Tchýni přeskočilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
28.10.23 21:48

Pritel by se mel naucit se te zastat i za cenu konfrontace a otevreneho konfliktu s matkou - mozna, kdyby ji poradne serval na dve doby, by si priste takove reci odpustila. :nevim:

A jinak, nechapu - kdyz pozvou jeho, tak mu preci neni patnact, jste spolu 5 let, cekali dite, tak pozvanka automaticky plati pro vas oba, a beda, kdyby ne. To by ji taky mel pritel razne vysvetlit, jste par, jsi jeho partnerka, tak se k tobe bude chovat s uctou. (A ty k ni samozrejme taky). Milovat se nemusite, ale slusne vychazet ano.

Tchyni jste dovolili uplne ulitnout, nemeli jste to nechat zajot tak daleko.. nebude lehke to nahodit zpatky, ale musite. Hlavne pritel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
28.10.23 21:57

Asi bych byla nyní hodně opatrná a ve střehu v prohlašování, že „přítel je jinak skvělý“. Jak on se k celé situaci staví? Přestal matku navštěvovat nebo tam jde či je s ní v kontaktu bez tebe?
Ono si můžeš stokrát říkat, že jsi splachovací, že prostě se s ní nebudeš stýkat a že ji ve svém životě nepotřebuješ.. ale ona je pořád součástí tvého partnera. A co až přijdou děti, bude je tam vodit bez tebe, protože děti mají nárok na prarodiče, bude je nechávat poslouchat, jak jejich babička pomlouvá jejich maminku?
Upřímně, tohle jsou fakta, která nejdou přehlédnout. Pokud se tvůj partner od nich odstřihne, fajn, můžete fungovat jeden pro druhého a prostě mít spolu vlastní rodinu, obklopit se lidmi, kteří vám za to stojí atd. Ale pokud on tam tu vazbu na matku má i přes to všechno, může to v budoucnu způsobit hodně velké problémy.
Osobně bych v tom viděla velký red flag. I kdyby ten partner byl jinak dokonalý, jeho rodina je prostě taky důležitá, minimálně výhledově pro potenciální děti (jsou již případy, kdy prarodiče vyhráli soud, že jim rodiče musí děti povinně půjčovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.10.23 22:04

Nešla bych tam, ani kdyby mě pozvali. Pokud je pravda to, co píšeš. Hele, ještě bych asi se skřípěním zubů skousla, kdyby mě někdo z rodiny ( jako třeba tchýně, švagrová) nemusel a měl vůči mně výhrady, nebo se choval rezervovaně a odtažitě. Ale aby o mně mluvili takhle sprostě s cizími lidmi, tak to bych nedala. To by bylo naposled, co by mě tam viděli. To je teda vizitka a do budoucna to nebude lepší, spíš naopak. A hlavně až budou děti, tak aby ses pak nedočkala, že před nimi tchýně bude mluvit o tobě podobně. Tady by měl rázně zakročit tvůj muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.23 22:08

Já jsem zastáncem toho, že každý si řeší svou rodinu. Když totiž potřebuješ vyřešit konfliktní situaci, tak je nejlepší když to řeší dítě s rodičem. Od partnera to prostě nikdy nebude mít takovou váhu a sdělení se může ztratit v překladu. S manželem to takto máme. Neznamená to ale, že se za sebe neumíme postavit i samostatně, ale neeskalujeme to. Za mě, jsi naštvaná, zklamaná ze špatného člověka. Ať už tchyni hrablo nebo ne, tvým partnerem je její syn a ten by měl umět matce říct, kde jsou hranice toho, jak se k tobě může chovat. Takže nějaké slyšel jsem na vlastní uši, že říká to a to a ona se pak vymluvi, že to neřekla… jako promiň, ale to je mu 5 nebo co? S takovým člověkem chceš zakládat rodinu a mít dítě. Co když vám to nevyjde a jeho cáklá matka vám pak bude mluvit do střídavé péče, před deckem tě pomlouvat atd. Rozhodně bych si sedla spíš s tou parodii na chlapa, kterému říkáš přítel a řekla si jak budete dál tohle řešit. Chlapa co je v podrůčí matky, které se bojí cokoliv říct a spíš utíká do pohodlné situace ála vy si to vyřešte bych nikdy nechtěla. Navíc jak už tu padlo, tohle bude vaše rozšířená rodina a tyto vztahy, i když nepřímo, vždy ovlivňují dynamiku ve vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 22:10

Tchýni je 58.

