Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Secado píše:
Tak já nevim, ale mě z úvodního prispevku vyplývá, že zaplatili víc jak 400 tisic. 400 byla jen exekuce, ne? + další peníze zaplatili za rekonstrukci..? Chápu, co ti vadí. Chtelo by to nejdřív se dohodnout s partnerem a nastavit jasná pravidla. Moji rodiče mají bazén i trampolínu, ale v životě by mě nenapadlo tam vlizt bez dovolení / zeptani. To je snad zakladni slusnost, ne?
Ano, je. Taky mě udivuje, kolik lidí takovou nevychovanost považuje za normální ![]()
@Leviatan píše:
Já si myslím že by jsi měla budovat vztahy v rodině. Pokud ti vadí že TVOJE NETEŘE si dovolí jít do bazénu nebo na trampolínu tak to teda asi blízké vztahy nemáte…
Mě by tedy zajímalo jestli nemovitost měla odhad těch 400tis že máš je dojem že sis barák koupila a je tvůj? Mně se to trošku zdá jako hyenismus…
Pokud vám to opravdu tak vadí, můžete barák prodat, koupit chýni třeba byt… Že vám to dala ochudila ostatní své děti.To je přesně důvod proč já, dokud žiji, svým dětem svojí střechu nad hlavou přepisovat rozhodně nebudu…
Ale zase tchyne ma šest dětí.. Pomoct ji mohlo kterýkoliv z nich a přijít takhle snadno k baráku, že jo ![]()
Navic 400 si vzala zakladatelka na vykoupení, jeji přítel dalších x tisíc na rekonstrukci.. Třeba to už milion dohromady je..
Příspěvek upraven 31.08.20 v 11:10
@Secado píše:
Tak já nevim, ale mě z úvodního prispevku vyplývá, že zaplatili víc jak 400 tisic. 400 byla jen exekuce, ne? + další peníze zaplatili za rekonstrukci..? Chápu, co ti vadí. Chtelo by to nejdřív se dohodnout s partnerem a nastavit jasná pravidla. Moji rodiče mají bazén i trampolínu, ale v životě by mě nenapadlo tam vlizt bez dovolení / zeptani. To je snad zakladni slusnost, ne?
Zaplatili 400tis. za starý barák, který si potom zrekonstruovali. Nemůžeš to brát tak, že např. vrazili milion do rekonstrukce, tak že za něj zaplatili 1,4mil., resp. za těch 400tis. by starý dům před rekonstrukcí nesehnali, za těch 1,4mil. by starý dům po rekonstrukci taky nesehnali.
Dost možná to je důvod, proč ten chlap po matce peníze nechce, protože ví, že získal velmi levně hodnotný majetek.
Kdyby nebylo jich, babicka je kdovíkde…
Ted se jim libí užívat si zahrady a baraku ![]()
Od deti to beru. Rodice jsou nevychovaní
Brzo tady přibude diskuse syn/ bratr se spřáhnul s uštěkanou, nepohodu šířící ženštínou, která se natlačila do jeho/našeho domu…
@Keyllah ano byly tu doma do té doby než přišla exekuce a všichni od toho daly ruce pryč. Bylo to moje nejhorší rozhodnutí ji vyplatit. Mělo to být tak jak chtěly jejich děti prodat králíky, slepice a máma s tátou měly jít do bytovky z domu kde žily celý život. Chtěly jsme svoje měly jsme naplánovaný svůj život ve svém a nikdy by nás nenapadlo že budeme dělat krásný život všem okolo jen ne nám. Daly pryč ruce od všeho co mohly. Nezajímal je ani pohřeb jejich táty i když pro 4děti nebyl vlastní ale vychovával je od mala..Nejsem žádná svině co chce za každou cenu vystipat tchýni je lepší než moje máma a vždycky nám pomohla, pomohly jsme my jim že nezůstaly pod mostem když se k nim všichni otočily zády. Každý den jsme počítaly jak moc budeme trpět my sami bez svého v pronajatém bytě když by jsme exekuci splacely, nezbylo by nám ani na jídlo.
Nemohly jsme si dovolit platit dvě bydlení proto jsme to odkoupily po domluvě s přítelovo rodiči že kdYž ten dům opravíme, vyplatime se nastehujeme k nim s tím že se z dvoupatroveho domu udělá dvougenerační. Neměly jsme čas se skoro ani pořádně rozhodnout, děda onemocněl barák šel do dražby. Je mi ukradený co si kdo o mě myslí ale nesuďte ostatní když nevíte jak to vše bylo. Poslední půl rok byl prostě na nic, pomohla jsem svému partnerovi s jeho rodiči táta umřel doma tam kde chtěl. To jediné pro nás bylo důležité. První jeho sestru nenávidím chtěla princezna 200tisíc vyplatit protože tím že se dům přepsal na nás přišla o dědictví. Měla stejnou možnost jako my. A ano vadí mi po tom všem že si sem chodí pořád jako domů, mají tu svou mámu nikdo jim nezakazuje chodit za ní nikdy bych to neudělala ale já se svoji rodinou chci taky kousek pro sebe už mě nebavi se u sebe doma pořád někomu podřizovat a být ticho a snášet všechno co si řeknou, nebo udělají.
Tak vyplatit sourozence je snad samozřejmostí…ta budeš asi pěkně vyčůranej dáreček…
@zrcadlo aha, už chápu, jak to myslíte. Tou rekonstrukci ale zvelebili bydlení i tchyni, ne? A navíc kdyby se na to vykaslali, tak tchyně nema kde bydlet. Docela zakladatelku chápu. Snaží se někomu pomoct, a nakonec se tam cítí, jak na návštěvě.
Tak jdu proti proudu, ale me by ztrata soukromi vadila hodne. I rodina ma znat pravidla slusneho chovani. A ze ma dum za 400.000? Mel ho sebrat exekutor? Nejak domluva znela, asi si ho nekoupila a nenastehovala se jen tak bez toho, ze by jim o tom rekla. Kdo tohle nezazil, nepochopi.
@Keyllah píše:
třeba se poprvé zeptala a pak už se to bere automatickytaky jezdíme ke tchýni a děti se tam koupou a přiznám se, že už to beru jako automatiku a pokaždé se zvlášť neptám
No jasne, taky bych to tak brala.. Ale tady to vypadá, že to je automatický od začátku a nikdo se neptal
@Nikčavs Snaž se uklidnit. Budete si muset stanovit pravidla soužití.
To znamená : do vaší bytové jednotky nikdo bez zaklepání a dovolení nepoleze. To bych klidně řekla všem, kdo tam chodí, a to vše prostě proto, že vy jim to také neděláte.
Babka - by měla prispívat na nájem. Ty jednoduše řekneš manželovi, že chceš, aby si jeho matka hradila nějaké poplatky, a to podíl na energiích + odpadech - a zaokrouhli to na nějakou rozumnou sumu, i kdyby to bylo jen 1500 Kč. To by měla.
Babce řeknete, že špatně vycházíte s penězy kvůli dluhu a chcete to. Není třeba dlouhá diskuse, je to normální. Bude to muset sežvejkat. Pokud dotuje svoje další děti, měla by být po těch dluzích, které nadělala a ze kterých jste jí vy dva vytáhli, aby mohla dožít ve svém, měla by mít i na svoje poplatky. Další možnost může být i výpověď a její stěhovačka někam do pronájmu v bytovce, pokud by narušování vašeho soukromí pokračovalo. Její další děti, ke kterým evidentně nemáš - otázka zda i manžel - vztah, by vám tím šly z očí.
Já to neberu tak, že jste lacino k něčemu přišli, protože nic z toho by asi nebylo, pokud by se tak nepředlužili. Zrovna tak jste si mohli splácet hypotéku za dům někde jinde. Což bych já asi udělala, protože o nějaký starou ruinu, kde není šáhnuto a s tchyní v tom, bych nestála.
Ty příbuzné bych tak neřešila, tam bych jenom chtěla, aby mi nelezli do soukromé části domu. Trampolínu a bazén bych přežila.
@Nikčavs píše:
@Keyllah ano byly tu doma do té doby než přišla exekuce a všichni od toho daly ruce pryč. Bylo to moje nejhorší rozhodnutí ji vyplatit. Mělo to být tak jak chtěly jejich děti prodat králíky, slepice a máma s tátou měly jít do bytovky z domu kde žily celý život. Chtěly jsme svoje měly jsme naplánovaný svůj život ve svém a nikdy by nás nenapadlo že budeme dělat krásný život všem okolo jen ne nám. Daly pryč ruce od všeho co mohly. Nezajímal je ani pohřeb jejich táty i když pro 4děti nebyl vlastní ale vychovával je od mala..Nejsem žádná svině co chce za každou cenu vystipat tchýni je lepší než moje máma a vždycky nám pomohla, pomohly jsme my jim že nezůstaly pod mostem když se k nim všichni otočily zády. Každý den jsme počítaly jak moc budeme trpět my sami bez svého v pronajatém bytě když by jsme exekuci splacely, nezbylo by nám ani na jídlo.
Nemohly jsme si dovolit platit dvě bydlení proto jsme to odkoupily po domluvě s přítelovo rodiči že kdYž ten dům opravíme, vyplatime se nastehujeme k nim s tím že se z dvoupatroveho domu udělá dvougenerační. Neměly jsme čas se skoro ani pořádně rozhodnout, děda onemocněl barák šel do dražby. Je mi ukradený co si kdo o mě myslí ale nesuďte ostatní když nevíte jak to vše bylo. Poslední půl rok byl prostě na nic, pomohla jsem svému partnerovi s jeho rodiči táta umřel doma tam kde chtěl. To jediné pro nás bylo důležité. První jeho sestru nenávidím chtěla princezna 200tisíc vyplatit protože tím že se dům přepsal na nás přišla o dědictví. Měla stejnou možnost jako my. A ano vadí mi po tom všem že si sem chodí pořád jako domů, mají tu svou mámu nikdo jim nezakazuje chodit za ní nikdy bych to neudělala ale já se svoji rodinou chci taky kousek pro sebe už mě nebavi se u sebe doma pořád někomu podřizovat a být ticho a snášet všechno co si řeknou, nebo udělají.
Hele já tě chápu… respektive chápu tvůj vnitřní pocit (asi křivdy?). My máme v rodině něco podobného a musíš se nad to prostě povznést. Nic jinýho ti nezbývá. Byla jsem u manželovy rodiny za zlatokopku, jen proto, že jsem nechtěla investovat do předělávání střechy a zateplení na domě, který byl napsaný na tchána (s příslibem, že jednou ten dům bude manžela). A asi jsem tam za čůzu furt no
Na druhou stranu mám čistý světomí, že je nevyužívám, nevyžírám, nic od nich nepotřebuju, narozdíl od mé švagrové.
Fakt hodně by mi vadilo, kdyby mi někdo bez dovolení šmejdil v bytě a vadilo by mi to i od vlastní mámy. Trampolínu a bazén bych neřešila, jsou to malý děti a ty za svoje neslušný rodiče nemůžou ![]()
@a12 mně by asi nebylo trapný za tou snachou dojít a říct jí, že ke mně budou o prázdninách jezdit vnoučata od jiných dětí a jestli jim nebude vadit, když jim půjdou i na trampolínu a do bazénu. Takhle jednorázově na začátku leta. Zase ptát se pokaždé je asi blbina. Pokaždé někoho nahánět, abych se zeptala, jestli se může děcko vykoupat. Hlavně to dítě by to asi nechápalo, že včera mohlo a dneska třeba ne, atd.
@Magika VonCary ano 400byla jen exekuce skoro 1.2mil. nás stály opravy v bance platím přes 7tis. Rekonstrukce naštěstí už na úvěr na rekonstrukci platíme skoro 14tis.
Za tchýni platíme vlastně úplně všechno, nemusela jsem na tohle nikdy přistoupit ale je to prostě chlap se kterým jsem 14let, máme dvě děti a chtěly jsme být spokojení všichni a zároveň pomoci jeho rodičům. Opravdu nejsem žádná svině tchýni mám ráda ale ty její děti mě opravdu kazí celý život, není den co by jsme se od té doby co tu bydlíme s přítelem nehádaly kvůli tomu že jim mamka nenastaví pravidla..Vždycky kdYž jsem se ohradila tím co se mi nelíbilo byla jsem vyvrhel necítím se tu jako doma lezou mi do bytu lidi kteří tu nemají co dělat nemám soukromý, jen se tu prostě snažím jen přežívat a čekám co bude zase za problém. Přítel asi už rezignoval úplně už to,,doma"spolu neřešíme. Potřebovala bych asi od někoho kopnout do hlavy a aby mi řekl už se na to konečně vyser a prodej to ale taky pořád přemýšlím nad tím jaká budu zase svině v jejich rodině že nechám jejich mámu pod mostem jen aby mi konečně bylo dobře
Jediné co je přes čáru, je to lození do jejich části domu, když nejsou doma. I když jsou doma, tak tam nemá bez pozvání nikdo co dělat. Každopádně u zakladatelky je ten problém jinde. Už ten název diskuze: Tchyně v mém domě. Potom další příspěvky…jedna dcera ji chodí jen vyžírat…druhá jen když něco potřebuje. Prostě „snacha“ plná žluči a které vadí už každé uprdnutí. ![]()