Tchýně v mém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
31.8.20 11:34
@olino píše:
Tak vyplatit sourozence je snad samozřejmostí…ta budeš asi pěkně vyčůranej dáreček…

Ontárku, já bych třeba dluhy ve výši 400 tisíc za tchány nezaplatila. Ani náhodou bych na to nevybrala svoje úspory.
Moje tchyně by skončila v bytě na pronájem, protože ono vždy, téměř bez výjimky platí PRO DOBROTU NA ŽEBROTU.
A pokud nakrásně bych přistoupila na uvedené podmínky, jakože zaplatit dluh a rekonstrukci, tak bych musela mít polovinu domu psanou na sebe, jestli ne dokonce větší, protože investice ze strany zakladatelky převyšuje tu manžela o 400 klacků. Rekonstrukci samu o sobě už platí ze společných příjmů domácnosti, čili z peněz jejich rodiny. Mohli jet místo toho na Havaj, klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.20 11:36
@berusa.m píše:
Jediné co je přes čáru, je to lození do jejich části domu, když nejsou doma. I když jsou doma, tak tam nemá bez pozvání nikdo co dělat. Každopádně u zakladatelky je ten problém jinde. Už ten název diskuze: Tchyně v mém domě. Potom další příspěvky…jedna dcera ji chodí jen vyžírat…druhá jen když něco potřebuje. Prostě „snacha“ plná žluči a které vadí už každé uprdnutí. ;)

A vzdyt o nich vubec nic nevis. Treba ma duvod. Muze to byt tak i tak. Me vzdycky prekvapi, jak z uryvku o par vetach dokazi lidi na emiminu posoudit cely zivot a vztahy zakladatele. Nedavno tu byla diskuze o tom, jak tchyne vesla ke kojici snase do loznice bez zaklepani, protoze ji tam poslal pritel a nikomu to neprislo divny. Me jo. V te loznici nebyl jeji syn, ale jeji snacha, takze zaklepat a zeptat se mela ji. Me treba moje tchyne porad vykladala, ze jeji tchyne ji pri stavbe nikdy nepohlidala, ale porad ji rikala, co si kam ma dat a kakou barvu ceho vybrat. Tisickrat omleta historka. Kdyz jsme staveli my, nikdy mi nepohlidala, ale co si mam koupit a co by se mi kam hodilo, to jsem mela denne, i mi to tam davala! Nejen snachy, i tchyne by se mely chytnout za nos. Anonym. Info o tchyni, nechci mit zase zle v rodine.

• Citovat
  • Upravit
a12
61110
31.8.20 11:37
@Serpentini píše:
@a12 mně by asi nebylo trapný za tou snachou dojít a říct jí, že ke mně budou o prázdninách jezdit vnoučata od jiných dětí a jestli jim nebude vadit, když jim půjdou i na trampolínu a do bazénu. Takhle jednorázově na začátku leta. Zase ptát se pokaždé je asi blbina. Pokaždé někoho nahánět, abych se zeptala, jestli se může děcko vykoupat. Hlavně to dítě by to asi nechápalo, že včera mohlo a dneska třeba ne, atd.

Tak samozřejmě, tak jsem to myslela.. Ale do doby, než by treba něco zničily..
Pokud bych přišla domů a trampolína byla třeba roztrhla, bylo by to tak včera jste mohly, dneska už ne.. Ono to taky není zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
31.8.20 11:42

Vy co se do ní tak navážíte lezete svým sourozencům do bytu bez dovolení? Hustý. Můj bratr teď bydlí jen za energie v mém bytě a fakt by mě nenapadlo tam vlézt bez dovolení, co to jako je… zakladatelko já chápu, co tě sejří…babka by bez vás skončila bůhví kde, ostatním 5 vychcánkům to bylo jedno, hlavně že to dobře dopadlo a barák je v rodině :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
31.8.20 11:42

Tak naštvaná bych byla hodně, kdyby mi kdokoliv lezl do bytu. Dětem jsem ochotná prominout snad cokoliv, ale když tam mají rodiče nebo babičku a nic jim neřeknou, tak je to fakt přešlap. S tím bazénem a trampolínou.. myslím si, že kdyby tě tam ty lidi tak nevysí*ali, tak to neřešíš, ale v takový situaci opravdu rozumím tomu, že prskáš. S tím placením bych za takovych podmínek nesouhlasila stejně jako ty. Kdyby potřebovala pomoc tchyně tak ok, ale když sama rozdává tak asi v žádné nouzi nebude. Nevidím důvod, proč by jste měli cálovat vy, aby bylo postaráno o dospělou osobu, která je pravděpodobně schopná pracovat. Vůbec se ti nedivim, že jsi naštvaná, dělaji si z tebe kasičku. Sice dobře, dům jste získali za výhodbou cenu, ale kdyby si jí nezaplatila, tchyně by nejspíš skončila hodně blbě a nebyl by žádný dům. V tomhle připadě bych fakt prskala a nastavila si doma pravidla, takhle ti tam jinak hrábne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
31.8.20 11:48
@Nikčavs píše:
@Magika VonCary ano 400byla jen exekuce skoro 1.2mil. nás stály opravy v bance platím přes 7tis. Rekonstrukce naštěstí už na úvěr na rekonstrukci platíme skoro 14tis.
Za tchýni platíme vlastně úplně všechno, nemusela jsem na tohle nikdy přistoupit ale je to prostě chlap se kterým jsem 14let, máme dvě děti a chtěly jsme být spokojení všichni a zároveň pomoci jeho rodičům. Opravdu nejsem žádná svině tchýni mám ráda ale ty její děti mě opravdu kazí celý život, není den co by jsme se od té doby co tu bydlíme s přítelem nehádaly kvůli tomu že jim mamka nenastaví pravidla..Vždycky kdYž jsem se ohradila tím co se mi nelíbilo byla jsem vyvrhel necítím se tu jako doma lezou mi do bytu lidi kteří tu nemají co dělat nemám soukromý, jen se tu prostě snažím jen přežívat a čekám co bude zase za problém. Přítel asi už rezignoval úplně už to,,doma"spolu neřešíme. Potřebovala bych asi od někoho kopnout do hlavy a aby mi řekl už se na to konečně vyser a prodej to ale taky pořád přemýšlím nad tím jaká budu zase svině v jejich rodině že nechám jejich mámu pod mostem jen aby mi konečně bylo dobře

Jo a tady zacal tvuj problem. Zachranovat nekoho, kdo si nadela 6 deti a privede barak do exekuce. A od takovych lidi ocekavas slusne chovani?
A opravdu duvodem pro to, byl tvuj PRITEL ( ani ne manzel )s kterym mas dve deti?
Takze chapu dobre, ze barak ti proste absolutne nepatri?
Mas aspon nejak osetrene, aby jsi dostala zpatky 400 000?
Taky by me to na tvem miste nebavilo, udelala jsi neco, za co jsi zrejme cekala vdecnost a misto toho, je proti tobe i tvuj pritel a zazivas peklo.
Asi by to chtelo prestat zachranovat ostatni a zacit zachranovat predevsim sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.8.20 11:56

@berusa.m ano máte asi pravdu snacha plná žluči i ten název diskuze je na nic. Tak nechcete tedy zkusit živit mojí tchýni s jejími dospelymi dětmi a dělit se o váš prostor, já bych alespoň nemusela mít výčitky z toho že se mi to nelíbí jak to tu funguje a klidně bych to bez dalších výčitek mohla prodat aniž bych tchýni která mi nevadí nechala pod mostem jako to měly v plánu její děti co nepracují a mají dluhy. Určitě by se Vám to líbilo, kdyby vás chodily vyžírat a vy jste neměla co jíst..Mám vztek ale na sebe a na to že jsem se starala o to aby přítele rodiče neskončily pod mostem. Je opravdu skvělé že mě máte za svini ale chápu to vy tohle doma nemáte a takhle jste se nemusela ze dne na den rozhodovat. Zadluzila jsem se na půl života za něco kde si nemůžu ani prdnout, za svůj domov kde se rozhodně jako doma necítím a nedej bože abych vyslovila svůj názor vyvrhel jsem už dlouho. Její dětičky mohly udělat to co já pomoci svým rodičům ani jeden z těch dalších pěti dětí to neudělal, já to udělala skoro pro cizího člověka a jak jsem dopadla..tady mě ukamenujete za to že se mi nelíbí že se tu ty její děti chovají jako doma a lezou mi po bytě v klidu si zapnou wifi a sedí a čekají při brouzdání na netu který si zaplatíte až jim mamka uvaří. A víte co mám jí ráda i když ji musíme platit bydlení a ona pomáhá svým dětem ale nechci aby se promenadovaly u mě doma, máme oddělené byty a tady nemají co dělat. Chodí za ní ne za mnou, nemůžou tu fungovat jako by to bylo pořád jejich, kdyby to exekutor prodal v dražbě taky by sem nikomu nelezly a už vůbec by po Vás nechtěly vyplatit jen díky tomu že jste to tu dala dokupy a přepsala to na jejich bratra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
31.8.20 11:56

@a12 tak to se shodneme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
31.8.20 12:03
@olino píše:
Tak vyplatit sourozence je snad samozřejmostí…ta budeš asi pěkně vyčůranej dáreček…
:roll: vyplatit sourozence? z čeho? Z té exekuce 400000,–- kterou zakladatelka splatila za tchýni? ona jedna sama, a zbylých 5 sourozenců nic - než něco zkritizuješ, tak si to aspoň pořádně přečti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
31.8.20 12:06

Jinak pritel je taky pekny vykuk, kdyz nechal barak napsat jen na sebe. No holt ostatni si k nam dovoli to, co my sami si nechame libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21421
31.8.20 12:07
@Nikčavs píše:
@berusa.m ano máte asi pravdu snacha plná žluči i ten název diskuze je na nic. Tak nechcete tedy zkusit živit mojí tchýni s jejími dospelymi dětmi a dělit se o váš prostor, já bych alespoň nemusela mít výčitky z toho že se mi to nelíbí jak to tu funguje a klidně bych to bez dalších výčitek mohla prodat aniž bych tchýni která mi nevadí nechala pod mostem jako to měly v plánu její děti co nepracují a mají dluhy.Určitě by se Vám to líbilo, kdyby vás chodily vyžírat a vy jste neměla co jíst..Mám vztek ale na sebe a na to že jsem se starala o to aby přítele rodiče neskončily pod mostem. Je opravdu skvělé že mě máte za svini ale chápu to vy tohle doma nemáte a takhle jste se nemusela ze dne na den rozhodovat. Zadluzila jsem se na půl života za něco kde si nemůžu ani prdnout, za svůj domov kde se rozhodně jako doma necítím a nedej bože abych vyslovila svůj názor vyvrhel jsem už dlouho. Její dětičky mohly udělat to co já pomoci svým rodičům ani jeden z těch dalších pěti dětí to neudělal, já to udělala skoro pro cizího člověka a jak jsem dopadla..tady mě ukamenujete za to že se mi nelíbí že se tu ty její děti chovají jako doma a lezou mi po bytě v klidu si zapnou wifi a sedí a čekají při brouzdání na netu který si zaplatíte až jim mamka uvaří. A víte co mám jí ráda i když ji musíme platit bydlení a ona pomáhá svým dětem ale nechci aby se promenadovaly u mě doma, máme oddělené byty a tady nemají co dělat. Chodí za ní ne za mnou, nemůžou tu fungovat jako by to bylo pořád jejich, kdyby to exekutor prodal v dražbě taky by sem nikomu nelezly a už vůbec by po Vás nechtěly vyplatit jen díky tomu že jste to tu dala dokupy a přepsala to na jejich bratra.

jak tě chodí vyžírat? Oni přijdou k tobě nahoru a otevřou si ledničku? Proč nezamykáte?
a z jaké části je teda dům tvůj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
31.8.20 12:08
@Jana525 píše:
Jo a tady zacal tvuj problem. Zachranovat nekoho, kdo si nadela 6 deti a privede barak do exekuce. A od takovych lidi ocekavas slusne chovani?
A opravdu duvodem pro to, byl tvuj PRITEL ( ani ne manzel )s kterym mas dve deti?
Takze chapu dobre, ze barak ti proste absolutne nepatri?
Mas aspon nejak osetrene, aby jsi dostala zpatky 400 000?
Taky by me to na tvem miste nebavilo, udelala jsi neco, za co jsi zrejme cekala vdecnost a misto toho, je proti tobe i tvuj pritel a zazivas peklo.
Asi by to chtelo prestat zachranovat ostatni a zacit zachranovat predevsim sebe.

Ale ona hlavně nikoho moc nezachraňuje, ale měla to vymyšlený tak, že si její rodina za z dnešního pohledu za cenu zahradní chatky pomůže k dvougeneračnímu baráku…proč to nemá majetkově podílově vyřešené nevím, asi jak je tady na EM pravidlem nepíše všechno, ale jen co se jí hodí /viz. platíme 20 tis měsíčně, to by tam museli mít slévárnu a kdoví, co do toho nepočítá, asi splátky půjčky/…ty stesky ohledně návštěvy jejich bytu jsou úplně mimo mísu a vyřešila by to 1 fabka…a tu zahradu by měla asi požadovat nekompromisně rozdělit plotem, to je fakt nepříjemné, když leze každý všude…placení za bydlení od babky nedokážu posoudit, může to být legitímní požadavek, nebo také nemravnost, že chce peníze od někoho, kdo jím přenechal hodně…ostatně babku by z baráku bez náhrady nedostal, ani exekutor a nový majitel a oni by měli kulové, případně tu zahradní chatku…p. s. zajímavé je, že nejvíce blafe kvůli majetku partnera ten, kdo sám přijde s igelitkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
31.8.20 12:17

Domluv se s přítelem. Poridit dveře do vašeho bytu. Domluvit se s detmi na zamykáni. Poresit s přítelem podil na dome.

Sezvat tchyni a její deti, domluvit se na pravidlech, ze k vam nebudou chodit. Ze zahradu i bažen muzou používat dle pravidel a ze například pomůžou s cistenim, demontazi. S tchyni domluvit vysi příspěvku na poplatky nebo přidělat meraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
31.8.20 12:28

Ahoj, je hezké, že jste pomohli babičce…ale cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.
Teď už nikdo z rodiny nevidí vaše úsilí.
Vidí že se máte dobře a oni utřeli hubu.

Babička je asi hodná a chce dát všem dětem stejně.
Určitě chápu, že neplatí nájem.
Ale asi bych chtěla aby si platila energie - i za cenu vlastních měřičů.
Chápu tvojí averzi i ktěm dětem…ale oni se třeba ptali babičky jestli můžou na trampolínu, do bazénu. Možná i na tu WiFi.
Zkusila bych aby dávala peníze na energie stín, že je třeba budete dávat dětem na spoření aby to bylo pro babičku i pro přítele ztravitelnější.
Taky si budete muset dohodnout pravidla soužití…
Pravděpodobně má babička od dětí vyčítáno, že by se máte jak prasata v žitě a oni nic. Tak jim to kompenzuje těmi taškami.
Je to těžké, ale chápu tě…urovnat to bude těžké.
Zkus vzít neteře třeba do cukrárny nebo na výlet a buď na ně milá…a zkus to po dobrém si nastavit pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
31.8.20 12:29
@LaPaloma píše:
Ontárku, já bych třeba dluhy ve výši 400 tisíc za tchány nezaplatila. Ani náhodou bych na to nevybrala svoje úspory.
Moje tchyně by skončila v bytě na pronájem, protože ono vždy, téměř bez výjimky platí PRO DOBROTU NA ŽEBROTU.
A pokud nakrásně bych přistoupila na uvedené podmínky, jakože zaplatit dluh a rekonstrukci, tak bych musela mít polovinu domu psanou na sebe, jestli ne dokonce větší, protože investice ze strany zakladatelky převyšuje tu manžela o 400 klacků. Rekonstrukci samu o sobě už platí ze společných příjmů domácnosti, čili z peněz jejich rodiny. Mohli jet místo toho na Havaj, klidně.

Ona, ale nezaplatila dluhy za tchány z lásky k ním, ale s vidinou si pomoci za hubičku /stačí se podívat na ceny nemovitostí/ k baráku. To soukromí je 2. věc, to by si měla pořešit vč. svého podílu na nemovitosti. A úplně eklhav jsou názory místních týpkyň, že babka je morální bahno, že má 6 dětí…hlavně, když vy /zejména samoživitelky/ vždy roztahujete dolní tlapky dle pravidel a horní pak natahujete na dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný