tchýně a (ne)pořádek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2675
10.12.09 21:24

Komentátorkám vrazit mezi dveřma do jedný ruky hadr a do druhý kýbl s vodou a zavelet nástup!
Mojí mamině „čurbes“ neva, ona trošku hůř vidí a tchýně chodí na návštěvu radši bez brýlí :mrgreen: . Holt ten prach a drobečky po podlaze vždycky nevychytám, noo. Když přijde návštěva, tak pouze odhrnu hračky z gauče a případně ze stolu, ať si mají kam sednout. A tchýně naštěstí má srovnání s mým mužem, který taky hračky (autodráha, mašinky apod.) roztahal po celým 4+1 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
10.12.09 22:30

Nesnáším neohlášené návštěvy, v době mobilů se dá hodinu předem zavolat. Tchýni bych strčila mezi dveřmi děti ať je vykoupe a udělá večeři, že ty musíš uklidit aby tě před dětmi nepomluvila. Ale myslím že by jí stačil jediný můj pohled a nepřišla by podruhé, já jsem na neohlášené návštěvy hodně nepříjemná. :lol:

S dětmi je prostě provozní nepořádek, přece nebudou hračky celý den uklizený, na dívání nejsou, u nás jsou všude, těžko se ročnímu dítěti vysvětluje že má vytáhnout jen jednu hračku, běžně jsou kostky v dětském pokoji, obýváku, v kuchyni rozdělané vodovky, protože dcera maluje ráda a často.

Musím říct že mě teda tady pomáhá www.pojdte-dal.cz. Ale nehrotím úklid, mít naklizeno, znamená nevšímat si dětí a uklízet a uklízet. Podle mě je bordel špinavá podlaha, nádobí neumyté týden a špinavý záchod a umyvadlo. Ale ne vytahané hračky a pár hrnců nebo talířů na lince.

Uklidu zdar a věřte že děti si víc budou pomatovat maminku která jim četla pohádku než to zda bylo naklizeno nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
10.12.09 22:53

ja mam dost spatny vztah so svojou tchynou a netusim co o mne komu vyklada, ale viem ako ohovara i predo mnou kvoli bordelu svagrovu. Tchyne ma dvoch synov, neuveritelnych bordelarov, ktori pridu a postupne za sebou zhadzuju svrsky, tanier za sebou do mycky neodlozia ani nahodou, atd…Svagrova ma dve deti, chodi do prace a tiez nemoze vsetko stihnut…Castokrat sa o nej thcyne vyjadrila ze je bordelarka. Ked mi naposledy vykladala ako mala dcerka svagrovej ma bordel v pokojiku lebo sa to uci od svojej mamy, tak som sa nezdrzala a spytala som sa kde sa to naucili jej synovia.. :-? A som v nemilosti opat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
11.12.09 06:11
della píše: ..... Ked mi naposledy vykladala ako mala dcerka svagrovej ma bordel v pokojiku lebo sa to uci od svojej mamy, tak som sa nezdrzala a spytala som sa kde sa to naucili jej synovia.. :-? A som v nemilosti opat :lol:
:palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.12.09 07:37

Zajímavé téma, o kterém se s mamkou pořád přeme :-) Bydlíme s mými rodiči v jedné domácnosti a největším kámenem úrazu je náše odlišné vnímání uklizeného bytu a nepořádku :mrgreen: Mamka musí mít všechno naklizené a vyšůrované, všude dečky - co kdyby přišla návštěva a ta mě pomluvila, že tu mám bordel!!! :mrgreen:
Já mám taky ráda uklizeno, to zase jo. Ale s dítětem už je to o něčem jiném, zvlášt ted s lezoucím dítětem. To jsou hračky a jeho další krámy všude.
Představa mojí mamky je taková, že napřed musím mít pořádně naklizenou domácnost a pak teprve se věnovat dítěti - to znamená šoupnout dítě do postýlky třeba na celé dopoledne a rejdit s hadrem a luxem - což odmítám. Říkám jí, že jsem si nepořídila dítě na to, abych ho odložila do postýlky a ani si s ním nepohrála. No na tom se asi neshodneme nikdy.
No a tchýně je kapitola sama pro sebe. Kdysi jsem o problémech s ní tady zakládala diskusi. Ve svém bytě má naprosto neuvěřitelný nepořádek, špinavo, všude kupy nepotřebných krámů, smrad.. S malým tam ani nemůžeme jezdit, jelikož když vejdeme do obýváku spustí ječák a vypne ho až venku.
Jinak tchýně k nám chodí taky neohlášeně. Už milionkrát jsme jí říkali, aby předem zavolala nebo alespon prozvonila, že se staví. Vždycky nám to odkývá a zas přijede neohlášeně.Prý nemá na prozvonění čas :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.09 09:36

To ja mam s matkou take odlisne nazory na „uklizeno“. Ano ona mela taktez dve holky a mela uklizeno.

Ale - nez aby s nama sla jen tak ven, tak radsi smejcila s hadrem v ruce.
Ven jit znamenalo pred nase tri bytovky jit na hriste, nas posadit na pisek nebo na kolo a drbat tam s ostatnima detnyma sousedkama. Jen tak se projit? Pche… Zato vypiglovano doma bylo, to jo.

Dodnes si pamatuju jakou cocku jsem dostala, kdyz jsem jako petileta se pozvracela na zanovni, ale i tak hnusny zeleny koberec jekor u kuchynske linky :poblion: Krom vynadani sla rejzakem drbat jekor, mne soupla lavor a ze by treba mela starost, jestli mi neni soufl…to ani nahodou :zed:

Doba Adventu byl u nas jeden velky stres z peceni a nasledneho uklizeni. U peceni jsem asistovat nemohla, pac by rohlicky a cukrovi nebylo stejne a jak by to na mise pred navstevou vypadalo ze… :nevim: Den pred Stedrym dnem se zdobil stromek a beda, kdyz se pak nasla naka upadla jehlicka (jeste, ze borovice padaji az za dlouho).

No des, doufam, ze moje deti budou mit na detstvi lepsi vzpominky na mamu, co s nima hrala misto litani s hadrem. :hug:

• Citovat
  • Upravit
3549
11.12.09 10:29

Tak já se naprosto stotožňuju s tím,co napsala Anonymní u nás to vypadalo nachlup stejně,akorát to jít ven bylo u nás jít s našima na zahrádku a tam pomáhat,dodnes jsem na to alergická.

Co se týče deček apod.Tak my teda bydlíme taky s našima a to slyším pořád můžu já tady něco mít,aby to malý nebral?Vždyť to tu je jako u cikánů.Neustále musím uklízet hračky,aby se náhodou neváleli na zemi,pastelku mu smím dát jen jednu,aby je náhodou nevysypal a nebyl bordel a nedejbože když vylije pití nebo se počůrá dokáže ho seřvat na dvě doby,že sepůlky stáhnou i mě,užíváme dnů kdy je v práci,když jsem malému dělala domácí modelínu,to bylo řečí,vždyť si s tím hrát nebude,bude tu jen dělat bordel,no a co,ale alespoň přijde na jinoučinnost,procvičí si ručičky,taky pořád slyším,my jsme vás měli celý den v ohrádce a byl klid to vy ne vy děti musíte mít puštěné,aby lítali po celém baráku,já nevím co to je dnes za dobu,apod.no občas je to dost na palici :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.12.09 12:46
Paradise píše:
Tak já se naprosto stotožňuju s tím,co napsala Anonymní u nás to vypadalo nachlup stejně,akorát to jít ven bylo u nás jít s našima na zahrádku a tam pomáhat,dodnes jsem na to alergická.Co se týče deček apod.Tak my teda bydlíme taky s našima a to slyším pořád můžu já tady něco mít,aby to malý nebral?Vždyť to tu je jako u cikánů.Neustále musím uklízet hračky,aby se náhodou neváleli na zemi,pastelku mu smím dát jen jednu,aby je náhodou nevysypal a nebyl bordel a nedejbože když vylije pití nebo se počůrá dokáže ho seřvat na dvě doby,že sepůlky stáhnou i mě,užíváme dnů kdy je v práci,když jsem malému dělala domácí modelínu,to bylo řečí,vždyť si s tím hrát nebude,bude tu jen dělat bordel,no a co,ale alespoň přijde na jinoučinnost,procvičí si ručičky,taky pořád slyším,my jsme vás měli celý den v ohrádce a byl klid to vy ne vy děti musíte mít puštěné,aby lítali po celém baráku,já nevím co to je dnes za dobu,apod.no občas je to dost na palici :cert: :cert:

Tak u nás je to úplně to samé. Všude vystavená keramika v Adamově dosahu a mamka ji odmítá přestěhovat. Prý ho mám dát do ohrádky nebo pořádně hlídat. Jenže i když ho fakt hlídám, stačí se otočit a on už hospodaří s hrnečky… Po tom co jednu chodskou vázičku málem rozbil, tak tedy putovaly do krabice do sklepa. Ale na poličce musí být alespon dečka. Babička ale netuší, že ADam je schopný tu dečku schumlat do kuličky a narvat si ji do pusy. Tudíž tu chudinku musím vždycky usušit a přežehlit, než se babička vrátí :mrgreen:
KDyž přece jenom něco provede, tak babička neseřve jeho, nýbrž mě :roll:

• Citovat
  • Upravit
3549
13.12.09 11:27

No Madi u nás to takyvše nakonec putovalo do krabice,ale ty kecy u toho,to my byl čert dlužen,už aby jste vypadli,apod.Já bych i brala,aby seřvala mě spíš než davču,já když ho pak chudátko vidím,jak se krčí a zmateně kouká a dělá pekáčka mám občas sto chutí jít pod ten most,ale tím mu taky nepomůžu,jo s puntičkářem v domácnosti to je těžké :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.12.09 14:46

Tak zrovna včera - večer návštěva sestry s mužem a synovcem. Také navečer ale ohlášení. Jenže to bylo prd platný že ohlášený, stejně bordel jak v tanku. :zed: V předsíní špína a kamínky z kočárku, v obýváku nevysáto na gauči hračky a lehátko ( ani si neměli kam sednout), v kuchyni běžela myčka, ale i tak nádobí ještě hafo na lince, koš přeplněn do té míry, že nešel otevřít..Fakt ostuda! :oops: Jenže já totiž myslela, že se za prvé staví jen ona ( po příjezdu k rodičům, že zaskočí kouknout na mimi a zase půjde) a za druhé že to bude tak na 15 minut. No jenže se uvelebili na gauči mezi hračky, dali kávičku, snědli brambůrky a mandle a bohužel očividně měli hlad, ale hody nikde. Hm, tak jsem měla trochu výčitky..Dnes už mám naklizeno.. pozdě!!! :roll:
Snad to pochopili, ale chtěla bych možná slyšet ty keci potom..
Já prostě ale vůbec nejsem na návštěvy. A děti jsou po mě. Malá úplně nesnáší cizí tváře, takže si tu návštěvu fakt vychutnala - brekot, jekot :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.09 14:32

Lizbeth, to mame asi podobny svagrovce ne?

Svagrova, kdyz k nam prijde, tak by s prominutim sezrala i hovno po sobe, jinak ji hlida tajli. A ze teda vzdycky neco pripravim. Prijdes ohlasene k nim a nedostanes napit ani blbou vodu. Obzvast, kdyz kojis je to vyzivne :zed:

Takze tuhle se tu zjevila neohlasene, tak jsem ji tu vodu teda dala a na otazku jestli mame kapsle do Dolce Gusta Latte (ty ona si nekupuje pac jsou drahe) jsem odpovedela „nemame, Latte ja nepiju a kvuli tobe je extra kupovat nebudu“ koukala a nic nerikala. Ani ty bramburky jsem na stul nedala, jestli neco nemam rada, tak je to vyzirkovstvi a vychcanost… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
23847
15.12.09 19:09

Taky mám někdy doma bordel, že se až stydím někoho pouštět na návštěvu, tak prostě neohlášené návštěvy nepřijímám. Tchyně se bohužel vnoučka nedožila, ale nikdy nebyla zvyklá k nám lézt neohlášeně, ani naši to nedělali. Neohlášeně může akorát dobrá kamarádka, co snese ledasco a vím, že ta mne za bordel rozhodně nikde drbat nebude, jelikož sama je na tom stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Inko
15.12.09 20:29

Myslím si, že naše maminky mají krátkou paměť a taky ani moc neví, jak to chodí s dětmi přes den, když jsme bývaly od půl roku podstatnou část dne v jeslích.
Mám momentálně všude lezoucí a šplhající batole, takže hledím hlavně na bezpečnost a to, že mám obloženou Tv a nebezpečná místa vším možným, mě jako druhomatku fakt nechává klidnou. Za ty modřiny a rozbité hlavy mě žádné řeči chytrých babiček nestojí za to.Za čas to bude u nás vypadat jinak, a babičky si muís zvyknout.Tchyně je vzorná, ale moje máti stojí za to.
Ta si nikdy neodpustí blbé připomínky, jednou jsem ji dokonce musela vykázat z bytu, protože začala velmi hlasitě litovat vnoučka, jaký je chudák, že má rodiče takové bordeláře :cert: . No, vlastně ji brouček vyhodil první, protože jako správný synek maminku urážet nenechá. :huban: byť od milující babičky. Ona má doma pořádek jenom „na oko“,naškrobené dečky a spol…vím, jak jí blbou připomínku vrátit zpátky. Já mám doma čisto, ale jaksi provozní bordel, ona naopak.
Takže hlavně si udělat pořádek s babičkou.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
16.12.09 10:00

Posledni inko mi pripomnelo tchyni, ktera kdysi manzelovi rikala, ze videla pod nasi komodou chuchvalec prachu… :nevim:

Doma ma sice naoko uklizenou, ale za topenim pavuciny a do jejich vany bych se ja stitila vlezt, u nas naopak.

Ale musela jsem se smat, kdyz tam mela moje obe holky na vikend, jak pry - tady je nadrobino, ja si jeste nestihla precist noviny a tuhle mi volala a smala se, ze nasla otisk male rucicky na zrcadle, coz je vic nez mesic a pul, co tam byly… 8-o

• Citovat
  • Upravit
Mourinka
18.12.09 20:36

Andrejko,
jsem bordelář a jsem na to hrdá;)… Teda ne, ale vím, že jsem nepořádná. Nemyslím tím ani prach nebo špínu, jen dávat věci na své místo se mi vůbec nedaří.. Dobrá zpráva je, že „bordeláři“ ksou prý víc kreativní atd… ( proto taky nedokážou věc vrátit na své místo )..
Mám úplně stejný problém s tchýní, před její návštěvou doslova leštím úplně všechno a stejně je to málo, ona je totiž přesněj opak, prach sice utírá jednou za měsíc a vše má ušmudlané, ale nikde ji nic neleží.
Mikdy jsem ji na to nic neříkala, ale bojím se, co bude povídat malé..

Co manžel, ten by si s ní nepromluvil? Nebo jako ten můj ( mám mazánka )!
Drýím palečky a netrap se..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová