Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jojo, naši pejskové taky chudáci musejí vyslechnout všechno. Ale i televizi běžně odpovídám a nejsem stará ani osamělá.
Já to teda taky dělávám, čím víc jsem sama, tím častěji si povídám.
@Žirafa 69 děkuji, hned jsem klidnější, už jsem se bála, že to je projev nějaké nemoci
jí si taky povídám často pro sebe, ale právě většinou jen krátce něco prohodím, nebo si to říkám vduchu, ale nikdy jsem nevedla takovýhle monology nahlas, se zvířaty možná ano, ale sama nikdy ![]()
Ahoj. Já trpím samomluvou od dětství
Jsem jedináček a v dětství jsem si například hrávala na školu sama se sebou
já jsem byla paní učitelka ale zároven jsem mluvila za ostatní žáky
jinak jsem byla naprosto normální
pred lidmi jsem to nikdy nedelala ale jen se zavreli dveře od pokojíku už jsem blábolila
Dnes si teda nehraju na školní třídu ale povídám si stejně. Třídím si tak myšlenky a dojmy z celého dne. Když se ocitnu v nějaké složité situaci tak si povídám víc…nijak mi to nepřekáží proto nevidím důvod to nejak řešit nebo si například zalepovat pusu ![]()
@wiki čiki píše:
Ahoj. Já trpím samomluvou od dětstvíJsem jedináček a v dětství jsem si například hrávala na školu sama se sebou
já jsem byla paní učitelka ale zároven jsem mluvila za ostatní žáky
jinak jsem byla naprosto normální
pred lidmi jsem to nikdy nedelala ale jen se zavreli dveře od pokojíku už jsem blábolila
Dnes si teda nehraju na školní třídu ale povídám si stejně. Třídím si tak myšlenky a dojmy z celého dne. Když se ocitnu v nějaké složité situaci tak si povídám víc…nijak mi to nepřekáží proto nevidím důvod to nejak řešit nebo si například zalepovat pusu
To přesně bylo v tom odkazu, co jsem sem dala. Mám to podobně, já třeba nadávám, když mě něco/někdo naštve, jsem typ, co si musí zabrblat nahlas (a když jsem navíc sprostá, tak raději, když u toho nikdo není
),mě nepomůže si to říkat v duchu, bych se zbláznila, tak fakt o nic nejde. ![]()
@Žirafa 69
to jo no tet jsem si to precetla
takže už mám konečně vedecky prokázáno, že nejsem blázen
já si taky zanadávám ale hlavně jsem k sobě upřímnější a objektivnější než při dialogu s jinou osobou ![]()
@wiki čiki jééé, kdybys věděla, jak já si sama sobě často nadávám!
Ti, kdo mě znají, už si na to zvykli
,ale je to jakoby ze srandy. Třeba „Žirafo, ty jsi ale čuně“ - když se třeba pobryndám nebo něco rozsypu
,ale to už jsou takové střípky a trochu o něčem jiném, jen jsi mi to připomněla.
@Žirafa 69 píše:
@wiki čiki jééé, kdybys věděla, jak já si sama sobě často nadávám!Ti, kdo mě znají, už si na to zvykli
,ale je to jakoby ze srandy. Třeba „Žirafo, ty jsi ale čuně“ - když se třeba pobryndám nebo něco rozsypu
,ale to už jsou takové střípky a trochu o něčem jiném, jen jsi mi to připomněla.
Já si kecám sama při vaření, nebo úklidu. Třeba-tak to by bylo, co jsem to ještě…aha už vim, cibuli oloupat atd atd. Doufám že jsem v normě ![]()
@Anna766 píše:
Já si kecám sama při vaření, nebo úklidu. Třeba-tak to by bylo, co jsem to ještě…aha už vim, cibuli oloupat atd atd. Doufám že jsem v normě
u mě naprosto běžné.
A ještě (psovi) řeknu - taky mi to mohls připomenout. ![]()
@Žirafa 69 píše:
u mě naprosto běžné.A ještě (psovi) řeknu - taky mi to mohls připomenout.
No jo, jenže já jsem profi a obcas mi to ujelo i v praci. ![]()
@Anna766 píše:
No jo, jenže já jsem profi a obcas mi to ujelo i v praci.
Ty, ale to, cos popsala, je vážně běžné. Z toho si vůbec nic nedělej.
Taky povím…nevím…tak jakej si dám teď čaj, anebo kam jsem to zas dala…normálkaaa!
![]()
V tom případě by byli blázni i všichni pejskaři, kteří mluví se psem, protože pes nemluví, ale panička na něj ano. Není to porucha. Žádná.
Znám spoustu lidí, kteří si mluví sami pro sebe i v práci, a jinak s ostatními mluví normálně. Výjimkou můžou být lidi s ADHD, ti si mluví sami pro sebe tak, jako by mluvili s virtuálním přítelem. Ale to je taky zcela v pořádku.
Bavím se nad psychiatry, kteří na každém najdou nějakou diagnózu, a v tom případě má podle psychiatra duševní poruchu i jedna příbuzná, protože ona se bojí pavouků. Strach z pavouků je totiž taky diagnóza. Tedy jen podle psychiatrie.