Tchyně a problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21573
5.9.19 09:12
@Ou píše:
Pokud nechceš aby tobě zasahovala do výchovy, tak především nesmíš odsuzovat její způsob.

Stejně tak pokud necheš aby ona tebe řešila, tak se nesmíš zalykat záští a závistí vůči ní - je mi líto, ale z tvého příspěvku to dost kape.

Až si v sobě tyhle věci pročistíš, bude pro tebe výrazně snazší komunikovat s ní tak, abyste si každá uhlídala svoje vlastní teritorium a neohrožovaly se.

Dokud ale budeš svou vlastní nejistotu řešit tím, že si z ní udělá vnějšího nepřítele a svedeš na ni všechny křivdy tvého světa, bude v tvé hlavě růst do naprostého, všemocného monstra…

Zast, zavist, svadeni vsech krivd sveta…? Timto doporucujes knihu Varime z vody 1. dil;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
5.9.19 09:17

Tak jestli ti tchyně až tolik vadí a máš pocit, že ti do všeho krafá, ten barák prodejte a odstěhujte se. Ideálně do jiného města, aby to k vám neměla 5 minut cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
5.9.19 09:17

Já bych řešila jenom její vztah k tobě, nevyžádané rady, atd. To, jak vychovává své dítě, jakou má obživu, atd., je zcela její věc - přestaň to řešit a máš už jenom půlku současného problému. Dále nech věci taky trochu plynout, ona se jich sposta vyvrbí sama - uvidíš, jak moc vám bude do života kecat po porodu, zda tam bude chtít být denně nasáčkovaná, nebo naopak plná huba řečí a skutek utek, objeví se jednou do měsíce. teprve kdyby to opravdu bylo tak blbý, jak předpokládáš, řešila bych to razantní domluvou. Pokud je tak snadné ji na měsíc naštvat, tak možná i pozitivum, ne? Důrazně vyjádříš nesouhlas a máš měsíc klidu, neb uražená tchýně tě nemusí trápit :mrgreen: Ale předem se dohadovat, jak dlouho budeš doma a jakej rozestup mezi dětma… sama uvidíš. Třeba tě mateřství tak zpracuje že budeš chtít brzo další, třeba se rozhodnete pro jedináčka, ale hádat se kvůli tomu ještě předtím, než vůbec porodíš - zbytečný. jedním uchem tam, druhým ven. Důležitý je, aby chlap byl na tvé straně, potom vaše domácnost, vaše pravidla, vaše výchova, pokud se jí nelíbí, je to jen a jen její problém. Pokud přijde nezvaná či bez předchozí domluvy, nemáš povinnost ji pouštět, atd. Nastav si to dle svého a pokud se urazí - v čem to konkrétně vadí?

Příspěvek upraven 05.09.19 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.9.19 09:18

Jak zacne vykladat, tak se zatnout, usmivat se a „dekujeme za nazor, maminko“, ona toho necha.
Kdyz vyskakujes jak certik z krabicky z kazdeho jejiho vejsplechtu, tak je sice porad co resit, ale o pohode nemuze byt rec.

Jak psaly holky, nekritizuj, jak to ma ona, starej se o sebe ;)

• Citovat
  • Upravit
5940
5.9.19 09:18

Jak je stará tchyně když si na stará kolena pořídila dítě, to by mě docela zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.9.19 09:19

Ježíš no, se sešla jedna nezkušená dvacítka, co ví ovšem přesně, že dítě měla mít tchýně naposled v 25, dát ho do školky ve třech, aby nebylo nemocné a hlavně jim měla dávno přenechat nějaký pořádný dědictví a mladou rodinku pravidelně sponzorovat a péct bábovky. Jo holka, vím, že tvoje dítě nemocné nikdy nebude, tak kdyby jo, ještě bude tchýně dobrá ;) že ti zkušenější žena radí užít si dítě a nechvatat do práce, to bych podepsala taky. Tvoje komenty, že má pleny a jak ji dítko… No, jak říkám, tvoje rozhodně bude chodit v roce na nočník a jist z porcelánu, protože ty narozdíl od ženský s dvěma dětma máš… máš krásný představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
5.9.19 09:20

A jak často k vám tchyně chodí? Je t k nevydrzeni nebo by stačilo, kdyby jste třeba nadhodili jiné téma? Taky trochu omezit návštěvy a rozhovor vést sami neutrálním směrem. A občas holt babičce pritakat a myslet si svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
5.9.19 09:21
@malákráličice píše:
Zast, zavist, svadeni vsech krivd sveta…? Timto doporucujes knihu Varime z vody 1. dil? ;)

V tomto s Ou celkem souhlasim, co je dame do toho, jak to ma tchyne zarizene, nekdo by rekl, jak se dobre vdala, ze muze zustat s ditetem doma, kdyz chce. Ale z prispevku uplne cisej ty plivamce, co je to za monstrum, ktere si to v zivote umi zaridit na rodli od poctivych chudaku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.9.19 09:21
@Anonymní píše:
Jenže ona ji její výchova přijde v pořádku. Chápu, žádné děti ještě nemám. Ale sakra to je důvod proč chci jít pracovat čím dřív tím líp. Proč chci a mám motivaci aby moje dítě něco umelo. Samozřejmě se jí nesmí říct ani slovo. :roll: Jinak to je furt plno keců že je zvědavá na nás apodobne. Tenhle barák hodláme prodat, a koupit určitě menší. Taky do mě hustí že je lepší mít děti třeba 4 roky od sebe. Což já vůbec nechci… Jestli někdy bude druhý tak budiž, ale třeba za 10 let… A to prý dítě bude chudák. Jinak se tady odsud nevyhrabeme.

Takže vy jí evidentně do života a výchovy kecáte, ale ona vám nesmí říct ani slovo? Ty jsi taky vtipná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
78489
5.9.19 09:27
@malákráličice píše:
Zast, zavist, svadeni vsech krivd sveta…? Timto doporucujes knihu Varime z vody 1. dil? ;)

já tady souhlasím s Ou, snacha kritizuje celý způsob tchýnina života s viditelnou záští, ale tchýně dávat své rady nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.9.19 09:30

@Bubla Bůčková :potlesk: :palec:

Zakladatelko, první, co mě napadlo, že byste měli prodat ten barák. Proč jste ho kupovali? Jasně, že když vám třetinu dala, tak bys měla být vděčná! Osobně bych to prodala, její díl jí vrátila a šla do bytečku nebo malého baráčku, na který finančně dosáhnete. Někam dál od ní.
Pokud tohle nehrozí (což nevím, proč, když ty ten barák nechceš), pak se budeš muset naučit s tchýní lépe komunikovat. Na nevyžádané rady odpovídej stylem „děkuji za názor, my si to uděláme podle sebe, jak nám to vyhovuje“. Pokud se bude ptát na něco, na co nechceš odpovídat, nebo ještě nevíš (druhé dítě, nástup do práce atd.), tak prostě řekni „uvidíme“. A finito. Její dítě neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
5.9.19 09:32

Vyprdni se na tchyni, řekni ji vždy svůj názor třeba když ti říká že máš mít řidičák na 4 roky, tak ji řekni že ho chceš maximálně na tři. A hotovo. Obě můžete přeci říct svůj názor a jestli se naštve její problém… s tím aby po porodu nebyla pořád u vás, poroste hned po porodu nastavitjasne hranice- před návštěvou zavolat, nebo se domluvit na konkrétní den/ dny kdy přijde. ;)
S tím sourozence až za 10 let, neboj chudáci nebude a ordinace taky ne, mám sourozence o víc než 10 let staršího a je to nezlepší brácha na světě. A ten velký věkový rozdíl má něco do sebe ;)
A teď si hlavně užívej těhotenství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
5.9.19 09:41

Neřeš tchýni a její život a výchovu, po tom je ti prd. A když se jí oba desite, tak prodejte barák, kupte někde něco menšího a dál od ní a je po problému. A nechápu, proč by nesměla říci svůj názor (že máš být dlouho doma), když ty svůj jí říkáš. O co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.9.19 09:41

Trošku tě nechápu, kdybych měla řešit každou radu od tchýně, tak nedělám nic jiného. Každý má svůj názor a svůj život. Dělej si po svém a dopřej to samé tchýni a budeš mít pokoj.

A vzpomeň si, jak jsi na ní plivala až budeš potřebovat pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.19 10:34

Asi jsem to blbě napsala. Nejde o to že mi poradí být doma s dítětem co nejdyl. Ale když ji sama řeknu že nechci být doma 4 roky, je to problém a nenarozené dite je už chudák. Chodila jsem delat 16tky, manžel 8cky. Domácnost jsem zvládala. Doma jsem ještě manželovi po večerech vařila aby měl na druhý den teplé jídlo. A ona mě žene ještě sekat trávu. Prý ať se to koukám naučit. Přitom ona ji nikdy nesekala. Do ted to dělal manžel, a dělá stále. Práci venku po mě nevyžaduje. Mám svy práce doma dost. Máme zahradu 2000m2. Manžel musel z bytu kde jsme bydleli lítat k ní ji sekat zahradu a dělat dřevo a uhlí. Kolikrát i teď mi po večerech brečí když se začne do něčeho montovat. Že už chce mít klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová