Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Barca12345 píše:milunka1 píše:Samozrejme, jsou zaznamy pouze toho, co se stalo spatne! Ale zaznamy o tom, kolik deti bylo uple ok a kterym to pomohlo, se nikde nevedou, ze! Takze objektivni pohled opet chybi…Barca12345 píše:Nejlepší zdroj hledání proč neočkovat není u odborníků,ale u rodičů,kteří mají poškozené či postižené dítě právě očkováním…
Nejvice me bavi ty nazory - oni odbornici nic nevi a jsou hloupi, ale JA TO VIM, JA MAM TY INFORMACE a tak dale - i ty informace o „spatnosti“ ockovani nejaky odbornik vypustit musel, takze ted je jen na kazde z nas, ke kteremu nazoru se prikloni.Jak muzete vedet, ze prave ten vas informacni zdroj je ten nejlepsi??? Smesne, fakt.
Omyl - žádné záznamy,že dítě bylo poškozeno očkováním - u nás neexistují…jaksi se to tají…a proč?Protože by to nabourávalo teorii farmaceutických firem,které přece vyrábí naprosto neškodné vakcíny:) takže informace si musí maminka vyhledat sama…teda spíš ty poškozené rodiče a že jich je teda fakt dost
a někdy je taky fajn číst ty příspěvky mimo mísu…ne vždy jde o planné tlachání,ale o příspěvek právě někoho kdo mluví ze své zkušenosti ![]()
Dobra, zaznamy nejsou, nemyslela jsem konkretni pisemne dokumenty.
Spise tak, ze kdyz budu spokojena, nejak to do sveta troubit nebudu, kdyz nespokojena, vzdy to ekde a pokud mozno vsude, napisu.
Ja si za svym nazorem stojim (stejne jako ty si budes stat za svym) a to je dobre…
Ale, prece kvuli tomu nebudu nekomu radit at utika od doktorky (s kterou jsem plne spokojena) nebo litovat me dite - taky ho nelituju, protoze neni ockovano!!!!!
Barca12345 píše:
Spise tak, ze kdyz budu spokojena, nejak to do sveta troubit nebudu, kdyz nespokojena, vzdy to ekde a pokud mozno vsude, napisu.
Ja si za svym nazorem stojim (stejne jako ty si budes stat za svym) a to je dobre…Ale, prece kvuli tomu nebudu nekomu radit at utika od doktorky (s kterou jsem plne spokojena) nebo litovat me dite - taky ho nelituju, protoze neni ockovano!!!!!
Víš,u nás můžeš klidně troubit na všechny světové strany,že máš dítě poškozené či postižené vlivem vakcíny,která mu byla aplikována a postižení,poškození se spustilo po očkování…ono to stejně nikoho zajímat nebude a nikam se to pravděpodobně ani zapisovat nebude…u nás totiž neexistuje zákon o odškodnění v těchto případech…prostě,když si dítě naočkuješ - je to jen na Tvoji zodpovědnost…všude ve světě to je jinak…tam uznávají a i přiznávají,že očkování není úplně super a neškodlivé a proto ho taky mají nepovinné a rodiče do ničeho netlačí…a pokud k něčemu špatnému dojde,bere na sebe zodpovědnost stát a postiženého musí odškodnit a taktéž existují i zápisy,kde se to zaznamenává…shrnuto - u nás je prostě neskutečnej bordel,každej si dělá co chce a my tupé ovce jdeme se stádem,aniž bysme se více o problematiku zajímali - POZOR - ne u lékařů a farmaceut.firem…
milunka1 píše:Barca12345 píše:Víš,u nás můžeš klidně troubit na všechny světové strany,že máš dítě poškozené či postižené vlivem vakcíny,která mu byla aplikována a postižení,poškození se spustilo po očkování…ono to stejně nikoho zajímat nebude a nikam se to pravděpodobně ani zapisovat nebude…u nás totiž neexistuje zákon o odškodnění v těchto případech…prostě,když si dítě naočkuješ - je to jen na Tvoji zodpovědnost…všude ve světě to je jinak…tam uznávají a i přiznávají,že očkování není úplně super a neškodlivé a proto ho taky mají nepovinné a rodiče do ničeho netlačí…a pokud k něčemu špatnému dojde,bere na sebe zodpovědnost stát a postiženého musí odškodnit a taktéž existují i zápisy,kde se to zaznamenává…shrnuto - u nás je prostě neskutečnej bordel,každej si dělá co chce a my tupé ovce jdeme se stádem,aniž bysme se více o problematiku zajímali - POZOR - ne u lékařů a farmaceut.firem…
Ja si za svym nazorem stojim (stejne jako ty si budes stat za svym) a to je dobre…Ale, prece kvuli tomu nebudu nekomu radit at utika od doktorky (s kterou jsem plne spokojena) nebo litovat me dite - taky ho nelituju, protoze neni ockovano!!!!!
My TBC u staršího naočkovaný máme, mladšího očkovat nenechám…
V rizikovým prostředí se nepohybujeme nikdo, tak mi to připadá zbytečný…
![]()
Ahoj, já jsem nechala malého tenhle týden očkovat TBC na vlastní žádost. Nepracuji v prostředí, kde by se mohlo vyskytovat, ale mám od známé, co v nemocnici pracuje, že se vyskutuje TBC i u nás a nepřichází jen nové typy, ale právě, že se vrací i ten, proto kterému se dá očkovat. Byla jsem překvapená, když mi řekla, že ona ví o 6 případech TBC od nás z města z léta.
Myslím si, že většina očkování má význam. Ano, nejsem zastáncem třeba očkování proti chřipce, s tou klidně poležím. Malýmu jsem nechala očkovat jak pneumokoky, tak i rotaviry, teď i TBC a až mu budou 2roky, tak i proti klíšťatům (dřív se to nedoporučuje). Je mi jasný, že se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale já jsem pro očkování TBC.
Po konzultaci jak s naší doktorkou, tak s doktorkou z kalmetizace jsme vybrali termín měsíc po poslední hexe, tedy 7m, ale malý měl rýmu, tak se to přehodilo na teď, kdy má 8m a je fit. Vyjde nám to hezky na půl roku než se bude očkovat další hexa. Je doporučeno neočkovat před hexou půl roku kvůli reakcím.
Nelituji, je to mé rozhodnutí a pro moje svědomí je uklidňující představa té bezpečnosti.
kokli2 píše:
Ahoj, já jsem nechala malého tenhle týden očkovat TBC na vlastní žádost. Nepracuji v prostředí, kde by se mohlo vyskytovat, ale mám od známé, co v nemocnici pracuje, že se vyskutuje TBC i u nás a nepřichází jen nové typy, ale právě, že se vrací i ten, proto kterému se dá očkovat. Byla jsem překvapená, když mi řekla, že ona ví o 6 případech TBC od nás z města z léta.
Myslím si, že většina očkování má význam. Ano, nejsem zastáncem třeba očkování proti chřipce, s tou klidně poležím. Malýmu jsem nechala očkovat jak pneumokoky, tak i rotaviry, teď i TBC a až mu budou 2roky, tak i proti klíšťatům (dřív se to nedoporučuje). Je mi jasný, že se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale já jsem pro očkování TBC.
Po konzultaci jak s naší doktorkou, tak s doktorkou z kalmetizace jsme vybrali termín měsíc po poslední hexe, tedy 7m, ale malý měl rýmu, tak se to přehodilo na teď, kdy má 8m a je fit. Vyjde nám to hezky na půl roku než se bude očkovat další hexa. Je doporučeno neočkovat před hexou půl roku kvůli reakcím.
Nelituji, je to mé rozhodnutí a pro moje svědomí je uklidňující představa té bezpečnosti.
Kdy bylo vydané to doporučení půl ročního rozestupu od Hexy?
to peggy.sl: To nevím, ale řekla mi to jak doktorka, tak i na kalmetizaci mi to řekli. Kdyby byl teď malý nemocný, tak bychom to do další hexy už nestihli a tak by nás neočkovali dřív než ve 2 letech.
peggy.sl píše:kokli2 píše:Kdy bylo vydané to doporučení půl ročního rozestupu od Hexy?
nebylo oficiálně vydané, ale autority (plicní obecně, kalmetizace,..) to doporučují, vzhledem ke složce hepatitdy B v hexe, která pak reaktivuje vřídek.
také budeme očkovat hexu min. 6m po TBC.
ale vzpomínám si, že snad dokonce výrobce vakcíny tohle sám doporučoval.
Nataša píše:peggy.sl píše:nebylo oficiálně vydané, ale autority (plicní obecně, kalmetizace,..) to doporučují, vzhledem ke složce hepatitdy B v hexe, která pak reaktivuje vřídek.kokli2 píše:Kdy bylo vydané to doporučení půl ročního rozestupu od Hexy?
A že se podle toho neřídili ty autority dřív? To nikdo neřešil. Je to velice zajímavé, jak často ,,autority,, mění názory. ![]()
ja bych nedala!! Mne malyho naockovali v porodnici bez myho vedomi ten den, kdy se ocko zrusilo!!!! A taky z toho mel problemy. Zadny zbytecny ockovani neni prospesny zdravi, jsou v tom jen prachy
peggy.sl píše:Nataša píše:A že se podle toho neřídili ty autority dřív? To nikdo neřešil. Je to velice zajímavé, jak často ,,autority,, mění názory.peggy.sl píše:nebylo oficiálně vydané, ale autority (plicní obecně, kalmetizace,..) to doporučují, vzhledem ke složce hepatitdy B v hexe, která pak reaktivuje vřídek.kokli2 píše:Kdy bylo vydané to doporučení půl ročního rozestupu od Hexy?
Tééda to jsou ale věci, co se dovídám
![]()
Fakt velmi zajímavé, pak se není čemu divit
![]()
no, ono proto se o kalmetizaci fakt hodně dlouho debatovalo, na kdy ji posunout, všechny zainteresované odborné společnosti byly za posunutí po 3.hexe, před 4.hexou. jenže skutek utek, změna přišla až tahle radikální..
prostě mi přijde že jdou ode zdi ke zdi. místo toho aby hnedka, jak zjistili, že hepka tam dělává ty problémy, jednali, nechali společnost vybékovat zbytečně proti kalmetizaci a pak jí jako hrdinové zrušili ![]()
já jsem zastánce kalmetizace, nicméně jsem moc ráda, že mohu očkovat po hexe. starší měl hexu v 8m (z jiných důvodů), takže problémům se vyhnul.. jsem zastánce očkování obecně, ale v rozumných intervalech a adekvátně riziku pro danou věkovou skupinu.
(jinak dalším problémem u kalmetizace je neodborná aplikace, v porodnicích se u nezkušených stávalo, že to píchli blbě.. a pak ty boláky hodně hnisaly atd.kalmetizační sestry jsou profíci větší, tak snad by to teď v tomto ohledu mohlo být lepší)
TBC stále je, a nejde o riziková prostředí, jde spíš o „smůlu“, mi tak přijde.. znám z manželovy praxe dost „nerizikových“ nemocných.. ![]()
@Anna86 píše:
To je sice pěkné, ale není to dostatečný argument, k čemu jsou protilátky v krvi, když jsou proti jinému kmenu? TBC se stále objevuje - výjimečně ano, ale jsou to jiné kmeny.Logickým argumentem by bylo, že člověk, který očkovaný nebyl a pobýval dlouho s nakaženým TBC - by onemocněl a ten, který naočkovaný je, tak neonemocní a muselo by být takový případů více.. Ví někdo o něčem takovém?
I ked je Vás príspevok 100 rokov starý, nedá mi nezareagovat, mozmo pre ďalších čitateľov. Očkovanie proti TBC nevyvoláva tvorbu protilátok, funguje na úplne inom princípe. Spôsobí, že T lymfocyty a imunitny system sa „zoznamia“ s antigenom v nepatogennej forme" ktorý nevyvováva naozajsnú infekciu. V pripade naozajsného kontaktu s mykobaktériou tuberculosis po očkovani uz budú T lymfocyty a imunitný systém „vediet“, ako sa účinne proti infekcii bránit. Aby neprebehla so smrtelnými následkami…