Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, malýmu 4 měsíce, už tři dny s úspěchem pil převařenou vodu a ne čaj, včera jsme byli na povinný návštěvě u tchýně, ani jsem si nevšimla, kdy vzala flašku, udělala malýmu čaj a dala mu tam cukr
myslím,že když jsem byla nakoupit v Bille, muž byl přítomen u nich doma, když tam byl malý…teď ale Honzík nechce vůůůbec nic vodu, UM, příkrm - není to sladky
aspoň, že byla tak hodná a řekla to
za chvilku jdem k mudře na prventivní prohlídku, mám to doktorce říct?! Mám ho tedy nechat vyhladovět a vyžiznit
je to docela krutý, ale rvát do něj cukr
taky nemůžu, nehledě na to, že máme strašn problémy se zažíváním…
Neřeš to. Jednou se to nepo..a už cukr nedávej. Nemyslím, že by si malej po jedný dávce tak zvykl a nic jinýho už nikdy nechtěl,až bude mít žízeň, bude pít, neboj.
Příspěvek upraven 17.01.11 v 12:38
MadGirlNancy píše:
Neřeš to. Jednou se to nepo..a už cukr nedávej. Nemyslím, že by si malej po jedný dávce tak zvykl a nic jinýho už nikdy nechtěl,až bude mít žízeň, bude pít, neboj.Příspěvek upraven 17.01.11 v 12:38
no jedna dávka to nebyla… bylo to aspoň 70 ml…
Mabit, tchýni bych přizabila ![]()
Už proto, že jsem četla Tvoje předchozí diskuze a vím, jaké máte nebo jste měli problémy. Dítě by bez mého dozoru nehlídali nejméně do školního věku, než pobere trochu rozumu.
Jinak mi nejde o cukr, i když v tomto případě jo, ale spíš o princip.
Tchýni bych to vysvětlila… asi jí to přišlo normální. Mojí mamce to musím opakovat dodnes a tchánovi též - jsem ráda, že pije čaj neslazený.
jinak chlap raky neví kdy se to stalo,si vlezla do tašky a vzala flašku a udělala čaj černej s cukrem a pak hned Honzíkvi dal napít…což je teď jedno,mudře to říct musím co když se muzas to zažívání zhorší ![]()
Saxana22 píše:
Tchýni bych to vysvětlila… asi jí to přišlo normální. Mojí mamce to musím opakovat dodnes a tchánovi též - jsem ráda, že pije čaj neslazený.
už jsem vysvětlovala něolikrát,ale já jsme mladá a blbá, j nemám nikdy pravdu
mabit: co takhle tchyni trosku vylekat??Pry to funguje.
Jestli amte problemy tak bych byla nastvana.V pripade ze ne tak bych to neresila.Ale kdyz si neda tchyne rict tak ji trosku vystras.
Jak pujdete od doktorky tak bych ji zavolala a rekla ze malej od vcerejska zvraci a ma prujem ale ze jsi byla u doktorky a viroveho puvodu to neni a je to diky tomu jejimu caji.
Příspěvek upraven 17.01.11 v 12:51
Taky by mi to vadilo
Ale jednou se svět nezboří.Ony jsou prostě z jiný školy než my dneska ![]()
A jestli máš nějakou příšernou tchýni tak nenechávat malýho bez dozoru-tvého ![]()
mabit píše:Saxana22 píše:už jsem vysvětlovala něolikrát,ale já jsme mladá a blbá, j nemám nikdy pravdu
V tom případě nezbývá nic jiného, než jí dítě nenechávat bez dozoru. Není to žádná „povinnost“.
A to vylekání, prý fakt funguje. Jakože se „k vůli ní“ něco stalo, přitížilo se.
Mí vlastní rodiče mi dělali naschvály. To myslím doslova - jakmile jsem spustila u nich doma dítě z dozoru, už sním dělali něco, o čem věděli, že si to nepřeju. Nezabralo ani prosby, ani přímé nařízení - „já prostě nechci, abyste tohle s ním dělali“. Vysmáli se mi, že tu výchovu moc žeru, a příště - to samý. Co s nima? Zabít!
Prostě se baví tím, jak mě vytáčí. Představte si, že máma zatáhne kluka k svému toaletnímu stolku, dá mu rtěnku, aby se zmaloval, a ještě se směje tomu, jak jí baští!!!
![]()
Takže buď se na to povznést (nelze), nebo nespustit dítě z dohledu, nemluvě o svěření do péče a hlídání. Leda tak. že bych tam nechodila, o tom nepřemýšlím, jsou to prostě mí rodiče a jsou fajn, jen kdyby … ![]()
Jana206 píše:mabit píše:V tom případě nezbývá nic jiného, než jí dítě nenechávat bez dozoru. Není to žádná „povinnost“.Saxana22 píše:už jsem vysvětlovala něolikrát,ale já jsme mladá a blbá, j nemám nikdy pravdu
A to vylekání, prý fakt funguje. Jakože se „k vůli ní“ něco stalo, přitížilo se.
a jestli ams super mudru tak ji do toho zatahni taky a domluv se a zavolejte uz v ordinaci at ji to rekne i doktorka.
Jsem zakerna.
mabit píše:Jana206 píše:mabit píše:V tom případě nezbývá nic jiného, než jí dítě nenechávat bez dozoru. Není to žádná „povinnost“.Saxana22 píše:už jsem vysvětlovala něolikrát,ale já jsme mladá a blbá, j nemám nikdy pravdu
A to vylekání, prý fakt funguje. Jakože se „k vůli ní“ něco stalo, přitížilo se.![]()
![]()
![]()
![]()
to bych mohla aby bába dostala strach
A ještě by bylo fajn, kdyby jí zavolala vaše dětská mudra
Nevím, na kolik by k tomuto byla zdarma přístupná ![]()
Kdyby ne, tak aby někdo zavolal jménem mudry. Myslím, že tchýně bude tak zkoprnělá a „přeražená“, že se nebude pídit potom, kdo volal a vyvolávat zpět.