Tchyně blechy prázdniny

Anonymní
27.7.22 03:42

Tchyně blechy prázdniny

Zdravím,

potřebuju poradit. Syn 7 let se hrozně těšil na pár dní u babičky…tchyně bydlí v sousední vesnici. Přes den tam se synem byl teď 3dny i prostřední brácha. Syn 7 let tam strávil už 3 noci a včera jsem zjistila ze je hrozně postipany…zřejmě od blech…tchyně má starého psa…dole v domě leze všude..vím že s blechama bojuje dlouhodobě…nosí je ze zahrady…řekla jsem synovi, že ho vezmu domů ale on je hrozně smutný, že mu kazim prázdniny a že mu těch pár stipancu nevadí…dovezla jsem fenistil gel a kapky a řekla tchyni ať ho uloží nahoře…tam pes neleze a svagrovci tam občas spí a jsou ok… tchyně je hrozně urazena, že tam blechy nemá ale něco ho postipalo že jo…má možná 30 pupínků. Nejvíc lýtka. Navíc prostřední syn co tam byl přes den nemá nic…tak mi napadli ještě stenice… Syn tam chtěl být do pátku a já teď nevím co dělat :nevim: Zda být zla matka a odtamtud ho odvést a pokazit mu prázdniny nebo ho tam nechat…čtu že blechy přenášejí nemoci :zed: přeháním to? Už fakt nevím, nespím a googlim co se mu může stát :nevim: navíc tchyně je smrtelně urazena. Ona je taková jednoduší nicméně kluci jí mají rádi, není zlá jen trochu hloupá :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20972
27.7.22 04:22

Tak štěnice bys objevila, když bys tam byla.

Psovi kup tabletu proti klíšťatům a blechám.

Dlouhodobý problém vyřešen.

A teďka ať holt spí nahoře. A ty míň googli, jelikož najdeš jen co chceš najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.7.22 04:27

Nemáš fotku pupínků? Mohou to být kromě blech štěnice, komáři, vyrážka různého charakteru…? Na co pupínky tipuje tchyně, když uraženě odmítá parazity?
Jestli máš pádné podezření na psa a blechy, zkusila bych někde na veterině koupit prášek a pejskovi ho dát v salámku, když oni bojují neúčinnými prostředky. Těch pár stovek bych obětovala, prášek působí asi měsíc, ale pokud nebude zvýšený úklid, blechy budou zabydlené ve škvírách a textiliích a před kousanci to děti neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.22 05:42

@Cenarius haha ampule spreje a obojky proti blecham jsme kupovali už xkrat..

Je to tam celý zamoreny :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 05:45

Az pes umře je to na deratizaci. Tchyně není schopna uklidit vyprat prádlo atd…pes to tahá ze zahrady
Mě šlo o to že blechy přenáší parazity nemoci atd…jestli to riskovat, jestli jsem moc úzkostliva nebo jak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 05:48
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 06:00

@Petule030 jinak je úplně jedno na co to tchyně tipuje. Ta tvrdí že komáři a mušky a blechy pes nemá…což je i možný ale v domě jsou… ona tvrdí i to že blechy na člověka nejdou :nevim: my do domu moc nechodime, děti jsou hlavně na zahradě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 06:05

Tohle mi vystrasilo no…

• Citovat
  • Upravit
9296
27.7.22 06:30

Podle té fotky to opravdu vypadá na blechy, protože jsou ty pupínky v řadě. Nevím jestli to dělá I štěnice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
27.7.22 06:32
@Anonymní píše:
@Cenarius haha ampule spreje a obojky proti blecham jsme kupovali už xkrat..Je to tam celý zamoreny :nevim:

Obojky a spreje nepomůžou. Ty potvory už jsou vůči nim imunní. Kup tu tabletu. Působí 3 měsíce a každá blecha, která si do psa kousne, tak chcípne. I ty, které se vylíhnou z vajíček nákladených všude po domě. Kvůli blechám fakt není potřeba deratizace, spíš se obrátit na někoho, kdo tomu rozumí. A to nejsou prodejci zvířecích potřeb, ale veterináři. Sama jsem měla před pár lety zamořený byt od zablešeného kotěte. Během pár dní bylo po blechách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.7.22 07:18

Já bych tam zajela a mrkla pod matrace. Štěnice by někde byly. A ty koušou v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.22 07:24

@Russet jo to jsem udělala. Včera jsem i shanela pasticku ale nesehnala. Objednam na netu. Oni jsou tam parkety a 2 koberce a matrace na zemi…ale ta vypadá v pohodě. Možná v těch parketach :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80469
27.7.22 07:26

Blbost. Pes nemůže tahat blechy ze zahrady. Ty žijí na něm a v jeho pelechu. Takže psovi tabletu a pelech vyper a je. Když bude mít pes obojek proti blechám, tak je nedotáhne ani od zablešené ho sousedova psa třeba.
Kluka bych tam nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
27.7.22 07:36

Mohly by to být sametky. Ty jsou prakticky neviditelné a vyskytují se na zahradě v období červenec - srpen.
Sametka leze zespodu po noze, zastaví se zpravidla tam kde je guma na oděvu (štípance mohou být v řadě podél okraje slipů, například). Nebo doleze i na horní část trupu. Pupínky po pár dnech mizí.
Někomu pomůže nosit při pohybu na zahradě vysoké holinky, ale ani to nechrání bezpečně. A na některé lidi prý sametky nejdou vůbec - nelíbí se jim chemie těla, tak se pustí a číhají na někoho „chutnějšího“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.22 07:42

@Tala20 Prosím tě, dotaz. Teď jsme byli na víkend pod stan u vody. A máme všichni pokousane nohy. Nárty, kotníky,. Malí černí broučci, vylézalo to v podvečer z trávy. Bolestivé štípnutí, neudělal se pupínek, ale drobná ranka, kolem zarudlá. Jako když štípne moucha. Co to bylo, nevíš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová