Tchyně a dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
1.6.11 08:58

Mluvíš mi přímo z duše, naprosto přesně to teď takhle vnímám. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
1.6.11 09:00

Moc moc děkuji všem za názory, ani netušíte, jak jste mi všichni pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.6.11 17:53
Pavlaaa píše:
Ahojte maminky, moc vás prosím o radu. Jak byste se zachovaly, kdyby se vaše tchyně dostala do dluhů - vlastní vinou, napůjčovala si všude možně. Přestala být schopná splácet, soud jí povolil splátkový kalendář, s tím, že jí s manželem budeme dávat 2 tis. měsíčně po dobu 5 let, tedy 120tis. ! Podotýkám, že jsem na mateřské, a nedovedu si představit, jak to budeme zvládat finančně. Manžel platit chce, chce pomáhat, staví se spíše na její stranu. Já jsem zásadně proti, protože všechny kolem sebe podváděla, dluhy zatajovala, a kradla i peníze svému manželovi. Momentálně je náš vztah s mužem na bodě mrazu. Chápu, že to má těžké, ale myslím si, že by se měl hlavně starat o svoji rodinu, 2 malé děti. Co myslíte? Děkuji moc :-)

ahojky,no popravde,ja mam skoro podobny problem,tchyne dluzi kam se podiva a to i mymu tatovi uz dva roky ceka az mu neco da a to porad rika nemam nemam a stejne furt kupuje nejaky ptakoviny…ja uz jen cekam kdy prijde exekutor-jen doufam,ze ne i k nam domu…az to dojde tak daleko,dam svymu manzelovi ultimatum,bud ja a syn nebo jeho maminka,zavinila si to sama,tak at se stim i vyporada,jeji problem…mozna je to krute,ale upozornujeme ji na to vice jak dva roky a ona je vyzivava,porad slysim to jeji penize budou mi ne,kdyz ma k tomu takovy pristup,tak at si poradi sama…nevim jak to funguje u vas,vypomoct rodicum ano,ale nic se nesmi prehanet,urcite bych byla zasadne proti,platit kazdy mesic penize,preci jenom to pak do rodinneho rozpoctu bude chybet a budou nakonec osizene hlavne deti,mohli by chodit treba na nejaky krouzek jet na dovolenou apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pajsim
27.8.12 15:10

Jo, je to s těma bábama fakt na… Mám to úplně stejně jako ty!! :(

• Citovat
  • Upravit
16666
28.8.12 09:27
@Pavlaaa píše:
Ahojte maminky, moc vás prosím o radu. Jak byste se zachovaly, kdyby se vaše tchyně dostala do dluhů - vlastní vinou, napůjčovala si všude možně. Přestala být schopná splácet, soud jí povolil splátkový kalendář, s tím, že jí s manželem budeme dávat 2 tis. měsíčně po dobu 5 let, tedy 120tis. ! Podotýkám, že jsem na mateřské, a nedovedu si představit, jak to budeme zvládat finančně. Manžel platit chce, chce pomáhat, staví se spíše na její stranu. Já jsem zásadně proti, protože všechny kolem sebe podváděla, dluhy zatajovala, a kradla i peníze svému manželovi. Momentálně je náš vztah s mužem na bodě mrazu. Chápu, že to má těžké, ale myslím si, že by se měl hlavně starat o svoji rodinu, 2 malé děti. Co myslíte? Děkuji moc :-)

tak samozrejme, ze bych byla proti. byli jsme ve stejne situaci, zaplatili jsme sice jen 15000 za tchyniny exekuce, ale taky je vecne v dluzich. ja na ni nadavam, ale neni mi to nic platne. muj chlap stejne vzdycky nakonec stoji pri ni, ikdyz ona na nej z vysoka se*e. to je na veci to nejhorsi, pokud te chlap v tomhle nepodporuje! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.8.12 09:35

A vy už to máte určené soudně? Pokud ano, nenaděláš s tím nic, v našem státě je povinnost finančně vypomáhat rodičům, pokud to potřebují… A já osobně v tom vidím i jakousi morální povinnost, kdyby v takové situaci byla moje mamka, neváhala bych ani minutu. A rozlišovat mamka a tchýně je trochu nefér vůči manželovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová