Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@markytka3 píše:
a co kdyz ona si nechtela brat jeho nebo ji na nejakem obradu nezalezi? ty, aby si te partner vazil a byla jsi mu dobra, tak potrebujes svatbu? to tteda mas hodne nizke sebevedomi… myslim, ze ma byt ostatnim putna zda ti dva jsou sezdani nebo ne. a myslet si, ze respekt a ucta k partnerovi zavisi na nejakem papiru, muze jen slaboduchy jedinec
![]()
… autorka to prokaucovala to s tim zadluzenim prokaucoval, toj ako ano…
Taky si tě markytko nikdo nechce vzít za ženu? ![]()
@Jana525 píše:
@markytka3 prosim te, co to tu placas. To jsem napsala ja
to je sumak, proste mi prijde trapne nekoho urazet vyrokem: ze mu nestala ani za to, aby si ji vzal.
jako nebyt sezdan je v dnesni dobe neco poduroven. proste to tak nemaji, a co?
@markytka3 píše:
no vidis aja myslela, zese berou z lasky. ona tato situace sla vyresit i jinak nez svatbou, staci kapku financni gramotnost… ale v pohode, plno zen maji svatbu jako mantru sveho zivota a berou to tak, ze az kdyz si je chlap vezme, tak az pak k nim citi uctu a respekt… kazdeho vec, jak si se svym zivotem nalozi… ale to je na jinou diskusi
jen mi tvuj vyrok prisel hodne nemistny - ze mu nestala za to, aby si ji vzal… tohle muzenapsat jen nekdo, kdo se trepal na svatbu cely zivot
Tak ono chtít svatbu je určitě schůdnější a pochopitelnější, než tahat na stůl předmanželské smlouvy a právníky…něco lepšího než svatbu pro rodinu s dětmi zatím ještě nikdo nevymyslel…a kdo tvrdí opak, tak si lže do kapsy a partner si ho z nějakého důvodu /většinou se sáhodlouhými keci, že je to jen papír a blbost a nahradí to láska/ nechce vzít…
@berusa.m píše:
Kolik ti z té wifi a z té trampolíny ubylo?Jediné co je na tom příběhu zarážející, že tchyně neplatí svoje poplatky. To jste měli řešit při rekonstrukci a pořídit pro každou domácnost vlastní měřáky. Jinak ji asi těžko přestanou navštěvovat děti a vnoučata jen proto, že už jí dům nepatří ale stále tam bydlí.
A jestli je její dcera, jak ty říkáš nenažraná, a tchyně ji podporuje, je to jen a jen její věc. Jo a když už máš ráda soukromí, ta se ho nauč správně napsat.
Souhlasím ![]()
@markytka3 píše:
to je sumak, proste mi prijde trapne nekoho urazet vyrokem: ze mu nestala ani za to, aby si ji vzal.jako nebyt sezdan je v dnesni dobe neco poduroven. proste to tak nemaji, a co?
Tak kdyby to tak neměli tak by si tady zakladatelka neposteskla, že jeste ke všemu má v občance napsáno svobodná po 14 letech vztahu. Takže to byla nejspíš reakce na to, že ona tu svatbu chtěla.
Ja myslim, ze tahle diskuze zakladatelce hodne otevrela oci a uvedomila si, ze ten jeji problem spociva uplne v jinych vecech.
A to hlavne v tom, ze ze sebe dela onuci a malo si sama sebe vazi.
Ted je na ni, jak se s tim popere a zda z toho vyvodi nejake zmeny ve svem zivote. Kazdopadne drzim pesti.
Příspěvek upraven 31.08.20 v 17:49
@markytka3 píše:
to je sumak, proste mi prijde trapne nekoho urazet vyrokem: ze mu nestala ani za to, aby si ji vzal.jako nebyt sezdan je v dnesni dobe neco poduroven. proste to tak nemaji, a co?
Prosim te, tahle diskuze neni o tobe. Proto jsem na tvoji reakci na me, ani nereagovala.
Z prispevku zakladatelky neni tezke odvodit, ze ona z toho nadsena neni.
Samozrejme, ze pokud je zenska chytra, financne gramotna a vazi si sama sebe, tak muze byt s partnerem stastna i bez svatby. Nikdo nerika, ze ne. Opet ja reagovala na pripad zakladatelky a proc se te to tak dotklo, na to uz si budes muset odpovedet sama.
@Nikčavs píše:
@BohunkaP to vás děsit přece nemusí pokud by něco toho podobného za vás vyplatilo exekuci a nemusela jste jít pod most. Třeba by vás to NĚCO taky nechalo bydlet zadarmo..
Já tě chápu, ale nemůžete si udělat dveře na zamykání dole ještě než se jde k vám nahoru? Tak to má teta se strýce, dole bydleli rodiče dokud nezemřel, teď tam bydlí jejich syn. My když jsme přijeli na víkend či prázdniny jsme mohly kdykoliv nahoru, měli jsme ale nadstandardní vztahy. Babička ale vždy zavolala zespod jestli nerusi
@Nikčavs píše:
@marg nevadí mi ty děti vadí mi chování jejich rodičů. Jedna si sem chodí jak do sámošky, druhá přijde jen když něco potřebuje..je mi jedno kdo do toho bazénu leze ale než tam vlezou mají pochopit že jsou na návštěvě a že by možná byla slušnost se zeptat, mě by nenapadlo jít s dětmi jentak k nim a chovat se tam jakoby mi to patřilo. Asi jsem jinak vychovaná nechodím vyžírat ani mé rodiče a nenapadlo by mě lézt jim po bytě a dělat co se mi zlíbí..
Svůj byt si zamkni. A co jim dává babička - tchyně, po tom ti je prd. I kdyby jim rozdělila svůj nábytek a důchod.
@Nikčavs píše:
@olino vyplatily jsme exekuci za ruinu skoro bez střechy kde odhad byl necelých 200 bez pozemku jsme na vesnici..nevím proč bychom měly vyplácet sourozence když od všeho daly ruce pryč bylo jim jedno kde jeho rodiče skončí. Všichni měly možnost jim pomoc a nikdo to neudělal. Jsem pro ně cizí člověk který zaplatil jejich dluh a stejně z toho nic nemám. Vlastně ano v bance dluh přes půl mega s úrokem a spokojenou tchýni v domě který byl jejich skoro 40let. Nemusely pod most, nechaly si svoje zvířata a domek je napsaný na přítele-jejich dítě ne na mě. Špatně jsem to napsala i jako nadpis k diskuzi ale stalo se. Tchýně mi nevadí pořád je to kus mé rodiny ale chci přece taky nějak žít bez omezování. Chtěla bych vědět proč bychom měly vyplatit ostatní jeho sourozence nám to nespadlo do klína jen tak. Domek byl otce a své měl jen dvě děti..Všichni s tím souhlasily měly možnost vsichni sem jít nebo si to odkoupit od nich a tím jim pomoci..
S vyplacením kohokoli bych si v tomto případě nelamala hlavu. Dům asi nebyl žádné terno, když se do toho nikdo jiný nehnal. Myslím, že takových případů je víc, kdy do staré nemovitosti nechce nikdo investovat, s rodiči nechce nikdo bydlet, ale jakmile je dům opravený… najednou by o něj všichni stáli. Rozhodně bych řešila svoje spoluvlastnictví. Nějakým průchodnym způsobem bych dotlacila partnera, aby mi daroval polovinu domu. Předtím by asi bylo lépe se vzít, byť třeba jen úředně, abyste neplatili daň z převodu nemovitostí, jestli ji do té doby nezruší. A až budeš spolumajitel i de iure, nastavit pravidla. Hodně štěstí.
Příspěvek upraven 31.08.20 v 18:50
No tak vyplatit exekuci 400 za dům v hodnotě 180? To je hezká hloupost. A nějak těžko k uvereni. Neumím si představit, v jakém stavu by to muselo být. A to jsem viděla hodně. Ale tohle mohla být možná cena pozemku v nějakém Vystrkově.
@Keyllah píše:
tady ale půjde dost o dohodu mezi tchýní a jejím synem, protože ten proti tomu evidentně nic nemá, tak bych trochu zapochybovala, jestli taková nebyla původní dohoda, o které jí jen ze zbabělosti chlap neřekl -) jako barák za levno a nechá tam maminku dožít
To je taky možné. Proto bych v tom chtěla mít jasno. Proto jít a zeptat se
Heledte mně se pořád nezdá těch 180 tisíc. To je blbost. Teď jsem byla před nějakými šesti týdny v baráku, střecha shnilá, stropy propadlé, podlahy taky, plíseň všude. Absolutně neobyvatelné. Pozemek 500 metrů, a přesto odhad 750. A tady bude někdo tvrdit, že v ruině za 180 se dá bydlet? Vždyť i garáž z plechu je dražší. A ten domek je v lidí městečku nebo spíš větší vesnici.
@inkakřivák píše:
Heledte mně se pořád nezdá těch 180 tisíc. To je blbost. Teď jsem byla před nějakými šesti týdny v baráku, střecha shnilá, stropy propadlé, podlahy taky, plíseň všude. Absolutně neobyvatelné. Pozemek 500 metrů, a přesto odhad 750. A tady bude někdo tvrdit, že v ruině za 180 se dá bydlet? Vždyť i garáž z plechu je dražší. A ten domek je v lidí městečku nebo spíš větší vesnici.
Ono to možná mělo bejt 1,8mil.
Coz i tak není nějak extra moc, když do toho dali nejakych 1,2mil. Nebo kolik psala..
Milá zakladatelko, jestli chceš mít alespoň trochu klidu v životě, máš před sebou podle mě dva kroky.
1. Vyřešit s přítelem majetkovou situaci - buď jeho uznání dluhu vůči tobě, abys neodešla s holým zadkem, nebo přepis části nemovitosti na tebe (ať už převodem nemovitosti do SJM po případné svatbě, nebo pouhým přepisem podílu). Bez toho si koleduješ opravdu o hodně velký malér a se vším, co se teď děje, jsi mu každou chvíli blíž a blíž.
2. Vyřešení nějakých „house rules“
Do toho, co dětem dává nebo nedává, je ti houno, to neřeš.
Každopádně všechno je potřeba řešit v klidu, s chladnu hlavou a smířlivě. Opravdu dbát na to, abyste došli k dohodě a zdůraznit, že jsi té dohodě nakloněná, ale nechcete zkrátka jenom přihlížet, jak si u vás doma ostatní dělají, co chtějí (a to zejména na vašem výsostném území). Chápu, že jsi teď ze všeho vyčerpaná, ale tím, že budeš naštvaná a řešit to s adrenalinem až u uší, nikomu nepomůžeš a ze všeho nejméně sobě.