Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,u mě je to naopak-moje matka je neuvěřitelný bordelář a to doslova ![]()
Takový binec,jako má ona,jsem viděla jen ve výměně manželek,jak to tam někdo měl-fakt vůůůbec nepřeháním-má špínu,pavučiny,černé zdi,špinavé koberce,sporák nemytý několik měsíců atd,vypadá to u ní a otce jak u bezdomovců a přitom chodí do práce jen odpo,takže na úklid má fůůůru času,otec je na důchodu a ten je to samé.Neradi tam chodíme,jen se dívám,abychom do něčeho nesedli,no myslela jsem,že přes svátky to bude lepší,ale děs,ona to ví,ale nebaví ji uklízení,prý až v důchodu…tomu nevěřím
a nechápu.
Nevím,co s ní,a aby dcera radila matce jak uklízet,mi přijde na hlavu
už jsem to zkoušela,ale ji je to fuk,jak to doma má
sama to řekla!!
ani si nikoho nezvou…se nedivím ![]()
Myslím,že některé vaše tchyně by ji měly navštívit,by viděly,co je opravdový bordel ![]()
UUf,prominte,vím,že to tu nepatří,aspon jsem si ulevila
dííky ![]()
pěkný den
Ahoj, pokud máš děti, tak binec bude vždycky, já mám binec všude, už to neřeším,a moje tchýně? Tu neřeším, je vycvičená,že musí být připravená u nás na cokoli, aby na ni neskočilo zpozarohu.
, buď v klidu, a jí řekni, když jí to vadí, tak ať ti to uklidí.
Ahoj holky, tak se po dlouhý době zase hlásím,jsem ráda,že nejsem „exot“ jen já, co řeší nebo neřeší pořádek…Tchýňka už se zklidnila,teď řešíme v rodině daleko závažnější témata..Ale to je jiný problém…
Taky se řídím heslem - „bordel v bytě,šťastné dítě..“Takže asi tak. Ale nemyslete si, že jsem šílená bordelářk,ato ne - myslím tím jejich hračky a papírky,který jsou teď úplně všude a ve všem,hihi…
Dobrý den,
tak například jo,u mojí tchýně,ve skříních 30 let starý krámy,haraburdí a dětské oblečení ze sedmdesátých let ,a kvůli tomu nejsou kam dát současné věci.Takže všude se povalují kupy letáků,pet lahví,všude letitá špína,20let nevysávali,20let nemyli kuchyň,sporák,Wc,záchod,děs,bysdlí ve 3+1 panelákovém bytě,ale humáč otřesnej maj doma,nemyli okna 20let,děs,špína ,bordel,smrad,a vůbec se tchýně nestydí nád do tohoto svinčíku pozvat se 2malými dětmi.A když dojde k nám jednou za rok,protože je furt marod,tak se diví,jak to stíhám,mít naklizeno se dvěma dětma v dvoupokojáči.
NO tak moje tchýně je taky hrozná bordelářka,a nepřeháním,30let nemalovali,15let neluxovali,a neumejvali podlahy,koupelnu a Wc,hrůza.Maj doma borčus,otřesnej,špinavé koberce,neumytá okna ,letitá zažraná špína.A všude hory haraburdí a krámů nanic.Nepřebíraj skříně,maj tam krámy ve skříních ze 70.let,a kvůli tomu si nemaj kam dát současné věci,hrůza.....Takže když k ní jdeme s našima 2malejma dětma,mám z toho nervy,a štítím se všeho,hrůza..už i naše 5letá dcera jí řekla,babi dědo ukliďte si!Je to hrozné,takovýto zanedbaný byt,humáč!JE to děs!Přitom tchýně je doma 16let,do práce nechodí,nechápu,že to nestíhá uklízet......bydlí v panelákovým bytě 3+1 s manželem a synem,nechápu,že 3dospělí lidi mohou mít doma takovej svinčík otřesnej!
NO tak moje tchýně je taky hrozná bordelářka,a nepřeháním,30let nemalovali,15let neluxovali,a neumejvali podlahy,koupelnu a Wc,hrůza.Maj doma borčus,otřesnej,špinavé koberce,neumytá okna ,letitá zažraná špína.A všude hory haraburdí a krámů nanic.Nepřebíraj skříně,maj tam krámy ve skříních ze 70.let,a kvůli tomu si nemaj kam dát současné věci,hrůza.....Takže když k ní jdeme s našima 2malejma dětma,mám z toho nervy,a štítím se všeho,hrůza..už i naše 5letá dcera jí řekla,babi dědo ukliďte si!Je to hrozné,takovýto zanedbaný byt,humáč!JE to děs!Přitom tchýně je doma 16let,do práce nechodí,nechápu,že to nestíhá uklízet......bydlí v panelákovým bytě 3+1 s manželem a synem,nechápu,že 3dospělí lidi mohou mít doma takovej svinčík otřesnej!
Už jsem někde psala dlouhý komentář, jak mám pošahanou tchyni na úklid. Že to je jediný její koníček. A že je to chorobné.
Mně stačila věta: štěstí mojí rodiny jsou daleko důležitější než vyleštěná okna. A že se raději věnuji synovi a manželovi než abych řešila zbytečnosti typu špinavá lžička ve dřezu.
Na synovi je ale hodně znát, že se mu skutečně s manželem věnujeme. Je mentálně i pohybově (i s parézou brachiálního plexu ruky) daleko před jejími dětmi, když byly v jeho věku. Kromě plínek, tam byla babička úspěšnější. Babička pořídila k nim domů nočník s tím, že mi ukáže jak se to dělá. No a pohořela. Nechce jim tam ani sedět. Na druhou stranu, jestli se jí to podaří, tak jí upřímně zatleskám.
Protože syn v 16ti měsících už umí ukázat barvy, ví, kde je levá/pravá, nahoru/dolů, má celkem bohatou slovní zásobu a teď se naučil i číst pár písmenek, že když není něco zapojeno v zásuvce, tak to nefunguje, takže něco tak primitivního jako je čůrání do nočníku ho absolutně netankuje.
Dost mi i pomáhá myčka a sušička. Špinavé nádobí dávám hned do myčky, takže ve dřezu a na lince není nic „sprostého“ a taky mi doma nestraší sušák s mokrým prádlem.
Je to o přístupu k tchyni. Prostě žít si tak, jak mi vyhovuje a z tchyně se nepodělat.
Já mám ale naštěstí hodnou tchyni, cáklou (a pro mě jednodušší), ale hodnou. Takže spolu nijak nebojujeme. Prostě ji už beru takovou, jaká je a nehysterčím.
Tak pokud by mi moje tchyne jakkoliv komentovala domaci binec, tak bych ji rovnou rekla, ze ten jeji uzasny poradek na jejim synovi evidentne nezanechal zadnou stopu a mozna, kdyby k tomu poradku vychovavala i jeho, vypadalo by to u mne doma o poznani lepe. Bordel je vzdy spolecny.
Ale ja jsem drzka drzkata, poznamky mi vadi, je to hnusny.
Nastesti tchyne je bordelar vetsi nez ja a poznamky nemiva na nic. Pri navstevach se taky radeji drzim uklizene domacnosti, ale nekdy se holt nezadari, tak se proste omluvim, ze jsem nestihala. ![]()
@Kláruška88 píše:
Pockej, jakoze 15 let nesahli na uklid podlahy???
Ta podlaha uz musi byt ziva a hybat se, ne? To nemluvim o zachodu. To zni strasne.
Neprehanis? ![]()
@Lenka_Hal je to 11let starý příspěvek, tak jestli už neshnili ve špíně…
@annasmyc píše:
@Lenka_Hal je to 11let starý příspěvek, tak jestli už neshnili ve špíně…
To uz asi jo…jsem si vubec nevsimla. ![]()
@Lenka_Hal píše:
To uz asi jo…jsem si vubec nevsimla.
Příspěvek sice nejní nejčerstvější, ale i tak mi připomněl kamarádku, která mi vyprávěla, že na návštěvě u tchyně chodí na malou raději na zahradu
. Na velkou nevím, jsem se neodvážila zeptat ![]()
@dedrichov píše:
Příspěvek sice nejní nejčerstvější, ale i tak mi připomněl kamarádku, která mi vyprávěla, že na návštěvě u tchyně chodí na malou raději na zahradu![]()
. Na velkou nevím, jsem se neodvážila zeptat