Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
My vime, ze VY na to mate, ale uz nas to zduraznovani vasi urovne krapet stve. Trenky prece staci obratit a po tydnu vyprat v potucku.
Vsadim se, zes mladymu nabalila i spolecenske teplaky, kdyby sli do kiosku na utopence, co?
Jasně
I na skautském puťáku divočinou se může naskytnout příležitost se hezky snobsky blýsknout.
@Russet píše:
Není. Ona hned hází sprostá slova, přitom mi to může napsat normálně.
A ty to nemusíš psát vůbec… I kdyby to měl na nohách 24 hodin denně, tak to s pokousáním od blech/komárů/či jiných potvor nemá lautr nic společného.
@Russet píše:
Já bych klukovi nedávala ty otřesné boty na běžné nošení. To jsou boty k bazénu nebo na chvilku.
Tak mu je nedávej.
Naše děcka mají křusky taky na lítání po venku a po zahradě. Nebo teď mají už šupaky. Ale i tyhle mají. Jedny v garáži. Jiné u fr. dveří na zahradě. Že jednou vletí do baráku jednou stranou a vyběhnou druhou. Říkáš na chvilku nebo k bazénu. Naši jsou furt venku nebo u bazénu. To se do sandálů šněrovat nebudou.
@Russet píše:
Jaký útok?Napsala, že s nimi chodí ven. Na fotce dítě stojí na koberci. Takže je asi ani nezouvá.
Tvl
ty jsi to dneska vzala za Lucenku nebo co? ![]()
Uz vidim, jak se dite, zijici v dome se zahradou, milionkrat denne sneruje do bot se zirafkou
Myslim, ze drtiva vetsina takovych deti, beha prave v podobnych botach nebo jinak nevhodnych pantoflich.
@Betty MacDonald píše:
A já proti levným kroksam na běhání po dvorku a zahradě u babi nic nemám. I kdyby byly po 2 bratrancích… Děcko vyběhne na verandu, vklouzne do prvních volných bot a mažeještě teď cítím, jak mi pleskaly dědovy křusky na betoně
Přesně tak. U nás to stejné. A to můžu být ráda, že si vůbec ty šupky dají. Velice rádi totiž běhají po dlažbě bosky. Už ani ta horká dlažba od slunka jim pokaždé nevadí, jak bývalo dřív.
@Eemii píše:
Tvl![]()
ty jsi to dneska vzala za Lucenku nebo co?
Koukám, že si můžu vzít dovolenou ![]()
@Russet píše:
Jaký útok?Napsala, že s nimi chodí ven. Na fotce dítě stojí na koberci. Takže je asi ani nezouvá.
A napadlo tě, že někde bývá koberec v chodbě? ![]()
@Russet píše:
Naši sousedi pravda mají všude v přízemí dlažbu a ti se v přízemí domu nezouvají vůbec. Tj. v kuchyni a jídelně.
A to jsou vlastně v dědině největší zemědělci. Nezdržují se vyzouváním. A taky žijí.
@Russet píše:
U babičky jsem bývala skoro celé prázdniny. A voda tam tekla. Odparatizovat po návratu nebylo třeba.
A teď si představ, že u jedné mojí babičky voda vůbec nebyla, chodilo se pro pitnou s kbelíky k sousedům k pumpě. Hezký daleko, z kopecká. Na mytí dovezl vždycky strýc v cisterne a napustil na dvoře do bečky. Takže zásadní bylo šetřit vodou. A ani u jedné babičky nebyla koupelna a pouze suchý záchod. To bys asi nedala. A k tomu čisté prádlo, které se fasovali v sobotu večer po koupání, vždycky na tyden. To se dotáhla do kuchyně plechová vana, do ní se nalily dva prádelní hrnce vody a už to jelo - od nejmladšího po nejstaršího. A pak se voda vynosila ven a vana povesila pod kůlnu na hřebík. Případně, když jsme byli hodní, nám ji postavili v zahradě a mohli jsme si nanosit vodu ( pěkně v kyblech od těch sousedů pod kopcem) a měli jsme koupání. Zlaté dětství.
@ontarova.stara píše:
My vime, ze VY na to mate, ale uz nas to zduraznovani vasi urovne krapet stve. Trenky prece staci obratit a po tydnu vyprat v potucku.
Vsadim se, zes mladymu nabalila i spolecenske teplaky, kdyby sli do kiosku na utopence, co?
Ty si děláš srandu. Zítra mám balit děcka na týden do Prahy. Budu potřebovat návod. To víš. My jsme dědina. Tady se žije, tak nějak normálně. Aby to v té Praheeeee nebylo málo. Asi budu muset rozbít kasičku 🙊 🙈.
Boty - jste změkčilí. Můžou chodit bosí. A pokud jde o společenské události typu kiosek s parkem, stačí nohu natřít krémem. Důležité je dobře vyleštit. A hned to vypadá, že máte to nej - pětiprsté bose boty. Schopni jedinci to zvládnou jen za pomocí jemného blátíčka.
@Kelsey nedělej si násilí. Klidně je pošli v gumakach a ve zmijovce. Stejně se provalí hned, jak otevřou pusu. Vidláka z lontu prostě neschovas.
A ano koupím tu tabletu u veterináře, na váhu psai když bude vážit podobne jak kluk
…a objednala jsem i past na stenice…
Tchyně má koberec v chodbě ale ona se moc neprezouva… taky mi servala že mám děsný nároky na hygienu :mrgree