Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V nejsilnější dny si na noc dávám tampon Super Plus, nejsilnější vložku a mezi kalhotky a pyžamové kalhoty ručník.
Tampom někdy mám i těch 12 hodin. Vím, že to není ideální, ale dřív se někdy nevzbudím. Když spím takto dlouho, bývá na vyprání vše. ![]()
@Anonymní píše:
V nejsilnější dny si na noc dávám tampon Super Plus, nejsilnější vložku a mezi kalhotky a pyžamové kalhoty ručník.Tampom někdy mám i těch 12 hodin. Vím, že to není ideální, ale dřív se někdy nevzbudím. Když spím takto dlouho, bývá na vyprání vše.
A nemůžu mít toxicky sok po 12 h?
Používám mini, větší mi vadí, a spím s nimi i těch 12 hodin, bez problému.
Když mám silnou ms tak nemůžu mít tampon, protože mi je pak zle a bolí mě z toho ještě víc břicho. Používám jen mini ke konci a na celou noc bych to nesnesla, podle mě to není zdravé.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 14 let a chci se zeptat na věc ohledně menstruace. Menstruuji více jak půl roku. A používala jsem v drtivé většině vložky. (tampony jenom občas přes den) Vložky už mi silně nevyhovují..
Měla jsem always, naturella, jessa atd… prostě spousty, spousty druhů a stále mi to teče někde že stran, ze předu nebo že zadu.. (a to jsou vložky s křidélky) jsou mi nepohodlné a přijde mi to nehygienické jak všude protékám. Mám doma i tampony. Jak dlouho můžu mít tampon?
Mohu ho mít celou noc? Tampon jsem měla přes den max.4 hodiny tak se radši ptám.
Na celou noc bych 1tampon teda nepoužila určitě vyměnit…hromadí se tam bakterie, fuj
@Anonymní píše:
Můžeš, je to vzácné ale můžeš.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi. Tak jdou vložky oficiálně pryč
no asi bych se jich uplne nezbavovala
jestli jak pises protekas vsude okolo, asi uplne slabou ms mit nebudes, tak se dost mozna tou vlozkou budes muset jistit..
ja si nemyslim, ze nemam az tak extremne silnou ms, na noc vetsinou tampon nepotrebuju (v klidu pri spanku to tak netece) ale uz jsem ho taky obcas celou noc mela v pohode.. ale pres den se silnejsi ms ( dle me ne extremne silnou) si musim brat tampon i vlozku.. pouzivam ty dva silnejsi dny tampony super a po tech 2-3 hodinach uz to je i na vlozce..
necitila bych se dobre mit jen vlozku..
nebo zkusit ty menstruacni kalhotky, taky u nich uvazuju, na silnejsi dny s tamponem
Používej velikost tamponu, která ti vyhovuje. Na noc si dej jako pojistku vložku. Always ne, to je umělotina
A pokud máš mít STS, tak je jedno, jestli máš tampon osm, nebo dvanáct hodin. Zkus pro jistotu nespat v období menstruace tak dlouho. Spát půl dne je stejně až příliš.
@Anonymní píše:
no asi bych se jich uplne nezbavovalajestli jak pises protekas vsude okolo, asi uplne slabou ms mit nebudes, tak se dost mozna tou vlozkou budes muset jistit..
ja si nemyslim, ze nemam az tak extremne silnou ms, na noc vetsinou tampon nepotrebuju (v klidu pri spanku to tak netece) ale uz jsem ho taky obcas celou noc mela v pohode.. ale pres den se silnejsi ms ( dle me ne extremne silnou) si musim brat tampon i vlozku.. pouzivam ty dva silnejsi dny tampony super a po tech 2-3 hodinach uz to je i na vlozce..
necitila bych se dobre mit jen vlozku..
nebo zkusit ty menstruacni kalhotky, taky u nich uvazuju, na silnejsi dny s tamponem
Nemám silnou ms. Jenom se mi ta vložka soupe..
@Anonymní píše:
osobne jsem nikdy vic jak 10 hodin pri ms nespala.. a tampon nikdy nebyl problem.
Já vložky používala snad jen první rok menstruace, pak jsme jeli na prázdniny k moři a když mi máma ukázala něco jako tampon, tak už jsem nechtěla nic jiného. Mám tampon kdekoliv a kdykoliv, v noci úplně v pohodě, před spánkem dám nový a ráno hned taky. Spím cca 7-8 hodin a v pohodě vydrží. Ms mám středně silnou. S tampony se i koupu v moři, na koupališti, samozřejmě hned co to jde tak dávám nový. A ten kdo říká že je to nehygienické nebo že se tam tvoří bakterie… no já mývala jako holka mykozy prave z vložky, z tamponu snad nikdy, ona když se ta krev na vložce hromadí kolem poševního vchodu a ještě se ta vložka zapařuje, to mi přijde teda stokrát víc nehygiencky a nechutný. Ale je to jen názor, ať si každý používá co chce, dnes už jsou na trhu i kalíšky, které mi teda nesedí velikostně, ale jinak to musí být taky super věc ![]()
Tampon jsem měla 5 hodin a pak jsem se vzbudila tak jsem dala nový v 5 ráno
@Anonymní píše:
Děkuji všem za odpovědi. Tak jdou vložky oficiálně pryč
Pokud mohu poradit, dva dny před MS začni pít citronovou šťávu, nebo si Kuo silnější céčko, aby jsi měla MS slabší, ale já bez tamponu bych taky nepřežila. V noci si jej jednou vyměním a mám i dvě vložky, kdyby to proteklo a na kalhotky si beru ještě takové upnuté leginove kraťasy, aby mi za vložka ne lítala kde chce.
Takže v tamponu ano, ale v noci bych si ho vyměnila.
@lombrico to mohu zkusit.