Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@BohunkaP to vás děsit přece nemusí pokud by něco toho podobného za vás vyplatilo exekuci a nemusela jste jít pod most. Třeba by vás to NĚCO taky nechalo bydlet zadarmo..
Takze pres 21 tisic za pujcky na opravu domu a na zaplaceni exekuce?
No pane jo, to tedy vubec nebyl rozumny pocin! Platit 20 tisic mesicne hypoteku, to uz by jste meli pekny dum, hlavne dohromady a se soukromim.
No podivej, uz ti to tu psali. Tchyne by mela platit energie a vodu a ty by jsi mela vlastnit podil na dome.
Takze bych zacala u tveho pritele a podle jeho reakce premyslela, co dal.
@Nikčavs ocividne jsem jedna z mala, kdo te chape a tusi o co ti jde. ti reknu, neni to zavideni hodna situace. na prevedeni pulky domu na tebe, asi neslysi, coz? byt tebou, v prve rade vyresim tu tvoji pujcku. s pritelem se domluv, at ti podepise uznani dluhu na pujcenou castku, bo pokud by se s nim neco stalo, tak at mas neco v ruce…
@Nikčavs píše:
@olino @olino ano z lásky k nim určitě ne a už vůbec nejsem žádná svině co potřebovala ruinu jen pro sebe a výhodně..však to ani na mě psané není nebojte se já jen tu exekuci zaplatila půjčkou z banky která je na mé jméno ale nemám ani papír o tom že jsem něco vyplatila já. Nejsem žádná svině za kterou mě evidentně máte nemám z toho baráku ani cihlu jsem vlastně skoro příživnice co bude pár let platit i s úrokem skoro půl mega. Přežívat děti od tchýně a pak se zbalim stejně nakonec s jednou igelitkou. Tchýně bydlí zadarmo a tady pro představu 3800el,7200vyplacení exekuce,1800voda, necelých 14úvěr na rekonstrukci.Stavíme si skoro od základu svoje a taky za to platíme a nechápu z čeho nebo za co máme vyplatit ostatní sourozence. Dům byl pána který má jen 2děti ostatní se přistěhovaly s matkou a nemusíte mít strach za každým jsme byly nikdo si nic nenárokoval a nikdo s tím až do přepisu a vyplacení axekuce problém neměl.
Takže to je 3.800+1800 /5?6? takže to je na cca 1000,–Kč? a není možné, že jí syn řekl, že vám tu tisícovku dávat nemusí? ![]()
Jinak vyplacení exekuce ani úvěr není její starost, to vyplacení exekuce je splátka za to že má chlap barák, že? a rekonstrujete taky jeho nemovitost, že?
Nemyslím to zle, ale za mě nasazuješ na člověka, kterej je v tom nevinně. Tu nespravedlnost řeš s přítelem, to na něj je barák napsaný, ne na vás, jak by měl.
@markytka3 píše:
a co kdyz ona si nechtela brat jeho nebo ji na nejakem obradu nezalezi? ty, aby si te partner vazil a byla jsi mu dobra, tak potrebujes svatbu? to tteda mas hodne nizke sebevedomi… myslim, ze ma byt ostatnim putna zda ti dva jsou sezdani nebo ne. a myslet si, ze respekt a ucta k partnerovizavisi na nejakem papiru, muze jen slaboduchy jedinec
![]()
… autorka to prokaucovala to s tim zadluzenim prokaucoval, toj ako ano…
kdyby ten papír měla, tak by dost možná byla nyní vlastníkem nemovitosti jako on ![]()
@Nikčavs píše:
@BohunkaP to vás děsit přece nemusí pokud by něco toho podobného za vás vyplatilo exekuci a nemusela jste jít pod most. Třeba by vás to NĚCO taky nechalo bydlet zadarmo..
Podívej, je sice fajn, že postupně upravuješ a zmírňuješ tón příspěvků, nicméně ten posun do pozice ublížené chudinky je nesmyslný - děláš teď, jako by pod ten most někdo vyhazoval Tebe.
Přitom v tom společném soužití v podstatě největším problémem je ten, že nejste schopni si dát na dveře od bytu zámek.
Jiná věc je to, že s partnerem evidentně nemáte zas tak fungující vztah, protože pokud nejste schopni si vyřešit finanční záležitosti tak, aby byly uspořádány spravedlivě, je někde dost velký problém. Což samozřejmě chápu, že Tě štve, ale za to rozhodně nemůže Tvoje tchyně ani manželovi sourozenci (ať jsou, jací jsou). Asi by to chtělo řešit problémy opravdu u jejich kořene - takhle je to trochu jako lakování oken na baráku se špatně postavenými základy.
