Tchyně a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4505
14.12.17 10:09

No, to jsou každoročné boje. O nás se vždy tak nějak „perou“ babičky a my jsme nejraději doma v klidu. Nemám ráda, když mi někdo plánuje, kde mám být o Vánocích, jsem dospělá a mám svoji rodinu. Tak ji zkus respektovat a pochop, že ne vše je tak, jak člověk zamýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
14.12.17 10:14
@cverunka píše:
No, to jsou každoročné boje. O nás se vždy tak nějak „perou“ babičky a my jsme nejraději doma v klidu. Nemám ráda, když mi někdo plánuje, kde mám být o Vánocích, jsem dospělá a mám svoji rodinu. Tak ji zkus respektovat a pochop, že ne vše je tak, jak člověk zamýšlí.

přesně, pro každého nejsou ideální vánoce s velkou rodinou. naši se na podzim rozvedli. máma bude na vánoce sama. brácha jí nabídl, že u nich může být na štědrý den na večeři, ale nechce. nechce ani péct, mít stromek. dárky si nedáváme, jen dětem. prý nechce, nepotřebuje. takhle jí to vyhovuje. se sourozenci a jejich rodinami se vidíme, jak do má čas. takže se sestrou třeba tuto neděli, s bráchou většinou až během ledna. nikdo nic nehrotí. jen s rodinou od manžela se vídáme všichni 25., ale to mi nevadí.

• Citovat
  • Upravit
4505
14.12.17 10:17

@Verun83 Tak tak, hlavně to mají být svátky klidu, takže jsem ráda, když mi nikdo nedělá zlé svědomí, že bych měla být právě u něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
14.12.17 10:34

Uz jsem se naucila spoustu veci v rodine neresit, ale prijimat je jako skutecnost a citim se spokojena.
At si kazdy travi vanoce jak chce a kdy chce. Spolecne travene Stedre vecery mezi generacemi v rodine museji chtit vsichni, jinak je to jen stres a zadna pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.17 10:41

Já její rozhodnutí respektuji, ani mi nic jiného nezbývá, tak jako jsem respektovala, když nám některý rok oznámila, že na Vánoce bude u nás, protože by jinak byla sama, musím teď respektovat, že si dlouho domluvené pozvání rozmyslela. Zajímalo by mě jenom, kdy bude řada s tím respektováním taky na ní.

• Citovat
  • Upravit
36556
14.12.17 10:47
@Verun83 píše:
přesně, pro každého nejsou ideální vánoce s velkou rodinou. naši se na podzim rozvedli. máma bude na vánoce sama. brácha jí nabídl, že u nich může být na štědrý den na večeři, ale nechce. nechce ani péct, mít stromek. dárky si nedáváme, jen dětem. prý nechce, nepotřebuje. takhle jí to vyhovuje. se sourozenci a jejich rodinami se vidíme, jak do má čas. takže se sestrou třeba tuto neděli, s bráchou většinou až během ledna. nikdo nic nehrotí. jen s rodinou od manžela se vídáme všichni 25., ale to mi nevadí.

Já jsem v tomhle radikální. Na ŠD by neměl být nikdo sám. Tečka.
Mamku bych samotnou nenechala, i kdyby mi řekla, že „to chce“. Prostě bych si něco vymyslela, jakože ji potřebuju nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.12.17 10:49

Nezlob se na babičku, možná zjistila, že se jí nechtějí trávit svátky několik dní v „davu“, když tam budete i vy i tvoji rodiče. Možná švagrová potřebuje opravdu pomoct a babička má pocit, že raději dceři upeče vánočku a upeče řízky a pak si „v teplákách“ sednou k pohádce a lahvi vína, bude mít pocit, že je potřebná, než se u tebe posadit do křesla a přitom se tak trochu nudit… :nevim: Také bych vzala v potaz věk dětí od švagřice - ono vánoce jsou mnohem větší prča třeba s pětiletými než s miminkem, tak to prostě je, to není potřeba být rozmrzelá ;)

možností je mnoho, nechala bych to na ní. Pozvání dostala a zda ho využije nebo ne, bych nebrala ani jako urážku mojí rodiny.

My třeba dokud sme byli bezdětní, scházeli sme se celá rodina z chlapovy strany právě u švagrové a bylo to bezva - oni a jejich děti, já s chlapem, jejich maminka s partnerem a ještě táta s partnerkou z druhé strany. Pokecalo se, vypilo se spousta vína (ono v tom množství lidu byla jedna lahev na půl skleničky pro každého), pak sme se večer (já a přítel) sbalili do hospody za kámošema. Paráda, hrozně se mi to líbilo, velké rodinné Vánoce.
Co máme syna, tak je to už na nás moc velkej blázinec, chceme mít doma svůj klid a vlastně až teď nechápu, jak to švagrová dávala, že nás nevypakovala… :mrgreen: :mrgreen:

My máme ustálený zvyk, že na první svátek je slezina u babičky v mojí rodině, na druhý u babičky v jeho rodině a všichni spokojení. Ale na Štědrý den čím dál tím víc miluju to, že ráno nazdobíme stromek a pak strávíme dopoledne v pyžamu u pohádek, odpoledne mezi kostelem a řízkama a večer jen ve třech. POhoda, klídek, free.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.12.17 10:55
@Anonymní píše:
Já její rozhodnutí respektuji, ani mi nic jiného nezbývá, tak jako jsem respektovala, když nám některý rok oznámila, že na Vánoce bude u nás, protože by jinak byla sama, musím teď respektovat, že si dlouho domluvené pozvání rozmyslela. Zajímalo by mě jenom, kdy bude řada s tím respektováním taky na ní.

heleď z každé situace těž to pozitivní. Dovedeš si představit kyselou tchýni, co je u tebe doma i když nechce, ale je tam, aby respektovala vás? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moje tchýně zase nechce chodit slavit Honzíkovo narozeniny. Vadí jí, že máme pozváno moc lidí najednou…jako mý nervy…ať si klidně sedí doma :lol:
A to mám svou tchýni ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.17 10:57

@cverunka já jí nedělám zlé svědomí, jen mě mrzí, že už jakou dobu mluvíme o tom, jak se u ná 26. všichni sejdeme a ona to zruší, aby mohla trucovat

@cecetka my jsme je nenutili na celé Vánoce, jen na toho 26., kdy u nás budou všichni ostatní

• Citovat
  • Upravit
3739
14.12.17 11:00
@Anonymní píše:
@cverunka já jí nedělám zlé svědomí, jen mě mrzí, že už jakou dobu mluvíme o tom, jak se u ná 26. všichni sejdeme a ona to zruší, aby mohla trucovat@cecetka my jsme je nenutili na celé Vánoce, jen na toho 26., kdy u nás budou všichni ostatní

neorganizuj. Kašli na to. Užij si svátek s těmi, kteří dorazí. Co je na tom? Měla bys respektovat přání druhých. třeba nakonec ani kompletní nebudete…někdo třeba nastydne a raděj bude doma. Neměla bys to tak prožívat. Jsou důležitější věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.17 11:07

@Mar__tanka1983 to není v davu a na celé Vánoce, jen ten jediný den na druhý sv. vánoční. Štědrý den by byla u nás jen kdyby chtěla a její partner byl u vnoučat. Navíc tchyně je společenská a vitální štramanda a sportovkyně, žádná stařenka. Poletí na druhý konec Evropy ke švagrové, kde Vánoce prakticky neslaví a už vůbec ne jako u nás, jen aby partnerovi dokázala, že když jí neřekne hned kde bude na Štědrý večer, tak ona má i jiné možnosti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.17 11:11

@kontramatka já respektuji přání druhých, moje přání a pozvání na jeden vánoční den, o prvních vánocích naší dcerušky a její jediné vnučky se ale respektovat nemusí? A „neorganizuj“? Co tím myslíte? To bylo od podzimu domluvené se všemi.

• Citovat
  • Upravit
3739
14.12.17 11:11
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 to není v davu a na celé Vánoce, jen ten jediný den na druhý sv. vánoční. Štědrý den by byla u nás jen kdyby chtěla a její partner byl u vnoučat. Navíc tchyně je společenská a vitální štramanda a sportovkyně, žádná stařenka. Poletí na druhý konec Evropy ke švagrové, kde Vánoce prakticky neslaví a už vůbec ne jako u nás, jen aby partnerovi dokázala, že když jí neřekne hned kde bude na Štědrý večer, tak ona má i jiné možnosti…

Jede ke své dceři. to snad není zločin. Sama se tak rozhodla a je to její věc. Ty jí můžeš říct, že tě to mrzí a taky že když to ještě přehodnotí, budete všichni rádi. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.12.17 11:14
@Anonymní píše:

jo tak, ono si psala o tom, že může přijet už na štědrý den a pak o tom 26. tak sme to pochopily na celé svátky…
A kde je ten druhý konec Evropy? Tam bych se taky možná zdejchla s chutí :D :D Víš co, ona už to prostě prožívá jinak. Ty máš první svátky s vlastním dítětem, vidíš to jinýma očima…
Jinak, pokud tenhle odjezd dělá na truc chlapovi, tak tím spíš bych si s tím nedělala hlavu a nebrala to osobně. Však ona se zase uklidní a potkáte se jindy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
14.12.17 11:16
@Anonymní píše:
@kontramatka já respektuji přání druhých, moje přání a pozvání na jeden vánoční den, o prvních vánocích naší dcerušky a její jediné vnučky se ale respektovat nemusí? A „neorganizuj“? Co tím myslíte? To bylo od podzimu domluvené se všemi.

Nemusí. Navštíví svou vnučku jindy. Tomu malému děcku je to úplně jedno, nemá ani šajna, co se kolem děje a že přijde babička jiný den než druhá babička je jí ukradené. Tímto afektovaným příspěvkem jsi mě jedině utvrdila v tom, jak na tom bazíruješ a já z toho mám husí kůži. Na takové vánoce bych buď přijela úplně ožralá nebo nepřijela vůbec. Jde z tebe strach.
Ale můžeš ji takto citově zkusit vydírat. Budete mít všichni ještě krásnější vánoce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová