Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, máte někdo stejnou zkušenost?
Objednala jsem kávovar, a potvrzení o objednávce nikde. Peníze odešli a na tchibu vůbec neví o žádné objednávce… Přijde ten email o potvrzení objednávky? Nebo jsem přišla o peníze… Případně jestli nevíte co mám teď dělat..
Tohle se mi nestalo, ale tak snad v odchozích platbách je účet kam peníze odešly. To bych poslala na Tchibo a dál řešila
@Alca1212 Právě jsem poslala to potvrzení o platbě, ale řekli jen že s tím nic neudělají pokud nemám potvrzení o objednávce nebo alespoň číslo objednávky… A že mi oni peníze nestrhli. Přitom jsem byla ochotna jim ukázat to že banka mi poskytuje web kde jsem platbu udělala. Ukazala jsem jim cislo transakce ale k nicemu, proste chteji číslo objednávky které mi neprislo… Bojim se ze jsem proste přišla o peníze
A objednavala jsi to přes oficiální stránku? Protože jinak je zvláštní, že by o objednávce nic nevěděli. Potvrzení o platbě máš, takže bych šla tou cestou, že si u nich prověříš příchozí platbu - to by problém neměl být si to vyhledat.
Já jsem přes e-shop dělala objednávku cca 14 dnů zpět, ale platila jsem převodem, takže nejdříve mi přišlo potvrzení o objednávce, pak sólo email podklady k platbě s tím, že VS jsem zadávala do poznámky.
@Avari78 píše: Více
A na té platbě nebyl nějaký VS nebo jiný identifikační znak?
Jen číslo účtu?
Nikdy se mi na normálním zavedeném eshopu nic takového nestalo, už vůbec ne na Tchibo. Obvykle těch mailů přijde naopak moc. Nejdřív zkontroluj, kam ty peníze odešly… ![]()
@izabe Tady posílám jak to vypadá. Mám tam i navštívit web a je tam jejich oficiální web. Měla jsem slevový kód díky ISIC a o tom prý taky nic neví.. Přijde mi ze to proste nechtějí řešit. Objednala jsem si to jako dárek od mojí mamky což mě mrzí ze všeho nejvíc.
@izabe Ano objednávala, několikrát jsem si to i kontrolovala.
Možná sis to úplně nezkontrolovala. Tady je upozornění na falešné stránky přímo na Tchibo.cz ( upozornění )
Podle mě ti ta platba neodešla, je jenom bloknutá. Máš ji tam jak nezaúčtovanou.
Určitě bych spíš volala do své banky.
@Avari78 raději si dej nové přístupové údaje ke svému účtunebo kontaktuj banku, aby se ti neztrácely další peníze pokud šlo o falešný web
@TRG To jsem právě četla a několikrát jsem se kontrolovala jestli je to ta správná stránka a také byla.
@TRG Banka mi teď řekla že to teď nezruší, že to nejde. Musela jsem poslat email komunikace s obchodníkem že platbu nemá a potřebují potvrzení od banky obchodníka. Jenže to já nemám. Poslala jsem tedy vše co
mám a uvidíme… No každopádně počkám co na to banka a zda se s tím dá něco udělat..