Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemám srovnání, myslím, že když jsem otěhotněla muž chtěl určo syna, říkal, že je to jedno,hlavně ať je zdravé mimi, ale přiznal, že kdybych mohl prvního vybírat, chtěl by kluka. Je to holka a jaká, celá po ňom, okatá, snědá, krásná a on je do ní blázen, stejně jako můj táta - její děda, tak ten z ní naprosto zblbnul
ona taky nejčastější slovo, který používá je dede ![]()
Takže to platí určo.
Páreček nemáme, resp. to druhé ještě nevíme co bude,ale první je holčička. Než se malá narodila manžel preferoval o trochu více kluka, říkal 49 % holka, 51 % kluk, ale z holčičky je nadšený a teď u druhého si víc přeje další holčičku než kluka. Ale je fakt, že Veru je typická tatínkova holčička, to až teda tak od 2 let ale má ho naprosto omotaného kolem prstu
A další důvody, které uvidí pro holku je že jsou něžnější, nejsou takoví sígři - nemusí to tak být vždycky ale u tipických holek a kluků toto je fakt hodně pozorovatelné. Na druhou stranu ho někdy moc nebaví oblékat miminko a česat panenky ![]()
Přesně, jak píše Panuška. Plánujeme druhé a manžel se svěřil, že by mu nevadila naprosto vůbec, druhá holčina ![]()
Mému muži to bylo úplně jedno, máme syna, je z něj hotový, ale stejně by byl i z holčičky, to vím.
Tak přítel chtěl od začátku holčičku, pořád říkal, že si je jistý, že to bude holka, když jí viděl poprvé na UTZ a doktor to potvrdil, tak ukápla i slza
Je za ní moc rád ![]()
Ahoj Alísku ![]()
Tak můj chtěl holčičku. Prý kdyby si byl mohl vybrat, byla by to holka
Tak snad příště
![]()
Můj skoromanža chtěl jedině holčičku. Teď už má tedy dvě (jednu s ex) a je spokojený. Naopak prohlásil, že pokud by jsme v budoucnu šli ještě do jednoho dítěte, tak jedině pokud mu zaručím, že to bude zase holka. Fakt netuším, jak to udělám
.
Fakt je, že můj bývalý (manžel) zase preferoval kluka - což se mu splnilo ![]()
To my s manželem máme 4 letou holčičku a snažíme se o další mimi a oba dva chceme chlapečka
Když jsem byla těhotná já chtěla spíše děvče a manžel chlapce
Ale oba dva jsme se shodli na tom ať je to hlavně zdravé..
Máme moc krásnou holčičku a manžel jí miluje, dělá pro ni vše, vše jí koupí a dokonce ho baví když malá vezme moje oční stíny atd.. a namaluje ho
Rozhodně není zklamaný že máme holčičku a proti dalšímu děvčeti vůbec neprotestuje..
![]()
Mám pocit, že ta potřeba mít syna - jako pokračovatele rodu je mužům stále vlastní, což se u nás povedlo napoprvé. A další dvě dcerušky jsou skutečně tatínkova slabost, vše by jim dovolil, odpustil, má vůči nim - ať chce nebo ne, slabost. Říká, že při výchově syna se cítí více zodpovědný, proto na něj klade vyšší nároky. Naštěstí jsme ale na vše spolu a je to vyrovnané.
Z vlastní pozice dcery mohu jen potvrdit, že (se sestrou) na nás holky byl po třech synech neuvěřitelně tolerantní, ovšem stále spravedlivý. Mamka vždy říkává - muži chtějí syny a milují dcery. ![]()
tak ten můj si přál o maličko víc syna (dle jeho slov, u holky by prý nezahmouřil oka, jak by se o ní bál, až začne lítat po diskárnách a nahánět „ty blbečky“ kluky, co jim jde jen o to jedno
)
no a teď, když se ten kluk povedl, tak mi ohledně druhého dítka říká „no, mamino, sem zvědavej, jak tu holku zařídíš“ ![]()
jinak jak říká Marie B. chlapi touží po pokračovateli rodu a někom, s kým můžou zalízt na celý den do dílny, a nakonec se nechají utáhnout na vařené nudli od jejich zbožňované holčičky
Mému partnerovi to bylo jedno. Já jsem si přála chlapečka, měla jsem už vybrané jméno
A tak se přikláněl k mému přání. Když nám na UTZ řekli, že je to holčička, já byla zklamaná (asi minutu) a on byl hned od začátku moc rád. Dneska je to jeho zlatíčko, zbožňuje ji, udělal by pro ni cokoli. To samé ona jeho.
Když se tak bavíme o druhém dítěti, brali bychom kluka. Ale spíš, abychom měli „páreček“. Partner však říkal, že by klidně bral i další holčičku, protože už ví, co má jak dělat, atp… ![]()
A jelikož další dítě plánujeme až za dýl, trvdí, že by raději druhou holčičku, která bude hrozná šprtka, aby s ní nemusel nikde běhat po hřišti. Prý už na to bude starej
![]()
Jen bych ještě dodala, že syna nahrazuje naše treprenda. To je kluk převlečen v sukni ![]()
My chtěli od začátku holčičku, oba dva
Tedy - chlap alespoň tvrdil že by ji chtěl ![]()
Holky to prostě s tatínky umí
Ta naše už teď v sedmi měsících. Kluci jsou prý zas víc mamánci, ale to vidím u kamarádek. sama srovnání nemám.
Náš taťka chtěl první holku, pak se ‚smířil‘ s klukem, když nám ho doktoři slibovali a pak se narodila holka a táta byl štěstím bez sebe. Druhého jsme oba chtěli kluka a vyšlo to, takže spokojenost na všech frontách ![]()
A srovnání, které dítě má ‚radši‘ ? zatím pochopitelně Domču, protože s Ríšou ještě není žádná sranda, ale už prej se těší, jak spolu budou opravovat auta a traktory, prej z nej nechce mít nagelovanýho fotbalistu ![]()
Jen taková anketka, nebo jak to vnímáte…Je pravda, že všichni chlapi chtějí syna? A pokud někdo máte srovnání (máte páreček) - jaké rozdíly pozorujete…