Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1870
31.8.19 13:12

Vyplat sestru a jestli na to nemas, vem si pujcku. Stejne bys jinak splacela hypoteku. Tak jim zavres usta a bude. Tak velky dar jste nemeli prijimat, kdyz jste si dopredu nevyjednali podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
31.8.19 13:12
@Anonymní píše:
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt… přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…

jo, takže socka, co by nedosáhl ani na hypotéku s přítelkyní na pracáku, ale nic podřadného on nechce, a ještě se divíte sestře, že jako se jí to nezdá. Vy máte dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 13:13
@Anonymní píše:
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt… přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…

Se jeho sestře nediv… Já bych taky dělala vlny… Žiješ v luxusu, neměli jste na to, tak prijmi daň za to… Na to se nedá nic jiného říct.

• Citovat
  • Upravit
5065
31.8.19 13:13
@Anonymní píše:
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj

No právě. Promiň, ale to jen znovu potvrzuje to, že si nemám pořizovat něco na co nemám. My taky na vlastní bydlení v Praze nedosáhli, tak jsme koupili dům za Prahou. Pokud bysme nedosáhli ani na ten, zůstali bysme v podnájmu. Ani trochu se sestře tvého přítele nedivim, ze ji přijde celá situace nespravedliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
31.8.19 13:14
@Anonymní píše:
No, jenže my bychom na hypotéku nedosáhli… přítel má čistého kolem 38-40, já jsem na ÚP, takže si taky nemůžeme úplně vyskakovat… kdybychom šli kousek za Prahu, tak by se to asi finančně dalo, ale přítel by tam nešel, to by raději platil drahý pronájem v centru nebo kousek od něj

Vzhledem k tomu, ze jsi na UP, do bytu jsi zjevne neinvestovala, tak bud rada, ze mluvi jen o 3 vikendech. A od tebe docela drzost, ze to vubec resis. Vzdyt ti tam nic nepatri.

• Citovat
  • Upravit
1817

No tak nevim teda. Já dostat od rodičů 1 milion, muset platit hypotéku a bratr si nakráčí k rodicum, dostane 12 mega, což je na byt v Praze nesmysl - protože veliké novostavby se dají pořídit i kolem 7 mega, tak jsem teda taky nas*aná. A myslím, že její nabídka je velmi fér. Nechce u vás bydlet každej měsíc. Myslím že 2-3 víkendy v roce a 1 týden jednou za dva roky snad zvládneš. A vůbec, co na to řiká tvůj přítel? Protože to, co si ymslíš ty je dost irelevantní vzhledem k tomu, že to je JEHO byt, peníze byly od JEHO rodičů a je to JEHO sestra. Ty jsi jen příživník, co si bydlí ve 12mega bytě a ještě si chce určovat podmínky :zed:
Edit: jo tak 110m2 na Vinohradech? No to je jasný, protože bydlet někde na okraji Prahy, kde třeba i jezdí metro a prodávají nové velké byty za poloviční cenu, to už by pro vás asi enbylo dostatečně posh… 8o :roll:

Příspěvek upraven 31.08.19 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..

1. Nestrkej nos do rodinnych zalezitosti sveho pritele, obrati se to proti tobe.

2. Je to zvlastni pozadavek sestry, prijde mi, ze se citi ukrivdena. Uprimne, vubec se ji nedivim. Tohle vubec nebyl dobry krok od jeho rodicu. Jen to dela zle mezi sourozenci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
31.8.19 13:15

@sediza to co píšeš není pravda, to, co je darováno za života nemá nic společného s dědictvím, ano, pokud se budou zbylí dědicové soudně domáhat započtení toho daru proti dědictví, asi uspějí, ale nikdy neuspějí s tím, že on by je měl vyplácet, když je dědictví menší, ani omylem.

Příspěvek upraven 31.08.19 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
31.8.19 13:15
@Anonymní píše:
Je to ve Vinohradech, památková část, takže ta rekonstrukce se trošku prodraží a má 110 m2, velká okna, fakt pěkný byt…** přítel je zase takový, že než něco podřadného, tak raději nic…**

Taky dobrej fór :mrgreen: Holá prde., ale podřadný byt, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
31.8.19 13:17

No to je teda blbá situace. Každopádně hlavní chybou bylo, že vám rodiče přispěli víc než sestře. A argument, že ona žije na Moravě, kde je to levnější mi příjde vážně směšný. Pokud chci sponzorovat své děti, nedělám mezi nimi rozdíl. Nedivím se, že se jí to dotklo, a řekla bych, že vám to dělá teď trochu naschvál. Ale teda nějak nechápu to s tím přepsáním bytu na přítele formálně. Něco takového snad neexistuje. Jednou je majitel, tak je byt jeho a může si s ním nakládat dle svého uvážení a pokud tam sestru nechce, tak ji tam pustit nemusí. Ale vyvolá to spory v rodině, to jistě. Řešením je jen to, že dcera dostane stejné peníze buď od rodičů nebo od bratra a všichni se nároku na váš byt vzdají. Jinak z toho budou neustále rodinné hádky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 13:17

Rodiče sami mají velký dům se zahradou, kde bydlí, nevím, jakou má hodnotu..
Jinak já nepracuji teprve pár měsíců, a časem bych si něco chtěla najít… Předtím jsem měla hodně náročnou práci, od rána do večera, už jsem z toho byla vyčerpaná, ale snažila jsem se tam vydržet, dokud jsme museli platit ten vysoký pronájem, abychom to utáhli… teď už je ta situace lepší, tak jsem z práce odešla a časem si zase něco najdu, nemám v plánu být pořád doma

• Citovat
  • Upravit
15436
31.8.19 13:18
@Anonymní píše:
Rodiče sami mají velký dům se zahradou, kde bydlí, nevím, jakou má hodnotu..
Jinak já nepracuji teprve pár měsíců, a časem bych si něco chtěla najít… Předtím jsem měla hodně náročnou práci, od rána do večera, už jsem z toho byla vyčerpaná, ale snažila jsem se tam vydržet, dokud jsme museli platit ten vysoký pronájem, abychom to utáhli…** teď už je ta situace lepší, tak jsem z práce odešla a časem si zase něco najdu, nemám v plánu být pořád doma**

S tebou je fakt sranda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
31.8.19 13:19

Chapu te, byl to dar pro vas a ja bych taky nechtela, aby se nekdo stoural v mych vecech a v me nepritomnosti bydlel v mem byte - dle katastru, ale rozhodne chapu i sestru pritele! Proste fer mi prijde ji vyplatit a mit ciste svedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
31.8.19 13:19
@Šáruší píše:
@sediza to co píšeš není pravda, to, co je darováno za života nemá nic společného s dědictvím, ano, pokud se budou zbylí dědicové soudně domáhat započtení toho daru proti dědictví, asi uspějí, ale nikdy neuspějí s tím, že on by je měl vyplácet, když je dědictví menší, ani omylem.Příspěvek upraven 31.08.19 v 13:15

Má to spolecneho hodne. Mam s tim trochu zkusenost u pribuznych a ti platit museli https://www.mesec.cz/…ce-a-vas-ne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.8.19 13:20

A ja tomu vubec neverim :mrgreen:.Tak oni vam daji 12mega jen tak, prijdou tim o vsechny prachy a sestra v tom pomeru nula nula nic jo :mrgreen:.Normalne troll, chces rozvirit diskusi. A uz to gradujes, ze pritel se spokoji jen s luxusem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová