Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@a12 Právě, barák zřícenina s cenou 180 tisíc, vrazí do toho 1,2 milionu a ejhle dům se dvěma bytovými jednotkami a bazénem? No jistě. To byla výborná anekdota, neznáte ještě nějakou takovou srandovní? Protože v tomhle se pohybuji celý život, můj obor, a ty ceny prostě znám.
@inkakřivák Ceny mozna jo, to jaky standard nekteri povazuji za dostacujici k bydleni asi ne. A bazen jsme koupili za 7000,– a neni uplne mrnavy.
@Nikčavs Zakladatelko, levně jsi přišla k baráku, to je prostě realita.
Základní problém, a nejen tvůj, ale půlky emimina, je, že si necháš s. át na hlavu…
Nikčavs - zámek, zámku - Nikčavs. seznamte se.
Zamykat váš byt vyřeší půlku tvých starostí.
My mame v rodině chalupu, takový bývalý statek. vlastní to několik příbuzných, některé části jsou soukromé, jiné společné. Soukromé si každý zamyká a nikdo mu tam neleze. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@inkakřivák Ceny mozna jo, to jaky standard nekteri povazuji za dostacujici k bydleni asi ne. A bazen jsme koupili za 7000,– a neni uplne mrnavy.
I tak je obyvatelný barák za 180 tisíc úplné sci fi.
@inkakřivák píše:
@a12 Právě, barák zřícenina s cenou 180 tisíc, vrazí do toho 1,2 milionu a ejhle dům se dvěma bytovými jednotkami a bazénem? No jistě. To byla výborná anekdota, neznáte ještě nějakou takovou srandovní? Protože v tomhle se pohybuji celý život, můj obor, a ty ceny prostě znám.
Přesně. Na vsi, kde máme chalupu, se dostal barák jedné stařičké paní do exekuce, protože její syn, na kterého ho přepsala, měl dluhy.
Chaloupka jak dlaň, v riti světa (Vysočina, všude daleko). Suchý záchod, voda jen studená, kohoutek vyvedeny zvenku na baráku. Dispozice jedná kuchyň a pokoj. Nic víc. A odhadní cena byla 500 tisíc. Jo a paní neměla věčné břemeno,.musela by jít.
A vydražilo se to za 700 (vyhrála její rodina, ta slušnější část, naštěstí).
@j.a.n.i1 Standard je celkem fuk. Jenže pokud byla zničena střecha, tak jen za krytinu a její položení na domek 10*10 ti padne 300. Jen krytina. Kde je krov? A při odhadů 180 tisíc ten dům musel být rozpadlý, okna, dveře podlahy. A věř že ty ceny fakt znám. Takže i při velké skromnosti musíš udělat elektřinu, vodu, kanalizací, topení, okna. Dveře omítky a kde jsi? Tohle je jednoduše lež. Buď ten dům byl obyvatelný, pak musel mít dost vyšší hodnotu než 180 tisíc ( a tomu svědčí to, že vyplatili 400 na exekuci) anebo tu hodnotu měl, a pak v něm nikdo nemohl bydlet. Zkus najít inzerát na obyvatelný dům za 180 tisíc.
@BohunkaP píše:
Na podobných příbězích mne děsí jediné… a sice to, že by můj syn mohl za pár let přitáhnout domů něco Tobě podobného.![]()
![]()
Toho jsem se bála taky, naštěstí to dobře dopadlo. ![]()
@Keyllah píše:
180.000? neutekla ti tam nějaká ta nula?
Oni cizí nejsou a pokud je tak bereš, tak jsi se neměla stěhovat k té cizí paní domůnikdo tě nenutil, ale asi to bylo výhodné, že?
Hodně výhodné ![]()
@Betty MacDonald Já jsem se nebála. Nějak jsem věřila v jejich dobrý rozum, a vybrali si dobře.
@Nikčavs píše:
@Keyllah nejsou cizí ale prostě mi vadí že kdykoli potrebovaly jejich rodiče pomoc nikdo tu pro ně nebyl. Nelíbí se mi že mi lezou do bytu v patře tchýně má celý spodek baráku nechci aby mi tu šmejdily já si k nim taky nechodím domů jak se mi zlíbí
Tak si to zamkni, ne? ![]()
@Bábrdl píše:
I tak je obyvatelný barák za 180 tisíc úplné sci fi.
Já přemýšlím, proč by se vlastně dělal odhad? Absolutně k tomu nebyl důvod. Takže bych těch 180tisíc spíš viděla jako případnou vyvolávací cenu pro dražbu, která by se stejně zvedla.
@karkarka píše:
@Nikčavs prvně řeš svého přítele. Proč si tě ještě nevzal? Proč na tebe není napsaná polovina baráku?
Ano, to bych řešila dřív, než bych vysolila skoro půl míče ![]()
Tak jsem to dočetla a ZNOVU tu napíšu svůj názor, který jsem psala už několikrát Nikdy bych nešla bydlet společně s někým s příbuzenstva, neudělala jsem to, i když nám v minulosti tchán dal ohromně výhodnou nabídku. Ušetřili bychom hodně peněz. Ale já odmítla, a teď jsem šťastná. Tchán je po smrti, švagr se dodnes neoženil, visí tchýni na krku, chlastá, nepracuje, krade prachy, kouří v posteli a ona mu nic neřekne. A to bych měla všechno v jednom domě
Zlatý naše drahý soukromí.
A před třiadvaceti lety zněla ta nabídka fakt lákavě ![]()