Sledujete na facebooku stránku Táta parťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
7.3.18 01:44
@lolink píše:
Tvl, tak to ja teda mimo pracovni dobu pracovala. Vzala jsem praci, ktera byla mym oborem, ale okrajove. A chtela jsem se zdokonalit. Tak jsem studovala ve volnem case doma. Pracovat na sobe cely zivot je dulezite. Pak zakrnime. A to je i smysl DU. Je to o zdokonalovani dovednosti. @lucenka docela by mne zajimalo tve dosazene vzdelani a pozice. Ale pravdu nam asi stejne nereknes…

A tedy ty ses vzdělávala po práci v tom, co tě zajímalo, naplánovalo. Ne v tom, co ti přikázal nadřízený. V tom je dost podstatný rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
1102
7.3.18 02:00

No já nevím jak vy, ale mně když hoří deadline, tak dělám, dokud to prostě není hotové. Posledně jsem kvůli závěrce makala od 9-19 a pak ještě doma od 21-24. A ne, nebyl to placený přesčas. Jen jsem to prostě musela do druhého dne dopoledne odeslat. Nějak si neumím představit, že by mi od nedodělané práce skončením pracovní doby upadla tužka od ruky a já šla jen tak domu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.18 02:05
@Esufi píše:
No já nevím jak vy, ale mně když hoří deadline, tak dělám, dokud to prostě není hotové. Posledně jsem kvůli závěrce makala od 9-19 a pak ještě doma od 21-24. A ne, nebyl to placený přesčas. Jen jsem to prostě musela do druhého dne dopoledne odeslat. Nějak si neumím představit, že by mi od nedodělané práce skončením pracovní doby upadla tužka od ruky a já šla jen tak domu… :D

Tak ale takhle to nemáš několikrát týdně celý rok, že? Narozdíl od dětí ve škole, které úkoly mají prakticky každý den. Navíc někdo si umí zorganizovat práci tak, aby ji nemusel dělat doma. Jak už jsem psala, nechtěla bych pracovat někde, kde bych musela pravidelně dělat ve svém volném čase. A stejně by to mělo být zle školou.

• Citovat
  • Upravit
1102
7.3.18 02:53
@lucenka píše:
Tak ale takhle to nemáš několikrát týdně celý rok, že? Narozdíl od dětí ve škole, které úkoly mají prakticky každý den. Navíc někdo si umí zorganizovat práci tak, aby ji nemusel dělat doma. Jak už jsem psala, nechtěla bych pracovat někde, kde bych musela pravidelně dělat ve svém volném čase. A stejně by to mělo být zle školou.

jenže děti na prvním stupni ten úkol mají na 5 minut. To si nemyslím, že by bylo tak děsivé. Zvlášť v první třídě, napsat těch pár písmenek do písanky…
A jinak na účetní pak v daňovém období, u nás únor až červen, dělám přesčasy pravidelně. Ne tak nekonečné, jako v případě naší vlastní zásilky, ale u v rámci zákazníků je to několik hodin týdně. Proč? Protože zákazníků hodně a přes rok je té práce mnohem míň ;) A s tou školou - od střední je přece výuka primárně záležitost samovzdělávání, škola jen dovysvětlí, co je třeba. A na to se zvyká mnohem líp, když už máte návyk z dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
7.3.18 07:48
@lucenka píše:
A tedy ty ses vzdělávala po práci v tom, co tě zajímalo, naplánovalo. Ne v tom, co ti přikázal nadřízený. V tom je dost podstatný rozdíl.

Ne. Nenaplnovalo. Byl to zacatek me karierni cesty, ktera porad nekonci. A i prescasy byly. Musely byt. Dokonce neplacene, protoze na teto pozici se uz neplatily.
A tady jsme se bavili o 18 ukolech za pololeti. Ne, jak tvrdis ty, denni ukoly.

• Citovat
  • Upravit
22796
7.3.18 08:34

S dovolením se přifařím s dotazem, když je tu téma o úkolech - mohl by mi prosím někdo vysvětlit nějak logicky, proč mají dnes děti prakticky zakázáno dělat si úkoly v odpolední družině? A je to tak všude?

Jinak ten FB příspěvek je docela mazec. Já jsem zrovna včera tak trošku nadávala na úkoly, resp. na doplňování veškeré látky za zmeškané hodiny ve škole kvůli nemoci. Když jsme to večer kolem sedmé s dcerkou patlali asi hodinu (chyběla jeden den), přišlo mi to už vyloženě kontraproduktivní - dcera už unavená (já taky), nesoustředěná… A ano, my jsme přesně ta rodina, kdy jeden z rodičů (střídáme se) tak tak stíhá vyzvednout dítě před pátou hodinou a ne že by se těch 20 minut na úkol nenašlo, ale přijde mi to strašně pozdě, sedmileté dítě je po celodenním programu ve škole už prostě unavené. Proto by mi právě přišlo jako fajn řešení, kdyby si mohlo úkol udělat v družině a doma pak už mělo opravdu volno, ale zjistila jsem, že je to asi mnohde problém, a dost mě to překvapilo. Ale že bych kvůli tomu studovala po večerech školní řád, školský zákon a radila se s právníky… „Taťka“ mi přijde poněkud umanutý a hysterický a taky mi to trošku zavání tím, že z dětí vyrostou protivní přemoudřelí hajzlíci se sebevědomím až na půdu, co se všechno snaží okecat (taková ta noční můra všech učitelek :) ), ale on bude mít super pocit, jak vychoval bezvadné zdravě sebevědomé jedince, „osobnosti, co nejdou s davem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.18 08:41
@lolink píše:
Ne. Nenaplnovalo. Byl to zacatek me karierni cesty, ktera porad nekonci. A i prescasy byly. Musely byt. Dokonce neplacene, protoze na teto pozici se uz neplatily.
A tady jsme se bavili o 18 ukolech za pololeti. Ne, jak tvrdis ty, denni ukoly.

Tak v tom případě kluk splnil těch úkolů poměrně dost, když neměl jen 4, jak tu někdo psal. Takže nechápu poznámky od učitelky a vyhrožování třídní dutkou. Takže evidentně dítě úkoly většinou plnilo, ale učitelce to bylo málo.

• Citovat
  • Upravit
lolink
7.3.18 08:46

@lucenka ano, plnit na 78 % je fajn :mrgreen:. To se decku bude v zivote hodit. Mam k sobe teda jiny pristup. Tohle nema vyznam. Co sleduju v jinych diskuzich, je tvym konickem jen napadat ostatni. Takhle vypada clovek, co je spokojeny sam se sebou a se svym zivotem. Pro mne jsi ztratou casu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.3.18 08:48
@lolink píše:
@lucenka ano, plnit na 78 % je fajn :mrgreen:. To se decku bude v zivote hodit. Mam k sobe teda jiny pristup. Tohle nema vyznam. Co sleduju v jinych diskuzich, je tvym konickem jen napadat ostatni. Takhle vypada clovek, co je spokojeny sam se sebou a se svym zivotem. Pro mne jsi ztratou casu. :mavam:

Smiř se s tím, že ne všichni chtějí makat přes čas. Že si váží víc svého volného času a využijí jej k něčemu užitečnějšímu.

• Citovat
  • Upravit
26270
7.3.18 08:48

@lucenka jak vetsinou a ucitelce to bylo malo??? Ostatni deti treba prinesly vsechny a jsou nejaka pravidla platna snad pro vsechny ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
7.3.18 08:49

@krtek93 mluvila jsi s nimi o tom? Zkusila bych to nekak dojednat. To je preci nesmysl. My si teda ukoly v druzine standartne delavali a i se ucili slovicka. Pak to nasi jen zkoukli.

• Citovat
  • Upravit
lolink
7.3.18 08:50

@lucenka :mrgreen: treba k vozeni se po lidech na emiminu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.3.18 08:52
@Malaga píše:
@lucenka jak vetsinou a ucitelce to bylo malo??? Ostatni deti treba prinesly vsechny a jsou nejaka pravidla platna snad pro vsechny ne???

tak ale tatínek evidentně zjistil, že domácí úkoly oporu v zákoně nemají. Takže když učitelka řekna všem dětem, aby skočily z okna, tak ji všechny musí poslechnout, protože jim dala daný úkol? Úkoly by měly býtdobrovolné a měly by dítěti pomoci, takže třeba jako přírava nazkoušku, za určitý počet jednička apod. Ale určitě ne negativní motivace, tou se stejně dlouhodobě nedosáhne dobrých výsledků.

• Citovat
  • Upravit
22796
7.3.18 09:07

@lolink Nemluvila, zatím nebylo potřeba, nemají úkoly denně a nějak to dáváme. Jen že jsme to už od mnoha lidí slyšela, že to teď na školách takhle funguje. A zarazilo mě to, protože my právě taky dělávali úkoly v družině.

Stejně mě překvapilo to množství „úkolů“, když dítě chybí. S první nemocí nástup do školy a dostala jsem domů prakticky veškerý sešity a seznam na A4, co se ten týden probírá ve škole a co máme udělat doma. Já to jako beru, že je to potřeba doplnit, ale ze svýho dětství si nic takovýho nepamatuju. Nebo pamatuju, ale z doby, kdy jsem kvůli salmonele byla doma měsíc. Když je dítě doma pár d ní s virózou, tak si myslim, že ty první dny by mělo opravdu odpočívat a léčit se. A pak třeba za víkend honem do pondělka dohánět třeba čtyři stránky v písance, tři v matematice a dvě v prvouce, to mi přijde docela hodně. Teď mě opravdu překvapilo, že dcerka donesla domů celkem dost úkolů za jediný den absence. Což nemyslím jako kritiku konkrétní učitelky, naše je bezvadná, jen že mě zarazilo, jak se to za těch 30 let změnilo. Nebo mám špatnou paměť :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
7.3.18 09:13

Jinak třídní důtkou ani pětkama bych sem tam chybějící úkol v první třídě opravdu neřešila, v tom toho FB tatínka docela chápu. Co takhle pozitivní motivace?! U nás fungují docela dobře razítka nebo nálepky za splněný úkol, na Vánoce to pak ještě bylo dotaženo tím, že si losovali dárečky právě podle toho, kdo měl kolik splněno. Ale myslím, že by to fungovalo i bez dárečků. No a u těch starších - dát pak věci z DÚ do písemky, jak tu někdo psal, to mi přijde jako super nápad :palec: U takových těch (před)puberťáků rozhodně rozumnější přístup než strašení důtkou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí