlavu. Správně nastavenými pravidly jeho nežádoucí chování časem zmírníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.24 14:21

@unuděná manžel je kliďas, toho naštve fakt už vážná věc, ale já jsem hodně horká hlava a výbušná, mám prostě takovou povahu že jsem nervák, jakmile mi něco nejde začnu se vztekat což právě vidím v tom malým a úplně doufám že se to neprojevuje už takhle v raném věku :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
11.12.24 14:21
@Anonymní píše: Více

No, geny nevyčůráš :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
11.12.24 14:33

sestra má dva takové, ale starší 4 letý už je nyní hodně vcelku vyklidněný, ten mladší 2 roky cca, tak ten ještě vyvádí…je to zkouška trpělivosti, nervů a asi i důslednosti, aby člověk nezačal v důsledku ustupování a potřeby klidu i rozmazlovat.

Když jsem hlídala toho staršího v jeho nějakých 2 letech, tak míval takové záchvaty skoro pořád kvůli kde čemu, ještě nemluvil a bylo vidět že ho frustruje i to, že neví jak se vyjádřit jinak.
Jednou si třeba hrál ale blbě naklonil plastovou krabici od hraček a ťuknul si s ní omylem do hlavy a jediné co jsem v tu chvíli udělala bylo nechat ho se vyvztekat se a počkat až se sám uklidní, jen jsem byla vedle něj a počkala si a pak jsem se ho jen zeptala „tak co, už je to dobré?“, on rozuměl a byl už v klidu, prostě ty emoce musely v tu chvíli ven a zase byl ok a hráli jsme si dál. Jelikož jsem navíc jen teta, a neměla jsem zkušenost do té doby s tak malým dítětem, tak jsem nechtěla zkoušet nějaké spešl metody.

Vztekal se u jídla apod, dožadoval se pak místo toho sladkostí atd…

To samé když jsme byli na procházce. On se zasekl a vztekal se, že ještě nechce domů. Tak jsem chvíli počkala a pak jsem vzala kapesník, utřela mu usoplený obličej, zvedla ho, vzala za ruku a prostě jsem s ním normálně mluvila stylem: „ty jsi chtěl tam, jak je hodně aut viď?“ (miluje auta), tak jsem mu řekla že i cestou domů jsou kolem auta a že si je můžeme prohlížet, měla jsem u sebe teda naštěstí i balónek, nafukovací obyč bíly, ale stačil na to aby ho to zaujalo, tak jsem ho prostě nafoukla, dala mu ho do ruky a došli jsme už v klidu domů na oběd.

Sestra je bohužel výbušný typ už od dětství, její styl řešení těchto situací je odlišný, ona byla v dětství stejná ne-li horší jak její synové. Je spíš typ, který s tím malým bojuje, křičí na něj a bohužel se i málokdy se usměje, tak to má odjakživa.
Je takový tvrďák, kdežto já jsem prostě spíš smíšek, ráda si s dětma hraju, učím je a vcelku se snažím být spíš pohodář, nenechat se snadno rozházet kde čím. Dělala jsem ve školství a tak jeden mi ten jeden malý vztekloun vlastně ani nevadil, měla jsem deni i noc.

Ale samozřejmě si zároveň uvědomuju, že být rodičem toho dítěte je mnohem náročnější a únava a neustále nervy udělají svoje. Obzvlášť pokud doma vše leží jen na ženě.

Jen si říkám, že to co teď jí vadí na jejích dvou synech je to samé, co předváděla v dětství ona sama a vlastně pouze tento temperament prostě asi nějak podědili po ní. Protože druhá sestra kliďas, která se v dětství držela hodně u mámy, ta má zase dítě, které je jí opět dost podobné chováním a povahou, když byla mladší. Je mírné, upovídané, ale pořád jen s mámou. Taky 2 roky.

Jsem sama zvědavá, jaké budé naše dítě, až se v létě narodí. Doufám jen, že případně najdu způsob, jak to nějak zvládat případně i s vzteklounem nebo paličatým dítětem. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
11.12.24 14:35

sousedka si nasazuje sluchátka s tlumením okolních zvuků… :D je to teda asi extrémní řešení, ale evidentně jí to tak funguje asi nejlépe, když už nemůže nebo nevím.

Já bych to asi tak sama neřešila…

• Citovat
  • Upravit
Meduza543
11.12.24 22:20

Hele mně to taky někdy ujelo, nejsme roboti, ale sama jsem viděla, že když jsem byla schopna zachovat chladnou hlavu, vše tak nějak lépe fungovalo ;),a věkem se to opravdu lepší, v základu sice takové děti zůstanou temperamentní, to nezměnis, ale ony samy se s tím naučí lépe pracovat, když tedy nemaji mamu, ktera po nich od rána do večera ječi, to těmto dětem akorát uškodí, protože v rodiči vidí vzor a pak si řekne, máma ječí, tak proč ja bych nejecel take :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure