Tchyně a tykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Luc-1
20.1.21 19:38

@g.sandova prave ze nevadi, asi mi to dava iluzi mladi :lol: plus jsem s nimi v kontaktu casto nekterym tykam nekzerym vykam ale dava mi to asi pocit lidstejsiho chovani, mozna je to i zvyk v praci kde ze 90 lidi vykam jen 1

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
20.1.21 19:41

@g.sandova a moje mamca kamaradkam ktere potkava casteji tyka, ktere mene tak vyka, kamoskam je to taky buřt. Ale co mi vadilo tak v praci personalni reditelka ktere bylo 40 tykala lidem co prisli na pohovor dejme tomu pod 25 let. Prestala pote co jsme nove zamestnance navadeli aby ji automaticky take tykali :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19388
20.1.21 20:53

@Luc-1 no to je tedy profesionálka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
20.1.21 21:07

@g.sandova asi tak :lol:

• Citovat
  • Upravit
2181
21.1.21 12:27
@divine woman píše:
@g.sandova Já se partnerů svých dětí také ptám jestli můžu tykat. Jestli se mě na to ptali tchánovci si již opravdu nepamatuju.

Ještě bych měla dotaz. Kdyby ses zeptala partnera svého dítěte jestli můžeš tykat a tento partner řekl že ne, jak bys to vnímala? Nebo kdyby na to odpověděl „Jasně že SI MUŽEME tykat“. Jakože ne že budeš tykat ty jemu, ale že si budete tykat vzájemně? Pokud to je teda člověk nad 18 let a ne puberťák. Opravdu mě zajímá jak by se k tomu každý postavil. Já totiž sama nevím jak bych to řešila. Kdyby se mě ve 20 noví tchánovci zeptali jestli můžou tykat tak i kdyby mi to bylo nepříjemný tak bych řekla že jo, abych nedělala rozbroje. A uvnitř by mě to pěkně sr.alo :lol:.Ve svým současným věku bych odpověděla právě ono -„jo můžeme SI TYKAT NAVZÁJEM“. Jak to vnímáš ty? Fakt se upřímně ptám, není to rejpání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
21.1.21 12:41
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o nestranný názor na mou situaci.

Před prvním seznámením s jejími rodiči mi přítelkyně řekla, že nemám být zaskočená, že její rodiče nabízejí tykání ihned při prvním setkání a zatím to udělali u všech jejích partnerek, se kterými byla přede mnou.

„Haha, OK. Připravím se na to.“

Zatím to ovšem vypadá tak, že jsem první, komu to nenabídli. Od prvního setkání uplynuly dva roky, plánujeme registrované partnerství, otevřeně se k tom bavíme s celou širou rodinou, ale rodičům přítelkyně pořád vykám. Vídáme se cca 1× měsíčně a nemám pocit, že by vznikalo nějaké tření.

Asi by mi to ani nepřišlo divné, kdybych nebyla přímo upozorněna na to, že to není běžná praxe. Jsem přecitlivělá a beru si osobně kraviny, nebo myslíte, že jsem skorotchánovcům nějak skrytě nesympatická? 🙃

Do toho si skorošvagr asi před půl rokem přivedl novou přítelkyni a té opět nabídli tykání ihned, problém je asi jen se mnou. Tak já nevím. 😀

Ahoj,

no to je docela zvláštní, když všem nabízí a tobě ne i po tak dlouhé době - narovinu i mě by to mrzelo a trápilo ;)

Moje teta třeba i po 15ti letech tchýni vyká, ale prostě to tak mají, můj muž do svatby si s mými rodiči vykali, ale ti otevřeně říkali, že tykání bude po svatbě a věděl to a po obřadu s panákem přišlo tykání ve velkém stylu (muj tatka ted volá častěji jemu jak mě :lol: ).

S partnerkou jste se o tom bavily, jak se cítíš? Jak to ona vidí? Co si ona myslí - proč tykání nepřišlo? Pocituješ, že ještě jinak tě nebere - např při návštěvách, Vánoce, mají nějaké repty na tebe, např že by tě chytali za slovo apod.? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.1.21 01:10

Díky tomuto tématu jsem si uvědomila, jak to máme taky divně nastavené. :think: S přítelem jsme 5 let a máme malého syna, naše rodiny se ale znají „odjakživa". Skoro tchánovi tykám, tchyni vykám, oni mi oba tykají. Přítel mé mámě vyká, ona jemu taky, ale mému taťkovi tyká, stejně tak on jemu. Z toho mi vychází, že naši otcové jsou pohodáři a matky takové ty upjatější. :D ale je fakt, že např. přítelova bývalá žena tchyni tyká. Divné je jen to, že mě zná od malého dítěte (tchyně je babiččina známá, celý život bydlely vedle sebe v baráku.) Tak nevím, proč si vlastně netykáme. :nevim: Je to divné, když přijedou na návštěvu a ve dveřích řeknu jednomu „Ahoj.„a druhému „Dobrý den.“ :lol: nebo: „taťko dáš si kafe?" A tchyni: „Dáte si kafe?" Možná tam nějakou roli hrají opravdu sympatie.

A s přítelkyní ses o tom bavila? Ona se rodičů neptala, proč ti vykají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová