Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paraple0508 píše:
Máme dceru (6 let) a syna (3 roky). Popravdě, bylo nám jedno, jestli holka nebo kluk. Dcera je určitě tatínkova holčička (a má ho omotaného kolem prstu), ale syna miluje stejně. Byl u obou porodů a slzy v očích měl v obou případech
Žádné rozdíly mezi dětmi neděláme - milujeme je oba stejně. Syn si tatínka samozřejmě kolem prstu neomotává, protože je to chlap a chce být jako tatínek (je to jeho vzor). Kolem prstu se snaží omotat maminku
Tak jsem už sice odpověděla, ale tady pod to se můžu podepsat
moje děti mají stejný věkový rozdíl, zatím jsou jim teda jen 4 a 1, ale i tak už tam vidím to co u vás
![]()
První je kluk,toho jsme chtěli oba. No a Jůlinka je nakonec Honzík,tak co naděláme.Těšili jsme se holčičku,ale jak jsme rádi,že máme dva darebáčky.Taky si nedovedu představit ty sponečky,culíčky,oblečky…A těší mě představa,že mi nikdo nebude brát malovátka,no ikdyž …
![]()
Ahoj,
máme dvě holčinky, dva roky po sobě. U první manžel nechtěl kluka, u druhé čekal, že tam ten „piňda“ na UZ bude, byl zklamán asi tak týden, a pak začal vymýšlet jméno pro holku. Vyrovnal se s tím dobře, a holky moc miluje, a ony jeho, když přijde s práce obě halekají a chtějí hned ponosit, nebo jeho, aby s nima „blbnul“. No a třetí, momentálně ho nechce, ale třeba časem změní názor. I když tvrdí, že to bude zase holka. ![]()
@alisekR píše:
Nemám srovnání, myslím, že když jsem otěhotněla muž chtěl určo syna, říkal, že je to jedno, hlavně ať je zdravé mimi, ale přiznal, že kdyby mohl prvního vybírat, chtěl by kluka. Je to holka a jaká, celá po něm, okatá, krásná a on je do ní blázen
Takže to platí určo.
S timto naprosto souhlasim ![]()
@sieta.m píše:
První muž chtěl syna, tak jsem mu porodila syna, druhý chtěl holčičku, tak jsem mu porodila holčičku. Obě děti jsou neskutečně podobné svým otcům, já jsem pouze takový nedůležitý výrobní prvek
Máme to stejně,ale v opačném pořadí, u obou dětí pohlaví na přání. A stejné je to i s podobou, celí tatínci (i holčička je na manžela).
Si dělám legraci, že jednou ušetříme za testy DNA ![]()
Chlap si přál syna.Přání jsem mu splnila
a první se narodil kluk.Pak přišly dva potraty,tak nám to bylo uplně jedno,jenom hlavně at je miminko.Manža říkal,že by mu nevadily klidně i dvojky
V okolí máme pár známých co mají dceru,vím,že to je především výchovou,ale byly tak uječené,neposlušné,rozmazlené,že manža prosil,at je druhý taky kluk
Tak jsem si říkala o.k.,tak mu to opět splním
a máme dva kluky.Ale vím,že by byl rád i za holčičku
Jak já říkám,je jedno co to je,hlavně že to je
![]()
Partnerovi to bylo jedno, ale pořád mě popichoval, že určitě budeme mít kluka, že jsem prý zkrásněla tím těhu
. Já jsem si vždycky přála dva kluky, po holce jsem nikdy netoužila, nevím proč
. No a ve 12tt nám na 99% potvrdili, že čekám dva chlapečky, byli jsme šťastní
. Kdybych do budoucna šla do třetího mimi, tak bych přece jen chtěla malou parádnici i partner by chtěl holčinu.
Ja jsem strasne moc chtela holcicku, manzel zase kluka. Manzelovi se prani splnilo, je stastny jak blecha, nicmene ten nas cvrcek je vylozene mamanek:-) a maminku ma uplne omotanou kolem prstu:-D A my se segrou jsme zase mely omotaneho tatu, takze asi bude pravda, ze chlapecci jsou vic mamanci a holcicky zase tatanci:-)
Číst diskuzi nebudu, tak ti aspoň odpovím - podle mě to pravda není, třeba můj manžel chtěl holku. Že jsou roztomilejší.. ![]()
Tak manžel chtěl jenom holky, páč mi tvrdil, že si nedovede představit, že by se muchloval s klukem a že by si připadal dost divně
. Holky máme dvě a je z nich hotový, stále se s nimi muchluje a tu mladší říká, že by ji nejraději ten obličejíček ukousnul, jak je roztomilá
. Chodím občas na noční služby a manžel je hlídá a holky se těší, že ho budou mít samy pro sebe a starší se mě už sama ptá, kdy už konečně půjdu do práce, až je mi to líto. Ale tatka je prostě ten mírnější a dovolí jim víc , než já a má s nimi svatou trpělivost, takže se starší ani moc nedivím, že si chce někdy ode mě odpočinout. Ale zamrzí mě to, to jo ![]()
Jo a já chtěla taky holky, protože je pravda, že kluci jsou víc mamánci a holky zase dají víc na tatínka a když občas čtu diskuze o tchýních, tak bych velmi nerada tady jednou četla, jak se nedokážu od toho svého syna odpoutat
. Já mám bratra a je fakt , že dodnes má mamka pro něj větší slabost , než pro mě a už v dětství jsem značně pocitovala, že je ji bratr bližší, než já, takže já měla obavy, že se historie bude opakovat. Je pravda, že mám několik případů z okolí, kdy maminky jsou na chlapce mírnější a hodnější, než na holky , ale ani jedna to nepřizná ![]()
@Anonymní píše:
Jen taková anketka, nebo jak to vnímáte…Je pravda, že všichni chlapi chtějí syna? A pokud někdo máte srovnání (máte páreček) - jaké rozdíly pozorujete…
u nas ne-pritel si pral holcicku a tchan taky ![]()
U prvni dcery to bylo manzelovi i me tak nejak jedno, druhy tehotenstvi nedopadlo dobre a ted treti nez sme se dozvedeli co cekame, to bylo manzelovi jedno hlavne rikal aby to bylo zdravy ![]()
ze starsi dcery je posrandenej uplne a to jsem zvedava co bude u druhorozeny
můj chtěl holčičku a myslím že ta naše bude tatánek ![]()
můj otec chtěl taky holčičky a má dvě
a z vnučky je úplně hotovej, nevím jak by to bylo s vnukem, ale tipuju že stejně ![]()