Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek Máš nějako chybu v Matrixu.
Já tchánovcům vykám 30 let a je mi úplně ukradené, kdo všechno jim tyká. A v mém okolí se tedy rodičům partnera, manžela, kamarádů normálně vyká. A tím myslím ve všech generacích, nejen v té mojí.
@divine woman píše:
@Bafonek Máš nějako chybu v Matrixu.Já tchánovcům vykám 30 let a je mi úplně ukradené, kdo všechno jim tyká. A v mém okolí se tedy rodičům partnera, manžela, kamarádů normálně vyká. A tím myslím ve všech generacích, nejen v té mojí.
Ale moji rodiče jsou slušně vychování a mému muži vykaji. Je to dospělý člověk
@g.sandova Já se partnerů svých dětí také ptám jestli můžu tykat. Jestli se mě na to ptali tchánovci si již opravdu nepamatuju.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o nestranný názor na mou situaci.Před prvním seznámením s jejími rodiči mi přítelkyně řekla, že nemám být zaskočená, že její rodiče nabízejí tykání ihned při prvním setkání a zatím to udělali u všech jejích partnerek, se kterými byla přede mnou.
„Haha, OK. Připravím se na to.“
Zatím to ovšem vypadá tak, že jsem první, komu to nenabídli. Od prvního setkání uplynuly dva roky, plánujeme registrované partnerství, otevřeně se k tom bavíme s celou širou rodinou, ale rodičům přítelkyně pořád vykám. Vídáme se cca 1× měsíčně a nemám pocit, že by vznikalo nějaké tření.
Asi by mi to ani nepřišlo divné, kdybych nebyla přímo upozorněna na to, že to není běžná praxe. Jsem přecitlivělá a beru si osobně kraviny, nebo myslíte, že jsem skorotchánovcům nějak skrytě nesympatická? 🙃
Do toho si skorošvagr asi před půl rokem přivedl novou přítelkyni a té opět nabídli tykání ihned, problém je asi jen se mnou. Tak já nevím. 😀
Ahoj byla jsem v podobne situaci kdy svagr tchanum uz fakt dlouho tykal a ja snad az o 3 roky pozdeji nez on bylo to pro me zvlastni kor kdyz nase vztahy byly nadstandardne dobre a kdyz se sedelo u stolu vseci si tykali jen ja jak pinda jim vykala, pritom jsem byla bezproblemova tak to nenusi byt tebou. Ted uz jim par ket tykam ale zase jsme se pohadali tak je to horsi
na tohle asi neni rada bohuzel ale taky jsem se citila jako vul ze vseci ostatni si tykaji
@g.sandova píše:
Ale moji rodiče jsou slušně vychování a mému muži vykaji. Je to dospělý člověk
Spravne, slusne vychovani lide cizim, dospelym lidem lidem vykaji, pokud se nedomluvili na tykani.
Neumim si ale predstavit vykat cloveku, ktereho mam rad a je mym rodinnym prislusnikem.
@Bafonek podle meho pohledu na svet chybu v matrixu nema.
@carsin my spolu nejsme uplne dlouho a tak nějak vykano jim všem vyhovuje
@g.sandova No tak mi to přijde v pořádku. Ale ne, že ty jim vykáš a oni ti tykají…to mi přijde prostě nevychované a nemá to tak být…
Kdyz se tak zamyslim tak mi automaticky tykaji i maminky kamaradek ( je mi 37) a ja jim vykam, i tchyne kamaradek, mne to ale nevadi nijak spis vyhovuje
@Monchichik píše:
@g.sandova No tak mi to přijde v pořádku. Ale ne, že ty jim vykáš a oni ti tykají…to mi přijde prostě nevychované a nemá to tak být…
Nojo, to tchanovci mi tykaji, někdy i vykaji, ale převážně týkají
@Luc-1 píše:
Kdyz se tak zamyslim tak mi automaticky tykaji i maminky kamaradek ( je mi 37) a ja jim vykam, i tchyne kamaradek, mne to ale nevadi nijak spis vyhovuje
Tohle by si moje máma nedovolila.
Mne by to teda vadilo, ale hlavní je, te tobě to nevadí
@g.sandova no dělá to hodně lidí…ale nechápu proč…oni si to vůči tobě taky nemůžou přeci dovolit…
@Monchichik píše:
@g.sandova no dělá to hodně lidí…ale nechápu proč…oni si to vůči tobě taky nemůžou přeci dovolit…
Z lasky k partnerovi to taktně prehlížím
@Monchichik píše:
@g.sandova je mi to jasné
Ale až me na.sere ![]()
Až ne naštve ten můj, tak mu to vysvětlím
Příspěvek upraven 20.01.21 v 19:35
@g.sandova tak jí normálně řekni " Už mě se. reš Mařeno
žádný „vy“ ![]()