Dluh 30,- Kč u lékaře, jak vznikne?

9040
11.4.12 20:51

Dluh 30 kč u lékaře, jak vznikne???

Omluvám, se určitě je to téma, které se tu již mnohokrát propíralo, :think: ale stejně mi to nedá. Dneska přišel můj táta s tím, že byl u notáře kvůli pozůstalosti po naší babičce, která před měsícem zemřela ve věku 87 let. Celý život neměla nikde žádné dluhy a najednou na notářství tátovi řekli, že našli dluh 5 korun u banky, která už neexistuje podle mého víc jak 15 let a místo ní je dnes jiná banka, která vznikla po ní. Na notářství nám řekli, že to uzavřou, že nic jiného nenašli, táta se nezaptal, jak oněch 5 korun řešit, takže to se budem muset ještě zeptat.
S tím je spojená jiná moje myšlenka, minulý týden v TV byl pán, důchodce, který najednou navštíven exekutorem, se dozvěděl, že dluží 30 kč u lékaře. :mrgreen:
Jsem z toho zmatená, protože třeba u mého gynekologa to jde šup šup, jedna za druhou, sestra ty peníze hází do keramického hrnku, jak pak může mít pamatováka kdo jí zaplatil a koho neskasírovala???
I u jednoho mého dalšího doktora se to hází do hrnku a já minule zapomněla, tak se mi ozval, když jsem byla na odchodu a řekl mi, že to pak doplácí ze svého, když někoho neobere o těch 30 korun. :think:
Nikam si to nepíše, sice zapisuje do nějaké velké knihy, kdo u něj byl, ale pochybuju, že si ve svém věku pamatuje, kdo mu tam ty peníze hodil a kdo ne?
Jak pak tedy může dojít k tomu, že na někoho naběhne exekutor? To jako sestře na konci dne chybí 30 korun, tak si hodí korunou, kdo to z pacientů nedal, nebo jak? Nebo tam kde se to přímo v ordinaci zapomenou někam zapsat, třeba do PC, tak to hodí pak na koho chtějí?? :think:
Máte někdo zkušenost?
Bojím se, jsem totiž dost nemocná, léčím se v několika odd. a tak občas někde platím, někde mi řeknou, že tentokrát neplatím, protože mě pan doktor nevyšetřil, dost v tom plavu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
11.4.12 20:53

Jak hazi do hrnku? 8o Hazet si to teda muze kam chce, ale musi vypsat doklad. Origos da pacientovi, necha si kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
11.4.12 20:56

to ani nevm, že má byt nejaky listek za zaplacení :nevim: , já nikde nic nedostávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.4.12 20:56

@asha

Tak takhle to chodí málokde… doklad dostanu vždy jen v nemocnici, u jiného doktora jsem nikdy doklad nedostala a vím o tom, že sestra, které peníze dávám si to nikam nezapisuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
11.4.12 20:57

No, ono ve většině ordinací, kde používají evidenci přes počítač, obzvláště nemocnice a tak, mají ten přehled opravdu solidní. Doktor napíše, že pacienta vyšetřil, pacient to pak zaplatí na pokladně, takže doktor to při příští návštěvě vidí, těch systémů je víc, každopádně všude by měli vystavit doklad. U doktora, co doklady nevypisuje a peníze hází do hrnku, bych se nějakého soudního stíhání kvůli 30 Kč nedoplatku opravdu neobávala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
11.4.12 20:59
@Gabulle píše:
@ashaTak takhle to chodí málokde… doklad dostanu vždy jen v nemocnici, u jiného doktora jsem nikdy doklad nedostala a vím o tom, že sestra, které peníze dávám si to nikam nezapisuje ;)

No právě, u nás taky ne, ani na gyndě, ani péče centrum bolesti, ani obvodní. Doklad mi teď poprvé nabídla nová sestra na gyndě, co tam je krátce, ale jinak nikdy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.4.12 20:59

No ja prave vsude…v Praze teda. Jak ve velky nemocnici, kde je to teda blby, protoze tam ten doklad odevzdavam, ale davaji ho do my karty, tak i u obvodaka atd. Evidenci ale prece vest nejakou musi, ne? To by v tom byl dost bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.4.12 21:03

Já teda taky ještě doklad nedostala. Nevypisuje se náhodou až od 50 kč?
Jinak dluh podle mě může vzniknout tak, že u sebe člověk nemá peníze, řekne že zaplatí příště a zapomene on i doktor. Mě už se teda jednou stalo, že jsem těch 30kč neměla. Jela jsem narychlo, v peněžence jenom kartu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
11.4.12 21:07

ja byla min. u moji Mudry a mela jsme platit a mela jsem bud 10kc nebo stovku a ona mi rekla at ji dam tech 10kc a jdu, taky jsem to nechapala :nevim: pak jsem si rikala co to ma jako znamenat, musí se platit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.4.12 21:10

Tak zrejme to u 30ti KC povinny nebude, i kdyz jak je videt, jsou z toho docela problemy. Dost mne desi, co z takovych 30ti korun za par let muze byt, kdyz to vezmou do ruky exekutori. :roll: Jeden uz nevi, na co vsechno si dat bacha, aby ho jednou neoskubali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
11.4.12 21:12
@asha píše:
Jak hazi do hrnku? 8o Hazet si to teda muze kam chce, ale musi vypsat doklad. Origos da pacientovi, necha si kopii.

nemusí. je to na požádání.
u nás to ale fnovalo tak, že pokud pacient nezaplatil, musel podepsat papír. a pokud odmítnul, tak to podepsal lékař a svědek (sestra)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.4.12 21:24

Třeba v nemocnici dostaneš účet, který musíš zaplatit na platebním místě. Nezaplatíš a rázem jsi dlužníkem. Ne všude se poplatek vybírá v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
11.4.12 21:51

Hlavně na každou platbu si VYŽÁDEJ doklad. Doklady uschovej a pak to bude v pořádku. Kam si sestra korunky hodí, to už je pak jedno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
11.4.12 21:56

v porodnici mi vystavili 2× papír s cenou, … a nadpisem UZNÁNÍ DLUHU, kterej jsem jim podepsala - bez toho podle mně žádnej doktor, kterej má bordel v evidenci nic nezmůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
11.4.12 22:04

AHojky, před MD jsem pracovala na obvodě - funguje to tak - že dr. zapíše do karty vyšetření -) pac. má uhradt poplatek 30Kč - pokud není vyjmut z hrazení -) doklad o hmotné nouzi.
Sestra - zapíše do Pc - kod - že pacient hradil, ukázal doklad o hm. nouzi / ten si pro jistotu zkop. do karty - většinou platí 30 dní / a zeptá se pac. jestli chce vyjet stvrzenku - nedává se automaticky.
Vše se ji zobrazí v PC kartě pac. a je 100% přehled o tom kdo kolik a za co platil.
Vše se 1× za měs. odesílá na pac. pojišťoovnu kde dochází ke evidenci a kontrole.

Takže bych viděla, že je jedno kam to sestra, dr. háže a kde peníze skladuje, ale musí mít přesný zápis za co, kdy a od koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová