Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
příští školní rok nastupuji na střední a tím pádem se také uvažuje o tanečních. Opravdu přemýšlím, že bych šla, a tak potřebuji nějaké rady od někoho, kdo už tam byl, nejlépe v té plzeňské. Neznám nikoho, kdo by do tanečních šel. Potřebuji partnera? Je to vůbec k něčemu? Jak vysoké podpatky? Jaké šaty? Chodí rodiče na lekce? Jak překonat strach? Toho, že by mi to vůbec nešlo, se moc nebojím, vím, že tam budou horší. Prostě jen ten strach z ostatních, než zapadnu. Plánuji jít sama. Jestli toto není téma pro tuto stránku, tak se omlouvám, nevěděla jsem, kde se zeptat. Předem děkuji.
Příspěvek upraven 13.08.23 v 14:52
@nashle píše:
Ahoj,
příští školní rok nastupuji na střední a tím pádem se také uvažuje o tanečních. Opravdu přemýšlím, že bych šla, a tak potřebuji nějaké rady od někoho, kdo už tam byl, nejlépe v té plzeňské. Neznám nikoho, kdo by do tanečních šel. Potřebuji partnera? Je to vůbec k něčemu? Jak vysoké podpatky? Jaké šaty? Chodí rodiče na lekce? Jak překonat strach? Toho, že by mi to vůbec nešlo, se moc nebojím, vím, že tam budou horší. Prostě jen ten strach z ostatních, než zapadnu. Jestli toto není téma pro tuto stránku, tak se omlouvám, nevěděla jsem, kde se zeptat. Předem děkuji.
však na škole nebudeš sama, budeš tam mít spolužačky, kamarádky - všechno se jich zeptáš, nebo se samy domluvíte, jaké boty, šaty
@stinga Pardon, zapomněla jsem dodat, že s nikým nepůjdu a až budu na škole, na přihlášku asi bude pozdě.
@nashle píše:
@stinga Pardon, zapomněla jsem dodat, že s nikým nepůjdu a až budu na škole, na přihlášku asi bude pozdě.
aha - tak jinak, škola nemá fb stránky, že by ses poptala tam?
a přihláška do tanečních musí být do konce prázdnin?
@stinga Není tam zrovna moc volných míst, já to tedy chci řešit teď, ať se to stihne. A nevím, jestli ten příspěvek vyzněl tak, jak měl - jde mi spíše o zkušenosti ![]()
Dcera za mnou ( už je to taky pár let) sama přišla, že by se přihlásily s kamarádkou. Taky měla obavy, jestli pro ni někdo příjde tancovat a tak. Chodila jsem s ní a s maminkou té kamarádky, nakonec jsme se spřátelily a moc jsme si to užily. Určitě to k něčemu je, otrkáš se ve společnosti, naučíš se základy tanců. Partnera nepotřebuješ, kluci tam budou. Šaty vyberte s mamkou nebo s kámoškou, nepotřebuješ nic honosného, stačí normální společenské, boty raději uzavřené a nižší podpatek. Na ples a prodlouženou plesovky a střevíčky k nim. Když bude chodit mamka s tebou, bude to lepší, pohlídá kabelku, koupí pití, doprovodí domů za tmy.
Za mne rozhodně ano. I když na klasiku nejsem, je dobré jí umět.
@nashle píše:
Ahoj,
příští školní rok nastupuji na střední a tím pádem se také uvažuje o tanečních. Opravdu přemýšlím, že bych šla, a tak potřebuji nějaké rady od někoho, kdo už tam byl, nejlépe v té plzeňské. Neznám nikoho, kdo by do tanečních šel. Potřebuji partnera? Je to vůbec k něčemu? Jak vysoké podpatky? Jaké šaty? Chodí rodiče na lekce? Jak překonat strach? Toho, že by mi to vůbec nešlo, se moc nebojím, vím, že tam budou horší. Prostě jen ten strach z ostatních, než zapadnu. Plánuji jít sama. Jestli toto není téma pro tuto stránku, tak se omlouvám, nevěděla jsem, kde se zeptat. Předem děkuji.Příspěvek upraven 13.08.23 v 14:52
@nashle píše:
Ahoj,
příští školní rok nastupuji na střední a tím pádem se také uvažuje o tanečních. Opravdu přemýšlím, že bych šla, a tak potřebuji nějaké rady od někoho, kdo už tam byl, nejlépe v té plzeňské. Neznám nikoho, kdo by do tanečních šel. Potřebuji partnera? Je to vůbec k něčemu? Jak vysoké podpatky? Jaké šaty? Chodí rodiče na lekce? Jak překonat strach? Toho, že by mi to vůbec nešlo, se moc nebojím, vím, že tam budou horší. Prostě jen ten strach z ostatních, než zapadnu. Plánuji jít sama. Jestli toto není téma pro tuto stránku, tak se omlouvám, nevěděla jsem, kde se zeptat. Předem děkuji.Příspěvek upraven 13.08.23 v 14:52
Nevím, jak to chodí v Plzni, ale u nás v Praze se často hlásí skupiny nebo třídy pohromadě. Celkem logicky to vede k tomu, že víceleté gymply choděj v kvintě (už se znají, tak se v průběhu kvarty přihlásej a další rok pak choděj). Ostatní SŠ choděj ve druháku - v prváku se seznáměj a vyřešej taneční na další rok. Je tu velký zájem - přihlašování větších skupi probíhá zhruba v listopadu na kurzy, co začínají další rok v září. Myslím, že když počkáš a třeba se pak i ujmeš organizace ve třídě, bude to lepší. Hlavně na ten boj se strachem.
Boty si kup rozhodně přímo taneční. Je to nebe a dudy oproti tancování v lodičkách. Rodiče na běžné lekce většinou nechodí, jen na prodloužené, plesy a tak. Občas se někdo jde podívat i na běžnou lekci, ale standard to rozhodně není.
Za mě znovu rozhodně ne… Nesnáším fyzický kontakt, je mi z toho zle…
A když si vzpomenu na ty kluky… Mladá nevyspělá páka… Oproti stejně starým holkám byly dost pozadu… ![]()
Taneční byla super sociální událost, o tančení vůbec nešlo, spíš o to, co se dělo potom.
@Anonymní píše:
Za mě znovu rozhodně ne… Nesnáším fyzický kontakt, je mi z toho zle…
A když si vzpomenu na ty kluky… Mladá nevyspělá páka… Oproti stejně starým holkám byly dost pozadu…
Byli…
*Oprava ![]()
Dcera šla se skupinou spolužáků ve druháku. Byly tam takhle i skupiny z jiných škol.
Neteř chodila s kamarádkou. Můžeš se přihlásit i sama nebo se spolužáky, pokud je vás větší skupina, tak máte slevu. Rozhodně je fajn se naučit tancovat a mít možnost se seznámit. Boty ideálně taneční, dají se sehnat i na netu nebo v obchodech s taneční obuví, šaty nějaké společenské, tak dvoje až troje. Rodiče na lekce většinou nechodí, chodí na plesy. Ideální je přihásit se letos na podzim na kurzy od příštího září-října. Pokud začneš chodit na SŠ určitě tam najdeš někoho, kdo bude mít zájem chodit s tebou. Nosí se takové šaty: https://www.coolboutique.cz/…o-tanecnich/
Kluků je tam vždy víc než holek, takže se nemusíš bát, že bys zůstala stát. A taneční mistr s asistenty se postará, aby tancoval každý.
@nashle píše:
Ahoj,
teď to čtu znova - PŘÍŠTÍ školní rok nastupuji na střední - takže v roce 2024, do tanečních se chodí v druháku, takže 2025 - nechápu, co řešíš v roce 2023
![]()
@stinga píše:
teď to čtu znova - PŘÍŠTÍ školní rok nastupuji na střední - takže v roce 2024, do tanečních se chodí v druháku, takže 2025 - nechápu, co řešíš v roce 2023![]()
Příští školní rok začíná v záři 2023, ne?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.