Co se stalo, že jsme si vyslechli ten hovor s návštěvou, dlouho tam nebyl, po tom co mu lhala. Nesl to těžce a řekl, že u něho skončila. Pak jsme se rozhoupali k té „oslavě“, jelikož jsem zjistila, že jsem těhotná. Od té doby tam párkrát byl, ale za otcem. Se sestrou si občas napíšou. A tchýně k nám od té doby jednou přijela pod záminkou, že nám veze bábovku. To ji ani nepozval dál, jen si to převzal u branky.
Alespoň takové info mám…

Co se týče budoucích možných dětí, to mě trápí velice. Neumím si to vůbec představit, že s nimi pak skrz dítě budu muset fungovat… jakože se malé narodí a ona by sem měla přijet? Nebo i do porodnice? Mám osypky, jen si to představím… vím, že babička má právo na vnouče a ani bych jí ho neupírala. Ale to jde těžko představit, ztratila jsem v ní důvěru..

• Citovat
  • Upravit
7369
28.10.23 23:44
@Anonymní píše:
Já ti nevím. Nejspíš bych nešla ale trvala bych na to trávit spolu Štědrý den. Klidně den předem v klidu. Popřípadě dýl.
Ne se před lety stalo, že na mě s večeří nečekali
Tchyně s prababičkou byly první rok bez dědy a tak jsme je pozvali k nám. Já ale měla směnu do 7. Domluveno bylo, že večeře bude až dorazím. No, jedlá jsem sama. Prý měli hlad. Takže stejně s daleký museli čekat až se najím. A to taky nebylo kouzelný. Hrozně mě to mrzelo. Šlo pouze o 40 minut mezi jejich večeři a ním příchodem :roll: :roll:

A tvůj muž jedl jako s nimi dříve? Necekal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
29.10.23 00:14
@Anonymní píše:
Tchýni je 58.

Co se stalo, že jsme si vyslechli ten hovor s návštěvou, dlouho tam nebyl, po tom co mu lhala. Nesl to těžce a řekl, že u něho skončila. Pak jsme se rozhoupali k té „oslavě“, jelikož jsem zjistila, že jsem těhotná. Od té doby tam párkrát byl, ale za otcem. Se sestrou si občas napíšou. A tchýně k nám od té doby jednou přijela pod záminkou, že nám veze bábovku. To ji ani nepozval dál, jen si to převzal u branky.
Alespoň takové info mám…

Co se týče budoucích možných dětí, to mě trápí velice. Neumím si to vůbec představit, že s nimi pak skrz dítě budu muset fungovat… jakože se malé narodí a ona by sem měla přijet? Nebo i do porodnice? Mám osypky, jen si to představím… vím, že babička má právo na vnouče a ani bych jí ho neupírala. Ale to jde těžko představit, ztratila jsem v ní důvěru..

Já třeba tchánům zakázala do porodnice vstup. Při oznámení těhotenství mě svými hnusnymi řečmi rozbrečeli, když už jsem měla buben tak mě při návštěvě uráželi před celou rodinou neuvěřitelným způsobem… o vnouče nestojí, tak se problém vyřešil sám :nevim: hele ale kdybych mohla vrátit čas, tak bych z toho vztahu utekla a našla si někoho jiného… docela mě celá ta situace trápí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.10.23 00:41
@Anonymní píše:
Abych se tak nějak vyjádřila ke všemu.. toto je moje první diskuze zde.

Oba jsme klidní a nekonfliktní, to co jsme vyslechli jsme brali jako nějaký „zkrat“ bohužel jsem netušila co bude následovat.. ani pomluvám předtím jsem nedávala velkou váhu..

Na ÚP je myšleno ne že tam pracuje, ale že tam je nahlášená a nezaměstnaná. Předtím dělala roky jinde za krásné peníze a práci si pochvalovala.

Příspěvek upraven 28.10.23 v 20:36

Ona Te nazve lundou a ty tomu říkáš zkrat? Ok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
29.10.23 00:52

Můžu ti napsat jen pohled ze strany dítěte, kdy pro babičku nebyla moje mamka dost dobrá a navíc otěhotněli neplánovaně ještě při studiu VŠ, kterou kvůli mě ani jeden nedokončili. Bohužel ji ta zášť nepustila ani po 30 letech a to jsou pořád rodiče spolu. Nejen za zády pomlouvala mamku i mě, vždy jsme vše dělali špatně, dokonce mi i jako malému dítěti řekla, ze mě otec nechce a nemá mě rád (což není pravda), z jejího chování mám doteď trochu trauma, ale byli jsme naučení držet hubu a krok, protože je to rodina a s tou se vycházet musí.
Nejhorší bylo, že před otcem vše popírala a přetvařovala se jak je největší mílius, takže nám to nikdy nevěřil a myslel si, že přeháníme a máme být vděční, že ona hlídá.

Být tebou tak to začnu řešit hned, protože když to necháte vyhnít bude to časem jen horší a určitě nechceš, aby dítě pak poslouchalo podobné nadávky ať už o mamince, ale klidně i o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
29.10.23 01:25
@Anonymní píše:
Tchýni je 58.

Alespoň takové info mám…

A to se tvuj chlap ani nezeptal segry, co ji a tchyni najednou na tobe tolik vadi, ze se k tobe otocily zady? A tchyne proc o tobe mluvi takhle sproste? To by me totiz na tvem miste dost zajimalo, co se zmenilo, kdyz predtim jste chodily na kavicky a nakupicky… a najednoo obrat o 180 stupnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
29.10.23 01:28
@Serpentini píše:
Já třeba tchánům zakázala do porodnice vstup. Při oznámení těhotenství mě svými hnusnymi řečmi rozbrečeli, když už jsem měla buben tak mě při návštěvě uráželi před celou rodinou neuvěřitelným způsobem… o vnouče nestojí, tak se problém vyřešil sám :nevim: hele ale kdybych mohla vrátit čas, tak bych z toho vztahu utekla a našla si někoho jiného… docela mě celá ta situace trápí :nevim:

A jak reagoval zbytek okoli na ty urazky? Zastal se te nekdo radikalne? Jako ptam se, protoze mi to prijde jako uplny scifi, ja tohle vubec neznam, ze svoji rodiny ani od tchanu..a tady kdyz to kolikrat ctu, to je pro me uplne hororovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
29.10.23 01:42

Vypadaš jako fajn holka. Na to jak se o tobě ta čarodejnice baví a jezdi po tobě.. jsi jeste pritulna… Ta by u mě měla doživotní dištanc. Neni Tvohe povinnost se s ni stykat. Vyškrtni tu pani ze svyho života at si tvuj partner matku řeší sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
29.10.23 07:54
@marcellia píše:
A jak reagoval zbytek okoli na ty urazky? Zastal se te nekdo radikalne? Jako ptam se, protoze mi to prijde jako uplny scifi, ja tohle vubec neznam, ze svoji rodiny ani od tchanu..a tady kdyz to kolikrat ctu, to je pro me uplne hororovy…

Nezastal se mě nikdo. V místnosti bylo kromě nás a tchanovcu ještě dalších šest lidí, všichni seděli a mlčeli. Ani chlap nic neřekl, ten se proti nim obrátil až ve chvíli kdy se narodilo dítě a chovali se hnusně i vůči němu. Oni mě teda nesnášeli od první vteřiny, ale všichni tvrdili, že s vnoučetem se změní. Že ho budou chtít vídat, tak se budou chovat slušně. No nestalo se a já opravdu lituji, že jsem z toho vztahu nevycouvala hned na začátku, protože jsem se kvůli tomu hodně nabrečela a ani po letech s tím nejsem úplně srovnaná. Plus jsem předtím měla dlouholetý vztah kdy jsem měla s pritelovymi rodiči nadstandardní vztahy, takže vím jak to může vypadat když ty vztahy fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
29.10.23 08:09

Celá moje tchyně…ze začátku se přetvařovala, ale po nějaké době o mně začala mluvit přesně takhle…snažila se, abychom se rozešli…a bylo to ho dost, až jsem to stopla a nevídáme se, nemám to za potřebí…o vnoučata zájem neměla, posledního viděla, když mu byly asi 3 týdny a teď je mu 19…nemám v úmyslu s ní už nikdy promluvit, nezajímá mě…chtěla jsem taky pro děti babičku, vydržela jsem celkem dost…ale jednou to přeteče…jí nezměníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21398
29.10.23 08:36

Ja bych si opravdu pockala, co udela přítel na Vanoce. Jestli te necha doma samotnou a poleti tam, tak je jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová