Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám takový problém a už nevím jak z toho ven. S přítelem jsme skoro 14let máme dvě děti. Oba pracujeme. On je z šesti dětí- jen on a mladší sestra mají společného otce ostatní mají každá jiného..Jeho otec kdysi pracoval bez zdravotního pojištění,,na černo" přišel velký dluh z pojišťovny od kterého daly všichni ruce pryč a rodičům nepomohly. Rozhodly jsme se že exekutora vyplatíme, dům se přepíše na přítele a my se tam nastěhujeme, zrekonstruujeme uděláme střechu atd.(na dům se nesáhlo přes 30let). Šla jsem do banky půjčila si skoro 400tisíc exekuci jsem vyplatila, přítel šel do banky a půjčil si na rekonstrukci domu.
A teď k problému tchán zemřel
zůstala tu s námi jen tchýně. Poplatky na bydlení máme skoro 20tisíc. Po necelém roce bydlení jsem se dozvěděla omylem od přítele že tchýně vůbec nepřispívá na služby (elektřina, voda) zadarmo bydlí tedy úplně, docela mě to naštvalo i když by mě nenapadlo říct si jí o peníze za,,svůj"byt který má sama pro sebe ale nepřispívá vůbec. Má dceru která ji chodí jen vyžírat, šmejdí kde může a mě už praskly nervy. Na víkend jsme odjely pryč a ona drze vlezla do našeho bytu a opsala si heslo na wifi aniž by se někoho zeptala, tak jsem ji vyhodila a řekla jsem jí že ji ve svém domě nechci ani vidět a že si musí uvědomit že už dávno to tu není jejich rodičů ale moje a jejího bratra a že si tu nebude běhat jak chce.. Největší chyba co jsem kdy udělala byla to že jsem se sem nastěhovala teď už to vím, trpíme jen kvůli tomu že má v rodině příbuzný který nestojí ani za pozdrav. A teď si připadám jak úplná blbka co zakazuje tchýniným dětem za ní chodit na návštěvy. Je mi z toho tady už zle. Zakopala jsem se tu, do toho se pořád hádáme protože se mi tohle prostě nelíbí, chci mít svoje soukromý a už vůbec se mi nelíbí že musíme živit ještě tchýni mám toho dost. Nemít takové poplatky tady za ten barák tak už bych s dětmi byla dávno pryč. Jsem člověk který když něco chce tak si to zařídí sám vydělá si na to sám a dělá mi problémy si prostě zvyknout na to, že platím za tchýni a ještě jí do toho chodí ta její dcera vyžírat a není den co od ní nechodí s igelitkou. Pořád přemýšlím o tom jak z toho ven, přítel nekomunikuje je mu to snad úplně volný že má taky svojí rodinu a ne jen že chce spokojenou maminku. Tchýně není zlá ani špatná ale štve mě hrozně to že si sem pořád lezou ty její chamtivý děti a já tu prostě nemám to svoje soukromý. Nelíbí se mi že přijdou a lezou mi na zahradě do bazénu, nelíbí se mi že mi jejich děti skáčou po trampolíně aniž by se třeba zeptaly..berou to jako samozřejmost co patří k návštěvě jejich mámy. Když si už otevřu pusu že se mi něco nelíbí vždycky jsem ta nejhorší ![]()
@Nikčavs
A nejde zamknout? My heslo na wifi vůbec nemáme vidět, u nás by se nechytala.
Kdyby lezli do bazénu, nadnesla bych, že je slušnost se zeptat, jestli mohou. To samé na trampolíně. To ať se klidně na mě mračí.
Chováš se jak zlá selka co se přivdala na grunt a vyhnala stařenku na výminek do chléva.
Děláš zbytečné rozbroje. Pokud máš problém se svými příbuznámi, tak si to nevylévej na babičce svých dětí. A uč se komunikovat tak, aby se ti dařilo dohodnout to co potřebuješ, ne aby si jen přilévala do ohně starých sporů.
Ten dům není tvůj. Ten dům je váš rodinný a svůj podíl si dostala sakra lacino. 400 000 za podíl není tržní cena, a nebyla ani tehdy, že?
Takže se uč vidět věci i perspektivou ostatních, ne jen tím, že tě ostatní štvou, protože se nechovají podle tvých představ.
pokud moc nevíš jak, tak se mrkni sem
https://www.kosmas.cz/…tu-v-rodine/
případně se nauč jak funtuje tzv. nenásilná komunikace
Tady je k tomu moc povedený rozhlasový dokument
https://vltava.rozhlas.cz/…kace-6249993
a tady je ke stažená celá kniha https://uloz.to/…kace-ocr-pdf
Hele na druhou stranu vy máte barák za 400, za to dneska nekoupíš ani garáž na vesnici ![]()
Za 400 tisíc jste dostali dvougenerační dům. To je super kšeft. Řešení je jednoduchý. Prodejte dům, kupte tchýni garsonku a za zbytek si pořiďte vlastní bydlení. Tchýně si bude žít za svý a tebe nebude opruzovat její rodina. Jinak je řešení v rokou přítele, ty můžeš jen držkovat…
Kolik ti z té wifi a z té trampolíny ubylo?
Jediné co je na tom příběhu zarážející, že tchyně neplatí svoje poplatky. To jste měli řešit při rekonstrukci a pořídit pro každou domácnost vlastní měřáky. Jinak ji asi těžko přestanou navštěvovat děti a vnoučata jen proto, že už jí dům nepatří ale stále tam bydlí.
A jestli je její dcera, jak ty říkáš nenažraná, a tchyně ji podporuje, je to jen a jen její věc. Jo a když už máš ráda soukromí, ta se ho nauč správně napsat.
@Nikčavs píše:
Mám takový problém a už nevím jak z toho ven. S přítelem jsme skoro 14let máme dvě děti. Oba pracujeme. On je z šesti dětí- jen on a mladší sestra mají společného otce ostatní mají každá jiného..Jeho otec kdysi pracoval bez zdravotního pojištění,,na černo" přišel velký dluh z pojišťovny od kterého daly všichni ruce pryč a rodičům nepomohly. Rozhodly jsme se že exekutora vyplatíme, dům se přepíše na přítele a my se tam nastěhujeme, zrekonstruujeme uděláme střechu atd.(na dům se nesáhlo přes 30let). Šla jsem do banky půjčila si skoro 400tisíc exekuci jsem vyplatila, přítel šel do banky a půjčil si na rekonstrukci domu.
A teď k problému tchán zemřelzůstala tu s námi jen tchýně. Poplatky na bydlení máme skoro 20tisíc. Po necelém roce bydlení jsem se dozvěděla omylem od přítele že tchýně vůbec nepřispívá na služby (elektřina, voda) zadarmo bydlí tedy úplně, docela mě to naštvalo i když by mě nenapadlo říct si jí o peníze za,,svůj"byt který má sama pro sebe ale nepřispívá vůbec. Má dceru která ji chodí jen vyžírat, šmejdí kde může a mě už praskly nervy. Na víkend jsme odjely pryč a ona drze vlezla do našeho bytu a opsala si heslo na wifi aniž by se někoho zeptala, tak jsem ji vyhodila a řekla jsem jí že ji ve svém domě nechci ani vidět a že si musí uvědomit že už dávno to tu není jejich rodičů ale moje a jejího bratra a že si tu nebude běhat jak chce.. Největší chyba co jsem kdy udělala byla to že jsem se sem nastěhovala teď už to vím, trpíme jen kvůli tomu že má v rodině příbuzný který nestojí ani za pozdrav. A teď si připadám jak úplná blbka co zakazuje tchýniným dětem za ní chodit na návštěvy. Je mi z toho tady už zle. Zakopala jsem se tu, do toho se pořád hádáme protože se mi tohle prostě nelíbí, chci mít svoje soukromý a už vůbec se mi nelíbí že musíme živit ještě tchýni mám toho dost. Nemít takové poplatky tady za ten barák tak už bych s dětmi byla dávno pryč. Jsem člověk který když něco chce tak si to zařídí sám vydělá si na to sám a dělá mi problémy si prostě zvyknout na to, že platím za tchýni a ještě jí do toho chodí ta její dcera vyžírat a není den co od ní nechodí s igelitkou. Pořád přemýšlím o tom jak z toho ven, přítel nekomunikuje je mu to snad úplně volný že má taky svojí rodinu a ne jen že chce spokojenou maminku. Tchýně není zlá ani špatná ale štve mě hrozně to že si sem pořád lezou ty její chamtivý děti a já tu prostě nemám to svoje soukromý. Nelíbí se mi že přijdou a lezou mi na zahradě do bazénu, nelíbí se mi že mi jejich děti skáčou po trampolíně aniž by se třeba zeptaly..berou to jako samozřejmost co patří k návštěvě jejich mámy. Když si už otevřu pusu že se mi něco nelíbí vždycky jsem ta nejhorší
Na podobných příbězích mne děsí jediné… a sice to, že by můj syn mohl za pár let přitáhnout domů něco Tobě podobného.
![]()
Ano tato forma bydlení byla chyba. Nechápu, že jsi do toho šla…no už se stalo.
Teď máš asi jedinou možnost co mě napadá. Byt tchýně co nejvíce oddělit. Samostatný vchod, k vám taky, svůj si zamykat, aby tam nikdo jiný nemohl jen tak přijít. To samé na zahradě. Vyčlenit část, oplotit, aby na vaši část nelezly její návštěvy. Já vím bude to stát peníze a zařizování, ale za ten klid by mi to stálo. Vše udělat nějak co nejjednodušeji, aby to šlo lehce odstranit až tchýně nebude.
Já to úplně chápu, mně by to vadilo taky, pokud by mi v zásadě cizí děti lezly do mého bazénu apod, na druhou stranu, pokud máš doma tchyni, co má šest dětí a vztah s nimi udržuje, co jsi čekala že se bude dít, když jste do toho šli? A v katastru je tedy napsaný jen přítel, nebo i ty jako spoluvlastník?
A ještě technická, dům je na tvého „přítele“ takže kdyby něco, nedostaneš z něj ani kliku, takže název diskuze „v mém domě“ aby ses jednou nedivila ![]()
@IvaX píše:
Ano tato forma bydlení byla chyba. Nechápu, že jsi do toho šla…no už se stalo.
Teď máš asi jedinou možnost co mě napadá. Byt tchýně co nejvíce oddělit. Samostatný vchod, k vám taky, svůj si zamykat, aby tam nikdo jiný nemohl jen tak přijít. To samé na zahradě. Vyčlenit část, oplotit, aby na vaši část nelezly její návštěvy. Já vím bude to stát peníze a zařizování, ale za ten klid by mi to stálo. Vše udělat nějak co nejjednodušeji, aby to šlo lehce odstranit až tchýně nebude.
Jakože budou na zahradě partnerovi sourozenci a příbuzní a já budu za plotem dělat, že je neznám, jen proto aby mi neupili z bazénu trochu chlorované vody? To je super, tebe bych chtěla mít za příbuznou. ![]()
@Nikčavs takže reálně za ni platíš kolik? 1000 na energiích?
její děti snad vyjídají ji a z wifi neubyde ![]()
pokud to takto cítíš, už se to nezlepší a bude se to jen a jen horšit. A rozbroje v rodině budeš dělat ty, protože jiný s tím nemá problém ![]()
Opravdu je to pro tebe nepřekousnutelné? I za cenu toho, že bydlení jste dostali levněji a máš babičku pro děti? ![]()
@marg píše:
Já to úplně chápu, mně by to vadilo taky, pokud by mi v zásadě cizí děti lezly do mého bazénu apod, na druhou stranu, pokud máš doma tchyni, co má šest dětí a vztah s nimi udržuje, co jsi čekala že se bude dít, když jste do toho šli? A v katastru je tedy napsaný jen přítel, nebo i ty jako spoluvlastník?
Jako že ti vadí, když se s tvými dětmi koupe v bazénu bratranec se sestřenicí? ti jsou pro tebe cizí? ![]()
@marg píše:
Nejsou to „úplně cizí děti“, jsou to její synovci a neteře.
@marg píše:
Těmi „cizími dětmi“ máš na mysli synovce a neteře partnera? Tj. bratrance a sestřenice Tvých dětí? ![]()
Máš z mého pohledu opravdu dost zvláštní smysl pro rodinu.