Ja bych chtěla jen říct, ze částečně zakladatelku chápu. Rozumem chápu i tu většinu odpovědí, kde si autorky tukaji na celo, co že té zakl. vlastně vadí. Ono kdyby se všichni chovali tak, jak vi, ze by měli, a taky jak se tady obvykle vsechny dozvíme, nebyly by ani rodinné problémy, ani děti bez zeptani v bazénu, a v širším slova smyslu by i na světě byl klid a mír, žádné války, vrazdy, nevěry a podobně. Prostě pohádka. Ale protože prostě nestačí, ze někdo to ví a jinej ne, tak to dopadá takhle. Oni by se mohli zeptat, je to slušnost, doma prostě nejsou. A ona by možná mohla trochu ubrat. Ale dovedu ji pochopit. Moje segra taky lezla s detma denne, opakuji denne na zahradu k baraku, kde nasi maji dilnu a ja bydlim. Rozumem vim, ze nemůžu nic rict, a tak nic nerikam, ale příjemné mi to neni. A ona by podle mě měla mit vic soudnosti a nelezt na návštěvu denně jen proto, ze tim vyresi svoje deti na odpoledne a dá si kafíčko z eraru, do kterého nepřispívá. Prostě každá mince má dvě strany a není to jen zakladatelka, kdo by měl přemýšlet.
@Keyllah píše:
kdyby ten papír měla, tak by dost možná byla nyní vlastníkem nemovitosti jako on
no vidis aja myslela, zese berou z lasky. ona tato situace sla vyresit i jinak nez svatbou, staci kapku financni gramotnost… ale v pohode, plno zen maji svatbu jako mantru sveho zivota a berou to tak, ze az kdyz si je chlap vezme, tak az pak k nim citi uctu a respekt
… kazdeho vec, jak si se svym zivotem nalozi… ale to je na jinou diskusi
jen mi tvuj vyrok prisel hodne nemistny - ze mu nestala za to, aby si ji vzal… tohle muzenapsat jen nekdo, kdo se trepal na svatbu cely zivot ![]()
Zakladatelko, mas co delat. Prvni, nevime jak je to mozne, ze ti lezou do bytu, odpovidas porad dokola, ale tohle nevime. Takze si tam dej kouli nebo neco a budes mit pocit soukromi aspon u sebe v byte =1.male vitezstvi.
Dal je potreba aby ti pritel dal uznani dluhu na penize, ktere jsi dala na vyplaceni exe.
A dal, kdyz uz se teda neda mluvit s nim, bych mluvila s tchyni. Jste spolu dlouho, vztahy mate dobre, takze komunikuj. Pomohli jste jim, podle me na tom mas podil a muzes rozhodovat. Zkus se s ni domluvit a rict, at ji chodi navstevy 2× tydne nebo jak nevim co je pro tebe snesitelne. Vsak kdyz oni muzou na navstevu at i ona jde. To si musite vyrikat spolu. Bez vas by uz zadny dum nemela.
A stim spojene náklady. Jako zadarmo ani nahodou. Pro bydlici v panelaku s jistice 3×25 uvádím, ze dum s dvema byty ma jiny jistic, jine zalohy a jinou spotrebu a naklady, nez byt kdy vas kolem dokola vyhrivaji a izoluji ostatni byty. Takze nejaka 1000 je fakt uplne mimo.
Jo a vyplaceni sourozencu, který ani nebyly bio deti zemreleho, ani nekomentuju.
@markytka3 píše:
no vidis aja myslela, zese berou z lasky. ona tato situace sla vyresit i jinak nez svatbou, staci kapku financni gramotnost… ale v pohode, plno zen maji svatbu jako mantru sveho zivota a berou to tak, ze az kdyz si je chlap vezme, tak az pak k nim citi uctu a respekt… kazdeho vec, jak si se svym zivotem nalozi… ale to je na jinou diskusi
jen mi tvuj vyrok prisel hodne nemistny - ze mu nestala za to, aby si ji vzal… tohle muzenapsat jen nekdo, kdo se trepal na svatbu cely zivot
Můj výrok?
jen malou radu, až budeš chtít příště někoho pozurážet, tak mrkni, jestli nejsi krapet vedle a spíš se neztrapníš ![]()
@Nikčavs
20 tisíc měsíčně za bydlení ve svém domě? Nemáte zbytečně vysoké zálohy?
@Jana525 píše:
@markytka3 prosim te, co to tu placas. To jsem napsala ja
střílí hlava nehlava a nebere zajatce ![]()
@Uslava píše:
@Nikčavs
to nejsou energie, má v tom započítané splátku za barák (ten dostal za hrazení té exekuce) a úvěr na rekonstrukci (tu si vzal přítel na rekonstrukci). Ty zálohy jsou kolem 5tis.
@Uslava píše:
@Nikčavs
Nemaji. moje tchyne ma dvougeneracni a plati 10. Oni tam maji jeste i splatku bance