Tchyně a tykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
12.1.21 08:53

@solip :palec: přesně, za mě je to prostě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.1.21 09:04

@solip třeba v práci bych to nepřipustila, aby mi někdo tykal a já mu vykala. U tchánovců to toleruju. Poznali mě skoro ve čtyřiceti, ne v patnácti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
12.1.21 09:19
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o nestranný názor na mou situaci.

Před prvním seznámením s jejími rodiči mi přítelkyně řekla, že nemám být zaskočená, že její rodiče nabízejí tykání ihned při prvním setkání a zatím to udělali u všech jejích partnerek, se kterými byla přede mnou.

„Haha, OK. Připravím se na to.“

Zatím to ovšem vypadá tak, že jsem první, komu to nenabídli. Od prvního setkání uplynuly dva roky, plánujeme registrované partnerství, otevřeně se k tom bavíme s celou širou rodinou, ale rodičům přítelkyně pořád vykám. Vídáme se cca 1× měsíčně a nemám pocit, že by vznikalo nějaké tření.

Asi by mi to ani nepřišlo divné, kdybych nebyla přímo upozorněna na to, že to není běžná praxe. Jsem přecitlivělá a beru si osobně kraviny, nebo myslíte, že jsem skorotchánovcům nějak skrytě nesympatická? 🙃

Do toho si skorošvagr asi před půl rokem přivedl novou přítelkyni a té opět nabídli tykání ihned, problém je asi jen se mnou. Tak já nevím. 😀

Nejdříve jsem ti chtěla napsat, že třeba přehodnotili názor a už si netykají s každým, ale od věty o skoro švagrovi je jasné, že pravděpodobně se jedná o tebe.
Víš co, pokud to mezi vámi jakž takž funguje, pokusila bych se to v sobě zpracovat a neřešit to, i když by mě to asi mrzelo. Ještě mě napadá, nejsi třeba starší než partnerka, máš nějaký „významný titul“? Zkrátka něco, díky čemu by si tchánovci báli ti nabídnout tykání? Já vím, že je to totální blbost, ale už i s tímto jsem se v okolí setkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
12.1.21 10:11
@Anonymní píše:

Před prvním seznámením s jejími rodiči mi přítelkyně řekla, že nemám být zaskočená, že její rodiče nabízejí tykání ihned při prvním setkání a zatím to udělali u všech jejích partnerek, se kterými byla přede mnou.

Zatím to ovšem vypadá tak, že jsem první, komu to nenabídli. Od prvního setkání uplynuly dva roky, plánujeme registrované partnerství, otevřeně se k tom bavíme s celou širou rodinou, ale rodičům přítelkyně pořád vykám. Vídáme se cca 1× měsíčně a nemám pocit, že by vznikalo nějaké tření.

Asi by mi to ani nepřišlo divné, kdybych nebyla přímo upozorněna na to, že to není běžná praxe. Jsem přecitlivělá a beru si osobně kraviny, nebo myslíte, že jsem skorotchánovcům nějak skrytě nesympatická? 🙃

Do toho si skorošvagr asi před půl rokem přivedl novou přítelkyni a té opět nabídli tykání ihned, problém je asi jen se mnou. Tak já nevím. 😀

Může to být čímkoli, ale konkrétní příčinu by měla zjistit Tvoje partnerka.

Pobavit se s rodiči o tom, že jí samotné to přijde zvláštní a proč zrovna u Tebe to tak mají. Tobě samotné bohužel nezbývá než jejich rozhodnutí (ať je jakékoli) respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
12.1.21 10:14
@Anonymní píše:

Tak u tech predeslych partnerek ocividne o nic neslo. Ty je ohrozujes, tak te chteji udrzet v mantinelech nucene ucty vuci sobe. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.1.21 10:47

No a co si o tom myslí tvoje přítelkyně?

pokud to chceš změnit, tak nejjednodušší je jí se poptat a případně ji vyslat aby to se svou matkou předjednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 10:55
@divine woman píše:
A jsem vůbec normální, když si s tchyní tykat nechci? 8o :think:

Jsi. Mám to stejně, ale mě už při prvním seznámení nabídli tykání. Bylo mi blbé odmítnout. Takže se snažím mluvit nijak. :oops:
Prostě je mi tykání jim nepříjemné. Ale kdybych jim vykala, urazili by se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.21 11:26
@mau-mau píše:
Prosím tě a jak to mají oni? Doufám, že ti netykají? :roll: Zkusila bych, ať to partnerka prostrčí :palec: Mě by to vadilo, zejm. kdybych si nějakým nedopatřením zavedla, že oni mi tykaj :oops: Naši nabízeli taky hned všem, tchyně se naopak zeptala, jestli mi může tykat, a když jsem se začala kroutit, tak manžel řekl "jako myslíš, že byste si tykaly ".. :D tchyně řekla, že myslí tak a já řekla jo :mrgreen:. Nechtěla jsem si zavést to jednostranné tykání. To ani svým dětem jednou neudělám, že bych ty jejich partnery tímto stavěla na nižší level. Jsou to přeci dospělé osoby. :palec: :kytka:

Tykají mi od začátku, od prvního setkání, ani se o tom nehovořilo, prostě prohlásili „Ahoj, dáš si kafe?“

Nechtěla jsem první setkání kazit tím, že jim budu vysvětlovat, jak se ni automatické tykání nelíbí, tak jsem to. prostě nechala plavat. Teď si to zpětně kapku vyčítám, i to se dá říct slušně, aby se nikdo neurazil. 😀

Přes partnerku by možná nějaké popostrčení mohlo zafungovat, díky za tip. 🙏

• Citovat
  • Upravit
2702
12.1.21 11:39

@divine woman já taky od tykání je rychleji k posílání do určitých partií :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
12.1.21 11:50
@Anonymní píše:
Tykají mi od začátku, od prvního setkání, ani se o tom nehovořilo, prostě prohlásili „Ahoj, dáš si kafe?“

Nechtěla jsem první setkání kazit tím, že jim budu vysvětlovat, jak se ni automatické tykání nelíbí, tak jsem to. prostě nechala plavat. Teď si to zpětně kapku vyčítám, i to se dá říct slušně, aby se nikdo neurazil. 😀

Přes partnerku by možná nějaké popostrčení mohlo zafungovat, díky za tip. 🙏

A nemyslela to takhle? Treba stacilo rict, ahoj, jo dam, dekuju ti…ale to uz jsi prosvihla no…neber si to osobne, treba byly predchozi holky suverenejsi a to tykani oplacely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
12.1.21 12:07

@g.sandova tak samozřejmě, v práci je to něco jiného, tam bych to také netolerovala. Mě má tchyně poznala, když mi bylo 26 a jak jsem psala, zpočátku mi vykala. Ale jsem prostě o generaci mladší, tak se jí holt občas stalo, že mi nechtic tykla a já ji sama řekla, ať mi tyka normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
12.1.21 12:55

Tak já osobně jsem si tohle rodinné tchánovské jednostranné tykání za 20 let tak vyžrala, že jsem se zařekla, že už mi NIKDY NIKDO jednostranně tykat NEBUDE! Takže i když přijedou třeba manželovi příbuzní, které jsem v životě neviděla a nikdy už neuvidím a automaticky mi tykaj, tak jim drze tykám zpátky. Zatím se nikdo neodvážil ceknout co se to opovažuju jim tykat taky. Na to aby mi někdo tykal a já jak blbeček vykala jsem už fakt dost stará. Takže zakladatelko, jestli ti tohle jejich jednostranný tykání vadí, tak je nejvyšší čas to začít řešit, jinak budeš z té situace čím dál tím víc vzteklá a nakonec se to projeví i na vašich vzájemných vztazích. Držím palce ať to v klidu vyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
12.1.21 13:35

Asi jste jím něčím nesedla. Na druhou stranu, plánujete registrované partnerství. Její rodiče to vědí? Pokud ano a chovají se k vám normálně, nijak se vás nepokoušejí odehnat a prostě vás ve vší slušnosti přijímají, neřešila bych… Bylo by hezké, kdyby vám také začali tykat, ale nehroutila bych se z toho… Vidíte se jednou do měsíce. Tak s přítelkyní žijte spokojeně a tohle neřešte… Napáchalo by to asi víc zlého, než dobrého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
12.1.21 17:01

Já tchánům taky vykám, už 15 let a vůbec mi to nevadí, naopak. Neumím si představit, že bych jim tykala. Oni mi tykají, protože mě poznali, když mi bylo dvacet. Přestože mi po několika letech tchán tykání nabídl, tak jsem to s díky odmítla, protože by mi to nešlo přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.1.21 19:15

No, možná nebudu hned nabízet tykání 16 leté holce, co si kluk přivede, ale určitě nebudu tykat 20 leté ženě, to je dospělá osoba. A kdyby tatáž žena byla v krámu prodavačka, tak jí taky nebudu přece tykat. To už spíš budu 16 leté vykat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová