Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.8.19 13:20

Jasně, kdyby jí rodiče taky dali nějaké peníze a řekli, že je byt jen od bratra, tak to nenavrhuje…ale tím, že řekli, že je to rodinný byt, tak s tím přišla…

• Citovat
  • Upravit
1069
31.8.19 13:21
@Anonymní píše:
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt… přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…

Dvojka k pohledání :mrgreen:. Přítel nechce nic podřadného za cizí peníze a ty sedíš na pracáku. Co kdyby sis třeba našla práci a s přítelem si koupili byt za své peníze. Z takových lidí, kteří využívají rodiče a sami nic neumí a nic nemají, je mi špatně :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
31.8.19 13:21
@Anonymní píše:
Rodiče sami mají velký dům se zahradou, kde bydlí, nevím, jakou má hodnotu..
Jinak já nepracuji teprve pár měsíců, a časem bych si něco chtěla najít… Předtím jsem měla hodně náročnou práci, od rána do večera, už jsem z toho byla vyčerpaná, ale snažila jsem se tam vydržet, dokud jsme museli platit ten vysoký pronájem, abychom to utáhli… teď už je ta situace lepší, tak jsem z práce odešla a časem si zase něco najdu, nemám v plánu být pořád doma

Ale ta situace neni lepsi! Bud se smir s podminkami rodiny tveho pritele nebo si kup byt za vlastni, protoze za urcitych podminek lze dar vzit zpatky, tak bych se je nesnazila nastvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
31.8.19 13:22
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..

Tak jedna věc je ta, že rodiče si s penězi mohou dělat co chtějí, tohle je ale vážně nespravedlivé, to že jedno dítě dostane milion a druhý 12,5 milionu, to už je sakra rozdíl. Moc nechápu to, že je ten byt na syna přepsaný jen formálně, prostě na koho je v katastru byt psaný, toho je. To jestli tam jeho sestra bude, nebo nebude si musí vyřešit přítel, ne ty, byt je jeho, ne tvůj. Jeho sestra má v podstatě pravdu, proč by měla platit za hotel, když tam její rodiče koupili byt. Takhle jí to bylo i vysvětleno ne? Proč ti je proti srsti přítelova rodina? Aby nebylo jim proti srsti, že si děláš nároky na cizí majetek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
31.8.19 13:26

@sediza a ještě je tam lhůta jen tři roky, takže asi taky nic. My to máme také v rodině a nikdo samozřejmě nic nedoplácel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
31.8.19 13:27
@Anonymní píše:
Jasně, kdyby jí rodiče taky dali nějaké peníze a řekli, že je byt jen od bratra, tak to nenavrhuje…ale tím, že řekli, že je to rodinný byt, tak s tím přišla…

no tak samozřejmě, kdyby moji rodiče vlastnili v Praze rodinný byt, tak si tam jezdím a taky neplatím ubytování, ale jdu si do rodinného bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
31.8.19 13:29

Tak tohle je takovy ulet, ze to snad ani nemuze byt pravda. Takze pritel na hypo nedosahne, ty jsi na pracaku, ale musite mit byt za 12 mega. Ten zasponzorovali rodice na ukor sestry, ktera nez aby udelala poradny virval (ktery by byl pochopitelny), tak si chce jen uzit 3-4 vikendy v Praze s ubytovanim v byte, kde tobe nic nepatri, ale ktery si z nejakeho podivneho duvodu narokujes. Neni ti ze sebe ani trochu trapne? :think:

• Citovat
  • Upravit
19388
31.8.19 13:32

Já tomu nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
31.8.19 13:32

Hele já si myslím, že to není troll, jen je úplně blbá a její amant taky :lol: zijou v luxusu, úplně vidím jak si tam zve své kámošky, ukazuje se v čem zijou. Přitom sedí na pracáku… No prostě socka co k penězům od rodičů ( ještě ne její) přišla :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
31.8.19 13:34
@Šáruší píše:
@sediza a ještě je tam lhůta jen tři roky, takže asi taky nic. My to máme také v rodině a nikdo samozřejmě nic nedoplácel.

Ja mam za to, ze ta lhuta na porizeni bydleni neplati viz. Ten odkaz predtim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
31.8.19 13:36

Já bych si ho pojistila děckem, tahle rodina vypadá na dobrou investici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
31.8.19 13:37
@Anonymní píše:

Nezbývá než pěkně poklidit, napéct a pravidelně vítat sestru.

Bohužel na ten byt má na rozdíl od Tebe nárok, Ty nejsi ani v katastru, ani manželka, vlastně jen spolubydlící, tohle by mi vadilo, protože pak kdykoliv můžeš odejít s igelitkou.

Proto je lepší vložit do bytu vlastní peníze anebo společná hypotéka, aby Ti tam pak patřila aspoň klika od dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 13:37

V práci jsem skončila až koncem května, předtím jsem normálně pracovala… ale fak už se to nedalo a cítila jsem, že potřebuji na chvilku oddych… navíc bych už i chtěla dítě, je mi 35, tak už není moc na co čekat a s tou prací, co jsem měla, by to nešlo… proto nyní budu hledat něco klidnějšího, kde nebude tolik stresu a přesčasů… a i když nyní nepracuji, tak příteli každý ěmsíc na bydlení přispívám a jídlo si během dne každý kupujeme taky zvlášť

• Citovat
  • Upravit
1133
31.8.19 13:38

Já chci taky rodiče, co mají 13milionu na účtu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 13:40

A ano, já moc dobře vím, že mi v bytě nic nepatří, proto do něj ani nic neinvestuji, a vše ohledně zařízení a rekonstrukce si platí přítel…takže vím, že když nám vztah nevyjde, odejdu jen s osobními věcmi a problém s tím rozhodně nemám…
teď tam ale spolu bydlíme, je to náš domov, tak se mi prostě myšlenka, že tam pravidelně bude někdo - pro mě cizí… dost příčí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová