Taky puberťákům nerozumíte?

1762
28.3.11 00:00

Taky puberťákům nerozumíte?

Ahoj, byla u mě kamarádka se svou 16-ti letou dcerou. Dřív jsme se dost stýkaly ale pak se dlouhou dobu neviděly. Její dcera mi začala vyprávět nějaké historky a já jí chvílemi nerozumněla ani slovo. To byly výrazy 8-o Jakože nemluvila sprostě, ale česky to asi nebylo. Nějaký nový slang? To bylo samé vypichnul, to zabil…a sto dalších mě neznámých výrazů. Pochopila jsem, že je to ze slovenštiny, některé výrazy chápu, ale v kontextu mi teda nedávaly smysl :nevim: Se trochu obávám,abych za pár let rozuměla svým dětem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
28.3.11 00:06

Mishko, třeba do té doby, než budou naše děti v pubertě, někdo vydá „Slovník puberťáka“ :lol: :lol: :lol:
Jinak na pubertu našich 6 dětí se netěším, snad ji přežiju, možná ji strávím na valiu, kdo ví :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.3.11 00:12

To valium je trefný, doufám, že ani jedno dítě nebude rapl po mě :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
28.3.11 00:13

si příště napiš o překlad. Já je učim a vidim je denně.
O přestávce tam lítá uplnej slovník cizích slov

:-D :-D :-D
A to je výrazivo. „je zkrmenej…“ (ani netušim, jestli se to má psát se S nebo se Z)
- tudle se tam dokonce hádali, kdo s tim slovem přišel první, a že ten druhej to nemá řikat protože to je JEHO SLOVO.

Mě to vycejtilo…
Ačkoli nejvíce užívané slovo je FEJS. jako face. od slova facebook. to myslim slyšim v naprosto nejvyšší frekvenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
28.3.11 00:20

a to eště bych ti přála slyšet, jaký výrazy používaj ve škole pro svoje rodiče. :-D :-D :-D :-D
to je myslim největší huá huá huá p…l v..e. Pardon. tak to řikaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.3.11 07:18

Jo jo, nedávno mě kamarád, svobodný, často obrážející noční podniky a kamarádící se s děvčaty kol 18let, taky učil nějaké výrazivo :D.
vykousnout (nebo vykousnout se?) - že se dva líbaj

a prý frčí hláška : „dobře Ty Lenko“ (jméno dosaď)

a frčí to je hustýýý, a to i u dělí 1 st. základní školy a přiznám se že tento výraz používám před synem který mě to defakto naučil, a to mu je 5 :D.

ještě další výrazy ale ty si nepamatuju :D.
Tak ale ono to bylo vždycky ne?? Šak my jsme taky používcali kde co :D.

• Citovat
  • Upravit
andela
28.3.11 07:19

Jo to jsem si ještě vzpoměla, mi říkala kamarádka, že její 15tiletý syn s kamarády hodnotí slečny .. to je kun*** co? v překladu e je to pěkná holka :-O

• Citovat
  • Upravit
11689
28.3.11 07:29

Mě teď pobavila fofrmušle, v překladu je to šnek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.11 07:32

Mám mladší bráchy, takže frčí.. ,,Dobře ty (já, my, vy,..)" ,,Tak teďs to zabil" ,,válíš" a pak taky ty hnusný přezdívky, pro to, když je holka pěkná.. To je ku.. :D
Určitě je toho víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.3.11 08:48

Tak mi taky používali různý výrazy to je jasný, já si pamatuji jak jsem před babičkou řekla hustý a ona se mě ptala co kde zhoustlo :mrgreen: Asi to tak bylo vždycky, ale je to síla někdy. No Zlatusko nezávidím, učit bych ty smráďata nechtěla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.3.11 09:59

ještě je oblíbený ze slovenštiny: ty kokos / kokso :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.3.11 09:59

Já jim taky moc nerozumim a občas se až musim smát a to sem s Plzně kde máme ruzné skomoleniny

Když tak mluví pubertáci tak to ještě chápu,ale spoustu výrazu má tady i sem tam náká matka :roll: .Dobře ty… wíkend atd.. a to je naprosto
:zed: :zed:
Nevim zda je to tím že běhaj mezi pubertákama a nebo se snaží vypadat mladší :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.3.11 10:08
Kamča.dalmatinka píše:
Já jim taky moc nerozumim a občas se až musim smát a to sem s Plzně kde máme ruzné skomoleninyKdyž tak mluví pubertáci tak to ještě chápu,ale spoustu výrazu má tady i sem tam náká matka :roll: .Dobře ty… wíkend atd.. a to je naprosto :zed: :zed:
Nevim zda je to tím že běhaj mezi pubertákama a nebo se snaží vypadat mladší :think: :lol:

dvojitý w na začátku slova mě taky štve (wolno, wíkend, wšichni…) - začalo se to používat při psaní sms u klasických tlačítkových mobilů - v rámci úspory času a rychlejšího napsání sms (na „w“ ťukneš jednou, kdežto na „v“ musíš zmáčknout to samý tlačítko 3×) - to má ještě nějakou logiku, ale teď v době chytrých telefonů mi to přijde spíš trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
28.3.11 10:13

Nerozumím :wink: ale mluvené slovo ještě jde, to si občas domyslím a pochopím, ale psané třeba na FB, to čtu i několikrát a nechápu :lol:
Ale zase mám odpozorováno, že kluci ve věku syna (17) nepoužívají ani moc sprostá slova, oni to mají tak vymakaný že jim člověk nemůže ani vynadat :lol: ovšem děvčata to je na :poblion: to je samá p…,č…, š…,m… to je fakt hnus, když jsem někde v blízkosti, tak ty kluci jsou opravdu slušnější, holky se chovají jak staré š.apky :poblion:
Neříkám že všechny.

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
28.3.11 10:20

Ahoj holky. Já mám na Facebooku pár puberťaček(z rodiny) a koukám na ty jejich statusy, no děs 8-o

Tady je malá ukázka:

Modlitba trochu jinak : Kondome náš jenž jsi na penisu posvěť se guma tva ať už v pochvě nebo v zadku orgasmus dej nam dnes a neuveď nas v těhotenství ani na kožní odd. Amen

Sex and Masturbation

Svrbí mě kokot

Jasně, skládám si texty pro sebe a ještě tam budu něco ze své tvorby dávat té teence. To si radši pustím žilou. Vážení, jdu bléjt.(toto je reakce na akci „napiš Farné hit“)

To je hřích!!! Já dnes nehrála Mafii ! :-O Zasloužím potrestat ! :D No, myslím, že mě Tomy v pátek potrestá až až ;) :-* (Mafia je hra a Tomy je její kluk)

To píše 17ti-letá slečna. Opravdu mám někdy pocit, že mi vypadnou oči z důlků :roll: :roll: :roll: Zvlášť když má několik set „přátel“ :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová