Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je síla. Tak bych požadovala zase tři víkendy v jejich bytě na Moravě
jak se jí to bude líbit. To by mělo být s tím,,rodinným,,bytem i naopak ne? Když dostala taky milion. Já nějak přehlédla, že jste dostali 12 mega
chápu sestru no..žít v rodinném bytě by mi zato teda nestalo, buď jezdete teda na chatu nebo splacejte rodičům. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.19 v 13:12
A co znamena, ze ho na tvého pritele napsali jen formálně? Je v katastru jako majitel on, nebo rodiče? Maj nejakou smlouvu na ty penize? Moc nechapu jak a na koho je napsany.
A jinak mne by se taky nelibilo kdyby mi nekdo šmejdil v byte kdyz bych tam nebyla.
Ale zas se divim, ze dali synovi 12mega kdyz uz nemaj nic ![]()
Pokud jste na vlastní bydlení neměli, měli jste zůstat v podnájmu, nemuseli byste řešit takovéhle kraviny. Když už jste přistoupili na to, že vám byt zaplatí rodiče, měli jste si rovnou říct co a jak. Tohle nechápu, když na něco nemám, tuplem na byt za 13 mega, tak do toho proste mermomocí nejdu ![]()
Příspěvek upraven 31.08.19 v 13:04
No asi by se mi to úplně nelíbilo, ale nic s tím neuděláš, byt platili pritelovi rodiče, tak to tak prostě je, proto já od rodiny nic nikdy nechtěla ( to bych raději žila v nájmu) když jsme kupovali my byt, tak chtěli jeho rodiče mému muži dát 2 mil, ten se rovnou zeptal, zda sestra dostane stejně, to řekli, že ano. Tak nebyl problém přijmout dar… A promiň být za 12,5 Mega v Praze bylo nutné rekonstruovat? To trochu fabulujes a když jste na to neměli, tak se dají i v Praze sehnat slušný byty za 6-7 m za 3+1. My třeba máme být kupovaný loni, 3+1 90 m, v Dejvicich kousek od metra za 7,5 mil. To by mě Teda zajímalo v čem žijete
lokace polohy anonym
Ano, v katastru figuruje bratr a nikde není napsané, že by byt nebyl jeho, ten jen řekli rodiče jeho sestře… ona argumentuje tím, že žije v malém městě, kde jsou menší příjmy než v Praze a ještě z toho musí platit hypotéku, kdežto bratr si díky rodičům může žít v Praze ve vlastním.. Že on dostal zaplacený celý byt, kdežto ona dostala jen zlomek kupní ceny domu, co si pořídila a vše ostatní musí financovat sama, a proto nechce ještě platit hotel, když jí rodiče výslovně řekli, že ten byt je od jejich rodiny, a ne jen od bratra..
Chapu, že se ti to nelíbí. Asi by sis měla pořídit vlastní byt za 12 a pul milionu a pak si tam nemusíš ani nikoho zvát. Mrkni na internet, jak to funguje ohledne dedictví. Napriklad kdyz rodice jednomu diteti za zivota koupi byt za x milionu, o stejnou částku pak to dite dostane při dedickem řízeni méně. Tim chci říct, že deti musí jít padesát na padesát a melo by to tak byt, jinak to dela neplechu. Pokud chces, aby byt byl váš, zaplatte si ho, nebo ho otci aspon zacnete splácet. Sestra ma plny narok byt vyuzivat. Možná vetsi nez ty ![]()
Kdybych byla sestra od tvého přítele taky by se mi nelíbilo že někdo dostal 1 milion a někdo 12 milionů
.
@Týna K. píše:
Pokud jste na vlastní bydlení neměli, měli jste zůstat v podnájmu, nemuseli byste řešit takovéhle kraviny. Když už jste přistoupili na to, že vám byt zaplatí rodiče, měli jste si rovnou říct co a jak. Tohle nechápu, když na něco nemám, tuplem na byt za 13 mega, tak do toho proste mermomocí nejduPříspěvek upraven 31.08.19 v 13:04
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj
Jo a ještě dodám, byt za 12,5 bude už pěknej luxus, se sestře nedivím, že je nás. raná a chce ho taky využívat, má holka pravdu, no ono možná stačilo se trochu uskromnit a nebydlet v loxusnim bytě a nevybrat rodičům úspory a byl by klid
@Anonymní píše:
No asi by se mi to úplně nelíbilo, ale nic s tím neuděláš, byt platili pritelovi rodiče, tak to tak prostě je, proto já od rodiny nic nikdy nechtěla ( to bych raději žila v nájmu) když jsme kupovali my byt, tak chtěli jeho rodiče mému muži dát 2 mil, ten se rovnou zeptal, zda sestra dostane stejně, to řekli, že ano. Tak nebyl problém přijmout dar… A promiň být za 12,5 Mega v Praze bylo nutné rekonstruovat? To trochu fabulujes a když jste na to neměli, tak se dají i v Praze sehnat slušný byty za 6-7 m za 3+1. My třeba máme být kupovaný loni, 3+1 90 m, v Dejvicich kousek od metra za 7,5 mil. To by mě Teda zajímalo v čem žijetelokace polohy anonym
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt… přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…
No tak jasně, je naprosto nehorázné, když jedno dítě dostane 12 mega a druhý jedno mega. Takže ano, byt je rodičů, vy ho využíváte většinu času, nevím, proč by ona nemohla využívat byt občas. Měli mu dát 6 mega a zbytek ať se hošánek snaží, jí měli dát 5 mega. Nedivím se, že se to sestře těžce nelíbí. A jestli je byt jejích rodičů, jen formálně přepsán na syna, může ho využívat stejně jako on.
@sediza píše:
Chapu, že se ti to nelíbí. Asi by sis měla pořídit vlastní byt za 12 a pul milionu a pak si tam nemusíš ani nikoho zvát. Mrkni na internet, jak to funguje ohledne dedictví. Napriklad kdyz rodice jednomu diteti za zivota koupi byt za x milionu, o stejnou částku pak to dite dostane při dedickem řízeni méně. Tim chci říct, že deti musí jít padesát na padesát a melo by to tak byt, jinak to dela neplechu. Pokud chces, aby byt byl váš, zaplatte si ho, nebo ho otci aspon zacnete splácet. Sestra ma plny narok byt vyuzivat. Možná vetsi nez ty
A pokud je byt napsany na katastru opravdu na bratra a neni zadna smlouva o pujcce penez bratrovi od rodicu, tak plati, co jsem psala, bratr dostane o 12 a pul milionu pri dedickem rizeni mene a pokud takovou vysi dedictvi nedosahuje, bude pritel sestru muset v budoucnu vyplácet. Napriklad pokud dedictvi bude 4 miliony, pripadnou sestre a bratr doplati jeste 2miliony 250 tis.
@Anonymní píše:
Ano, v katastru figuruje bratr a nikde není napsané, že by byt nebyl jeho, ten jen řekli rodiče jeho sestře… ona argumentuje tím, že žije v malém městě, kde jsou menší příjmy než v Praze a ještě z toho musí platit hypotéku, kdežto bratr si díky rodičům může žít v Praze ve vlastním.. Že on dostal zaplacený celý byt, kdežto ona dostala jen zlomek kupní ceny domu, co si pořídila a vše ostatní musí financovat sama, a proto nechce ještě platit hotel, když jí rodiče výslovně řekli, že ten byt je od jejich rodiny, a ne jen od bratra..
A v cem zijou jeho řidiče? Jestli v něčem co ma taky, vysokou hodnotu, dejme tomu 10mil.tak at se pritel vzda dědictví ve prospěch sestry, protože co si budem povidat, moc férový to neni, ze on si zije v byte za 12mega a segra plati hypo
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..