Tchně dala včera do čaje cukr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
17.1.11 12:53
kattkka píše:
a jestli ams super mudru tak ji do toho zatahni taky a domluv se a zavolejte uz v ordinaci at ji to rekne i doktorka. :mrgreen: Jsem zakerna.

Byla jsi rychlejší, zákeřnice :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.1.11 12:56

Mabit, nevím, jestli so to nepletu, ale to není první incident, o kterém tu píšeš. Já se tedy s příbuznými snažím vycházet, ikdyž jsou taky všelijací. Ale pokud by opakovaně, přes moje zákazy dělala naschvály, tak bych se taky sekla a malého zkrátka neviděla. Když to nejde po dobrém…
Jinak také si nemyslím, že by kvuli 70ml čaje byl amen s jakýmkoli pitím. Už ho nedej, trpělivě nabízej, on si dá. Pokud máš strach o hydrataci, tak do něj zkus dostat mléko flaškou ve spánku - u kluka to při bojkotech kojení pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.1.11 12:56
Jana206 píše:
mabit píše:
Jana206 píše:
mabit píše:
Saxana22 píše:
Tchýni bych to vysvětlila… asi jí to přišlo normální. Mojí mamce to musím opakovat dodnes a tchánovi též - jsem ráda, že pije čaj neslazený.
už jsem vysvětlovala něolikrát,ale já jsme mladá a blbá, j nemám nikdy pravdu
V tom případě nezbývá nic jiného, než jí dítě nenechávat bez dozoru. Není to žádná „povinnost“.
A to vylekání, prý fakt funguje. Jakože se „k vůli ní“ něco stalo, přitížilo se.
:think: :think: :think: :mrgreen: :mrgreen: to bych mohla aby bába dostala strach :think:
A ještě by bylo fajn, kdyby jí zavolala vaše dětská mudra :lol: :lol: Nevím, na kolik by k tomuto byla zdarma přístupná :nevim:
Kdyby ne, tak aby někdo zavolal jménem mudry. Myslím, že tchýně bude tak zkoprnělá a „přeražená“, že se nebude pídit potom, kdo volal a vyvolávat zpět.

Také mě to napadlo. Záleží na mudře. Já mám skvělou, ta by klidně volala. Stejně bych ale později u tchýně malého bez tvého dozoru nenechávala, protože tímhle vysvětlíš čaj s cukrem, ale takové tchýně prostě nemají asi dostatek mozkových závitů, aby pochopili, že i svíčková není košér. To by pak mudra musela jedině udělat seznam povolených potravin a nápojů…noo, to vlastně můžeš i ty s tím, že máte sestavený jídelníček od mudry (až tedy budete zavádět příkrmy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.1.11 12:58

Mabit, taky si myslím, že se zase rozpije. Vyhladoví a dá si :wink: Jinak s tchýní neporadím, mám doma to samé, o vánocích ho ládovala na střídačku kyselou okurkou a slanými brambůrky a ještě si pochvalovala, jak mu chutná :pocitac: Takže se to snaž řešit co nejdřív, aby to nedopadlo u vás podobně :wink:

• Citovat
  • Upravit
5173
17.1.11 12:59
Alpaka píše:
Mabit, nevím, jestli so to nepletu, ale to není první incident, o kterém tu píšeš. Já se tedy s příbuznými snažím vycházet, ikdyž jsou taky všelijací. Ale pokud by opakovaně, přes moje zákazy dělala naschvály, tak bych se taky sekla a malého zkrátka neviděla. Když to nejde po dobrém…
Jinak také si nemyslím, že by kvuli 70ml čaje byl amen s jakýmkoli pitím. Už ho nedej, trpělivě nabízej, on si dá. Pokud máš strach o hydrataci, tak do něj zkus dostat mléko flaškou ve spánku - u kluka to při bojkotech kojení pomohlo.

nn není,ale já jsme odeěa když malej byl najezenej, chlap dost rázně poučenej a flaška schovaná v tašcě,ona vlezla do tašky udělala čaj pak přišla za chlapem ,že se smlaým jako pomazlí,vzala si ho do kuchyně a tam mu ten čaj zřejmě narvala…a flašku uklidila…já ,že dám malýmu napít vytáhnu flaškua tam čaj,tak se napiju a cukr :zed: tak jsme vlítla na bábu a ta hodila božskou.. což o to teď nejde už jsem si zvykala,ale tak h tedy nechám třeba žížu dostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marishka89
17.1.11 13:17

ahoja holky, začetla jsem se tu do tý diskuze a svorně souhlasím, kdyby se tohle stalo mě tak asi spustim kravál! A-opravte mě jestli se pletu-ale můžou takhle malý děti ČERNEJ čaj?! Já vždycky myslela že když už čaj tak nějakej dětskej, nebo heřmánek… ale černej??? Já na něm byla tak trochu závislá a teď v těhu, tedy hlavně na začátku, jsem si ho radši odříkala, natož vrazit ho mimču… :nevim: to by mě něnapadlo…

• Citovat
  • Upravit
14064
17.1.11 13:17

Tolik povyku pro jeden čaj s cukrem…
Tebe bych teda za snachu nechtěla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.1.11 13:23
rozumbrada píše:
Tolik povyku pro jeden čaj s cukrem…
Tebe bych teda za snachu nechtěla :wink:

Rozumbrado:kdyz nevis vse tak nic nepis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.1.11 13:34

Pokud tchýně je taková že to neni její první prohřešek, tak bych to řešila, pokud je to první prohřešek, tak bych to tak nehrodila… Stalo se, dřív byla jiná doba, mě taky máma a nebo tchýně něco udělají takového, a nemyslí to ve zlém, ale prostě dřív to bylo jiné… Řekla bych čaj prostě ne, kdyby příště a možná by nebylo špatné říct i jiné věci co né, protože kdo to má tušit.. U nás taky s tím bojuju, ale vlastně oni jsou stará škola, mají to jinak a neví, co ano a co už ne…
Neboj, určitě ti nepřestane pít… mě malého čajem s cukrem napájeli ve 14 dnech od porodu a pak pil normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
17.1.11 13:34

Mabit ta tva tchyne je teda taky nekdy na odstrel :nevim:
Ja bych ji vystrasila tou MUDRou, normalne bych ji nakecala,ze ma malej ted nejaky problemy. Priste uz bude treba opatrnejsi…a doufam,ze teda zustane jen u vymyslu a ze malej nezacne srajdit :zed: ,ale to uz by se asi ukazalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
17.1.11 13:43

tak u nás je to podobné, taky bych děti bez dozoru tchýni nesvěřila
vždycky se do ní snaží naládovat kde co a až dostane rozum, tak mám strach, aby ji nepodsouvali nějaké špatné názory na kde co :evil:

a to vystrašení u nás nefungovalo, byli jsme u nich na návštěvě a říkám, že minule zvracela a že do sebe nemůže cpát jedno přes druhé atd. no a tchýně na to „jo? jak je to možný? chuděrka, no tak to musíme dát pozor“ a půl hodiny na to ji měla v kuchyni a protože se mi zdálo,že tam jsou nějak dlouho sami, tak jsme to šli omrknout a co myslíte, už ji cpala lízátko, přitom v obýváku toho měla už i tak dost :roll:
já to vážně nepochopím, to jim fakt nevadí, že těm dětem ničí žaludky? a co víc, že pak už za nima chtějí chodit jen kvůli tomu, že tam dostanou bonbony apod. mají v mysli zapsáno babička = bonbony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.1.11 13:54
Marishka89 píše:
ahoja holky, začetla jsem se tu do tý diskuze a svorně souhlasím, kdyby se tohle stalo mě tak asi spustim kravál! A-opravte mě jestli se pletu-ale můžou takhle malý děti ČERNEJ čaj?! Já vždycky myslela že když už čaj tak nějakej dětskej, nebo heřmánek… ale černej??? Já na něm byla tak trochu závislá a teď v těhu, tedy hlavně na začátku, jsem si ho radši odříkala, natož vrazit ho mimču… :nevim: to by mě něnapadlo…

Můžou černý čaj. Dokonce je vhodnější než bylinkové, které jsou tolik doporučované firmami na dětskou výživu. Bylinkové dráždí žaludek a střeva, černý čaj ne. Jen je vhodnější v dětské úpravě, se sníženým obsahem kofeinu - nebo látky v čaji jemu podobné.

Já jsem byla s dětmi, když byly malé, několikrát v nemocnici, mimina dostávají černý čaj.To, co jsem napsala výše, řečeno lékaři. Na běžné pití je nejvhodnější ovocný, potom černý a teprve až potom bylinkový.

Příspěvek upraven 17.01.11 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
17.1.11 13:54

mabit, já mám tohle doma s manžou pořád :mrgreen: Kdyby bylo po jeho,tak cpe malé cokoliv,kdykoliv,při každém zakňourání : „…a nemá žízeň ? ,hlad?, proč jí ten jogurt neosladíš?, ta neslaná zelenina musí být hnusná…“ atd.Pořád má připomínky ke všemu. :roll: Na vysvětlení -malá bílé jog. miluje,zeleninky jí tak,jak je dělám, kojím,pije už i čajíky -sice jsou to ty kupované HIPP..Tchyni už nemám,ale stejné problémy jsem měla s našima,když byla starší malá -tak kolem 3.let tam chtěla hrozně jezdit na víkendy -skoro pokaždé po návratu pak prozvracela noc -byla přecpaná čokoládou,bonbony,suchým salámem,chipsy,přepitá barevnýma limonádama…no,šílela jsem, ale domluva s nima nebyla.Tak jsem ji tam přestala pouštět.To dost zabralo…Normálně se to snažím vysvětlit po dobrém -ale jak radí holky -spíš si trošku „přibarvím“,zveličím možné následky a to kolikrát zafunguje nejvíc!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
17.1.11 14:17

ja teda neznam tu predchozi historii, co bylo za problemy. Ale fakt se mi nezda, ze by po 70 ml caje zacal vsechno odmitat, neni mu fakt blbe?

zrovinka se vykresavame z prujmu, kterej zacal jako naprosty nechutenstvi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.1.11 14:35

Bud rada ze slo jen o cukr…
Ja jela ukazat dceru tchyni do Irska kdyz ji bylo asi pul roku. Nejak ji ta cela navsteva nesedla a rvala a rvala…nemohla usnout.Pak jak kdyz utne a pak se mi baba pochlubila, ze ji namaci dudlika do whiskey!!!!
Malem me smejklo :roll: Pry se to tam dela bezne…
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky