tchýně a (ne)pořádek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1030
4.1.10 12:14

ahoj,u mě je to naopak-moje matka je neuvěřitelný bordelář a to doslova :evil:
Takový binec,jako má ona,jsem viděla jen ve výměně manželek,jak to tam někdo měl-fakt vůůůbec nepřeháním-má špínu,pavučiny,černé zdi,špinavé koberce,sporák nemytý několik měsíců atd,vypadá to u ní a otce jak u bezdomovců a přitom chodí do práce jen odpo,takže na úklid má fůůůru času,otec je na důchodu a ten je to samé.Neradi tam chodíme,jen se dívám,abychom do něčeho nesedli,no myslela jsem,že přes svátky to bude lepší,ale děs,ona to ví,ale nebaví ji uklízení,prý až v důchodu…tomu nevěřím :mrgreen: a nechápu.
Nevím,co s ní,a aby dcera radila matce jak uklízet,mi přijde na hlavu :zed: už jsem to zkoušela,ale ji je to fuk,jak to doma má :nevim: sama to řekla!!
ani si nikoho nezvou…se nedivím :roll:
Myslím,že některé vaše tchyně by ji měly navštívit,by viděly,co je opravdový bordel :dance:
UUf,prominte,vím,že to tu nepatří,aspon jsem si ulevila
dííky :mavam:
pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.3.10 09:12

Ahoj, pokud máš děti, tak binec bude vždycky, já mám binec všude, už to neřeším,a moje tchýně? Tu neřeším, je vycvičená,že musí být připravená u nás na cokoli, aby na ni neskočilo zpozarohu. :lol: , buď v klidu, a jí řekni, když jí to vadí, tak ať ti to uklidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
9.3.10 11:15

Ahoj holky, tak se po dlouhý době zase hlásím,jsem ráda,že nejsem „exot“ jen já, co řeší nebo neřeší pořádek…Tchýňka už se zklidnila,teď řešíme v rodině daleko závažnější témata..Ale to je jiný problém…
Taky se řídím heslem - „bordel v bytě,šťastné dítě..“Takže asi tak. Ale nemyslete si, že jsem šílená bordelářk,ato ne - myslím tím jejich hračky a papírky,který jsou teď úplně všude a ve všem,hihi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kláruška88
8.2.11 12:10

nepořádek

Dobrý den,
tak například jo,u mojí tchýně,ve skříních 30 let starý krámy,haraburdí a dětské oblečení ze sedmdesátých let ,a kvůli tomu nejsou kam dát současné věci.Takže všude se povalují kupy letáků,pet lahví,všude letitá špína,20let nevysávali,20let nemyli kuchyň,sporák,Wc,záchod,děs,bysdlí ve 3+1 panelákovém bytě,ale humáč otřesnej maj doma,nemyli okna 20let,děs,špína ,bordel,smrad,a vůbec se tchýně nestydí nád do tohoto svinčíku pozvat se 2malými dětmi.A když dojde k nám jednou za rok,protože je furt marod,tak se diví,jak to stíhám,mít naklizeno se dvěma dětma v dvoupokojáči.

• Citovat
  • Upravit
Kláruška88
8.2.11 14:01

NO tak moje tchýně je taky hrozná bordelářka,a nepřeháním,30let nemalovali,15let neluxovali,a neumejvali podlahy,koupelnu a Wc,hrůza.Maj doma borčus,otřesnej,špinavé koberce,neumytá okna ,letitá zažraná špína.A všude hory haraburdí a krámů nanic.Nepřebíraj skříně,maj tam krámy ve skříních ze 70.let,a kvůli tomu si nemaj kam dát současné věci,hrůza.....Takže když k ní jdeme s našima 2malejma dětma,mám z toho nervy,a štítím se všeho,hrůza..už i naše 5letá dcera jí řekla,babi dědo ukliďte si!Je to hrozné,takovýto zanedbaný byt,humáč!JE to děs!Přitom tchýně je doma 16let,do práce nechodí,nechápu,že to nestíhá uklízet......bydlí v panelákovým bytě 3+1 s manželem a synem,nechápu,že 3dospělí lidi mohou mít doma takovej svinčík otřesnej!

• Citovat
  • Upravit
Kláruška88
8.2.11 14:02

NO tak moje tchýně je taky hrozná bordelářka,a nepřeháním,30let nemalovali,15let neluxovali,a neumejvali podlahy,koupelnu a Wc,hrůza.Maj doma borčus,otřesnej,špinavé koberce,neumytá okna ,letitá zažraná špína.A všude hory haraburdí a krámů nanic.Nepřebíraj skříně,maj tam krámy ve skříních ze 70.let,a kvůli tomu si nemaj kam dát současné věci,hrůza.....Takže když k ní jdeme s našima 2malejma dětma,mám z toho nervy,a štítím se všeho,hrůza..už i naše 5letá dcera jí řekla,babi dědo ukliďte si!Je to hrozné,takovýto zanedbaný byt,humáč!JE to děs!Přitom tchýně je doma 16let,do práce nechodí,nechápu,že to nestíhá uklízet......bydlí v panelákovým bytě 3+1 s manželem a synem,nechápu,že 3dospělí lidi mohou mít doma takovej svinčík otřesnej!

• Citovat
  • Upravit
Kláruška88
8.2.11 14:02

• Citovat
  • Upravit
279
8.2.22 23:45

Už jsem někde psala dlouhý komentář, jak mám pošahanou tchyni na úklid. Že to je jediný její koníček. A že je to chorobné.

Mně stačila věta: štěstí mojí rodiny jsou daleko důležitější než vyleštěná okna. A že se raději věnuji synovi a manželovi než abych řešila zbytečnosti typu špinavá lžička ve dřezu.

Na synovi je ale hodně znát, že se mu skutečně s manželem věnujeme. Je mentálně i pohybově (i s parézou brachiálního plexu ruky) daleko před jejími dětmi, když byly v jeho věku. Kromě plínek, tam byla babička úspěšnější. Babička pořídila k nim domů nočník s tím, že mi ukáže jak se to dělá. No a pohořela. Nechce jim tam ani sedět. Na druhou stranu, jestli se jí to podaří, tak jí upřímně zatleskám.
Protože syn v 16ti měsících už umí ukázat barvy, ví, kde je levá/pravá, nahoru/dolů, má celkem bohatou slovní zásobu a teď se naučil i číst pár písmenek, že když není něco zapojeno v zásuvce, tak to nefunguje, takže něco tak primitivního jako je čůrání do nočníku ho absolutně netankuje.

Dost mi i pomáhá myčka a sušička. Špinavé nádobí dávám hned do myčky, takže ve dřezu a na lince není nic „sprostého“ a taky mi doma nestraší sušák s mokrým prádlem.

Je to o přístupu k tchyni. Prostě žít si tak, jak mi vyhovuje a z tchyně se nepodělat.

Já mám ale naštěstí hodnou tchyni, cáklou (a pro mě jednodušší), ale hodnou. Takže spolu nijak nebojujeme. Prostě ji už beru takovou, jaká je a nehysterčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.2.22 00:06

Tak pokud by mi moje tchyne jakkoliv komentovala domaci binec, tak bych ji rovnou rekla, ze ten jeji uzasny poradek na jejim synovi evidentne nezanechal zadnou stopu a mozna, kdyby k tomu poradku vychovavala i jeho, vypadalo by to u mne doma o poznani lepe. Bordel je vzdy spolecny.
Ale ja jsem drzka drzkata, poznamky mi vadi, je to hnusny.
Nastesti tchyne je bordelar vetsi nez ja a poznamky nemiva na nic. Pri navstevach se taky radeji drzim uklizene domacnosti, ale nekdy se holt nezadari, tak se proste omluvim, ze jsem nestihala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.2.22 00:09
@Kláruška88 píše:

Pockej, jakoze 15 let nesahli na uklid podlahy??? 8o Ta podlaha uz musi byt ziva a hybat se, ne? To nemluvim o zachodu. To zni strasne. 8o :lol: Neprehanis? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.22 20:15

@Lenka_Hal je to 11let starý příspěvek, tak jestli už neshnili ve špíně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.2.22 20:17
@annasmyc píše:
@Lenka_Hal je to 11let starý příspěvek, tak jestli už neshnili ve špíně…

To uz asi jo…jsem si vubec nevsimla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
9.2.22 22:18
@Lenka_Hal píše:
To uz asi jo…jsem si vubec nevsimla. :lol:

Příspěvek sice nejní nejčerstvější, ale i tak mi připomněl kamarádku, která mi vyprávěla, že na návštěvě u tchyně chodí na malou raději na zahradu :mrgreen: :mrgreen:. Na velkou nevím, jsem se neodvážila zeptat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.2.22 23:01
@dedrichov píše:
Příspěvek sice nejní nejčerstvější, ale i tak mi připomněl kamarádku, která mi vyprávěla, že na návštěvě u tchyně chodí na malou raději na zahradu :mrgreen: :mrgreen:. Na velkou nevím, jsem se neodvážila zeptat :mrgreen:
:lol: to je sranda…kdyz se to tyka nekoho jineho. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová