Tchýni přeskočilo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3912
29.10.23 08:55
@Anonymní píše:
To jsme ještě neřešili. Vždy jsme Štědrý den trávili spolu u nich. Ale teď je to takhle vyhrocené, takže nevím.. když to téma načnu, přítel řekne, že je to ještě daleko…

Proč na Štědrý den nestřídáte rodiče? My jsem to tak před lety měli, než jsem se exmanželem přestěhovala k němu. Takže letos je Štědrý den u vašich, jestli o to oni stojí. Tam bych nešla, ani kdybych dostala osobní pozvání.

A pokud jde o to ostatní, tak ty nadávky, to je něco, co bych nepřekousla. Takže já bych jim na oči nelezla a na žádné návštěvy už bych nechodila. Uvědom si ale, že tu babu budeš mít za zadkem pořád. Takže až budete mít společné děti, tak se minimálně ty děti kontaktu s babičkou nejspíš nevyhnou a nebudeš mít pod kontrolou, jestli jim baba něco hloupého nenakecává. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
29.10.23 09:02
@Anonymní píše:
Ahoj dámy.. zakládám diskuzi na oblíbené téma a to tchýně.. :lol:
Prosím anonymně, kdyby se v tom poznala…

Takže můj příběh…Přítelovo rodina ze začátku fajn vztahy se všemi, ale jednoho dne paní mámě nějak cvaklo - ze dne na den odešla z dobře placené práce na ÚP s tím, že se přece nebude na stará kolena dřít - ok, její věc - začala nabádat k tomu i tchána a švagrovou, že se dá v klidu vyžít i z různých dávek atd, že to v tomto státě nemá smysl a kdesi cosi 8o.. utla kamarádská pouta se všemi svými přítelkyněmi a začala simulovat snad 20 chorob naráz. Ok, její věc, ať si vážně dělá co chce, to jen k vykreslení situace, že mimo toho, co „provedla“ mně se děje ještě toto… :oops:

No a co mám tedy na srdci já?
Ve stejnou dobu, co začala tento „nový život“ se asi rozhodla, že už mě nebude mít ráda a začaly nechutné pomluvy - nejprve jsem se je dozvídala od švagrové, ta se ale později postavila na její stranu. Pak sousedé občas když jsme přijeli tak se nám zmínili (starší lidé, vozíme jim tvrdý chléb a skořápky pro zvířata).. no a pak jsme se jednou stavovali nečekaně - přítel si chtěl u tchána vypůjčit nějaké nářadí, tak jen zavolal, že se stavíme. Ona byla za domem s návštěvou a když jsme dojeli, tak o nás asi nevěděla a oba jsme s přítelem vyslechli kousek konverzace, která nebyla pro naše uši.. řekla, cituji :( „no ta moje nevěsta to je taková cuchtle líná a je blbá až to mlátí dveřma, vůbec nechápu co na takový k..ndě ten náš mladej vidí…“ :( nutno podotknout, že pomluvy co mi donesli sousedi nebo švagrová byly podobného rázu - p…ca a podobná kouzelná slovíčka.
Přítel prý nechtěl před návštěvou a tátou, tak za ní jel druhý den a vše popřela,že jsou ze mě unešení a jsem super holka 8o tak jsme to nějak nechali být..no jenže to mělo pokračování. Já přestože jsem to nemohla polknout, tak jsme ji pozvali na takovou malou zahradní oslavičku i s celou rodinou z jejich strany. Chtěli jsme jim oznámit, že čekáme přírůstek :andel: a taky jsem měla kulaté narozeniny a švagrová svátek.Dovalili na oslavu, vše s prominutím sežrali a vychlastali, udělali nám tam bordel…dovezli pouze dort pro švagrovou a celý ten den se točil jen na tom, že má svátek. Mně nikdo nepopřál vyjma přítele,tak jsem mu pak když jsme šli pro další občerstvení řekla, že na to oznamování těhotenství se dnes necítím…bylo mi z toho smutno..( no o miminko jsem pak přišla a oni o tom dodnes neví, ale to není tématem diskuze. )
Když se oslava blížila ke konci a tchýně, že pojedou, šel je přítel vyprovodit k autu a zeptal se zda jim není blbé, že mi nepopřáli. Švagřice vyvalila oči, že to prý nevěděla (věděla, ale tak…) a tchýně s ledovým klidem odvětila, že ona věděla, ale NA CO by mi prý měla přát.. tak se přítel zeptal, zda jsem jí něco provedla a ona, že nic…

Toto bylo na začátku léta a od té doby tam přítel párkrát byl sám. To už mě nezvali a řekla, že jsem moc nafrněná na to, abych tam jezdila.. Blíží se Vánoce a mně to moc mrzí, ale asi mě nepozvou. A mně se popravdě taky je nechce zvát po tom co se stalo… :,( jsem asi moc hrdá, ale nedokážu jí odpustit ty věci co o mně říkala.. a ona se taky asi omlouvat nebude. Podle mě si myslí, že nám to spolu s jejím synem nevydrží a proto mě nerespektuje. Ale jsme spolu 5 let a až letos tohle.. jinak jsme podnikali jako „rodina“ spoustu výletů, kafíčka, s tchyní a švagrovou nákupy :P, ale to už se asi nevrátí. Nejsem si vědoma, že bych jim něco udělala…

Tak jsem se vypsala, třeba někdo potěší slovem či radou :srdce: :kytka:

Velká chyba, měl tam vletět hned, to jse přece dalo čekat, že to pak popře. Přestala bych k nim jezdit, utnula kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32144
29.10.23 09:07

@arinecka Tak třeba by to popřeli hned na místě. S takovými lidmi vůbec nemá cenu snažit se zachovávat jakýkoliv kontakt…čím dřív na to přijde, tím lépe pro ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
29.10.23 09:20
@marcellia píše:
A to se tvuj chlap ani nezeptal segry, co ji a tchyni najednou na tobe tolik vadi, ze se k tobe otocily zady? A tchyne proc o tobe mluvi takhle sproste? To by me totiz na tvem miste dost zajimalo, co se zmenilo, kdyz predtim jste chodily na kavicky a nakupicky… a najednoo obrat o 180 stupnu.

Ten obrat je nekdy zpusobeny tim, ze si tchyne puvodne mysli, ze to mezi synem a tou holkou neni tak vazny. A pak zjisti, ze to vazny je, a averze je na svete. Ona na kavicky neni spatna, ale pro syna matka chtela nejakou jinou… Treba vic manipulovatelnou, chytrejsi nebo i hloupejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32144
29.10.23 09:30

@Martina D. Tak u nás to bylo přesně tak, jak píšeš… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33702
29.10.23 09:42
@Monchichik píše:
@arinecka Tak třeba by to popřeli hned na místě. S takovými lidmi vůbec nemá cenu snažit se zachovávat jakýkoliv kontakt…čím dřív na to přijde, tím lépe pro ní…

Třeba jo, ale asi by čuměla. Každopádně bych se s touhle osobou už nestýkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
29.10.23 09:59
@PaníBovaryová píše:
Ja bych si opravdu pockala, co udela přítel na Vanoce. Jestli te necha doma samotnou a poleti tam, tak je jasny.

Tohle je nejlepší rada. Počkej na vánoce a podle toho, jak se zachová přítel, se zařiď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
29.10.23 10:13
@Monchichik píše:
@Martina D. Tak u nás to bylo přesně tak, jak píšeš… ;)

Ja to taky pisu ze sve vlastni zkusenosti. :) Obvykle matkam nevadi, ze kluk ma holku, aspon se zabavi, ale jakmile to vypada vazne, matky znervozni, nektere zacnou souperit a vidi v dotycne ohrozeni sve pozice. :think: Ja to driv taky nechapala, doslo mi to postupne, jak mam uz vic zkusenosti a taky vlastni deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.23 11:02

Holky nevím co se najednou stalo… nejdříve lhala, že nic takového neřekla a že mě mají rádi. Pak, že se přeci nic nestalo, ale na co by mi přála :nevim: no a pak když dle mě bylo i jí jasné, že jsme ji prokoukli, tak najednou začala s tím, že jsem nafrněná.

Tchán je hrozný had, řekne třeba (po té oslavě tehdy), že to napraví, že pro mě vymyslí dárek a pak následuje můj svátek a já nedostanu ani SMS :potlesk: přitom celou dobu co jsme spolu jsme to vždy slavili. A nebo se distancuje a věří své ženě. To, že jsme to slyšeli je v pořádku jak mluví, neboť on to neslyšel :potlesk:

A švagrová byla na mé straně z počátku, donášela mi na mámu, že se o ní bojí, že jí asi hrabe, že dala tu výpověď a nutí je, aby taky skončili v práci a že jediného, komu tuhle super věc nemůže poradit, je její syn, protože si ho odvedla ta p.ca :roll:
Pak najednou utla kontakt a viděly jsme se až na té oslavičce..

S přítelem bych chtěla zůstat, ale chování jeho rodiny mě neskutečně štve. Co mě teď.. to se dá vyřešit tím, že tam nechodím (a ani v těhotenství bych nepřišla, když to tady čtu :,(..) ale až bude malé na světě, bude to hotové peklo..

• Citovat
  • Upravit
8532
29.10.23 11:13
@Anonymní píše:
Holky nevím co se najednou stalo… nejdříve lhala, že nic takového neřekla a že mě mají rádi. Pak, že se přeci nic nestalo, ale na co by mi přála :nevim: no a pak když dle mě bylo i jí jasné, že jsme ji prokoukli, tak najednou začala s tím, že jsem nafrněná.

Tchán je hrozný had, řekne třeba (po té oslavě tehdy), že to napraví, že pro mě vymyslí dárek a pak následuje můj svátek a já nedostanu ani SMS :potlesk: přitom celou dobu co jsme spolu jsme to vždy slavili. A nebo se distancuje a věří své ženě. To, že jsme to slyšeli je v pořádku jak mluví, neboť on to neslyšel :potlesk:

A švagrová byla na mé straně z počátku, donášela mi na mámu, že se o ní bojí, že jí asi hrabe, že dala tu výpověď a nutí je, aby taky skončili v práci a že jediného, komu tuhle super věc nemůže poradit, je její syn, protože si ho odvedla ta p.ca :roll:

S přítelem bych chtěla zůstat, ale chování jeho rodiny mě neskutečně štve. Co mě teď.. to se dá vyřešit tím, že tam nechodím (a ani v těhotenství bych nepřišla, když to tady čtu :,(..) ale až bude malé na světě, bude to hotové peklo..

Nestýkej se s nimi, a to ani na Vánoce (pokud by tě vůbec pozvali tak bych tam nešla, akorát budeš mít zkažený den). No a pokud partner bude stát na jejich straně, tak aspoň budeš vědět co dělat dál…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.10.23 11:16
@Anonymní píše:

S pritelem bych zustala jedine za podminky, ze by si uvedomil, jakou ma toxickou rodinu a stal na me strane. Klidne za cenu toho, ze babicka nikdy neuvidi svoje vnoucata.

Treba my mame 4 dcery a moje mama je naposledy videla pred vice nez 5 lety, kdy treti bylo 8 mesicu. Ja jsem ji tehdy taky videla nazivo naposledy. Nejmladsi zna pouze z par fotek. Deti sice trochu mrzi, ze neznaji druhou babicku, ale moc dobre vedi proc.

Pro tebe bude nejlepsi, kdyz si co nejdriv uvedomis, ze jim se nezavdecis. Nema smysl resit, jak se k nim mas chovat apod. Proste je zcela odrizli, jako by neexistovali. Ale pokud partner nebude stat za tebou, tak se ve vztahu budes zbytecne trapit. A pak by bylo nejlepsi najit si jiny vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.23 11:42

Řekl mi několikrát, že má teď prý rozvrácenou a pohádanou rodinu, jelikož řešil MOJE problémy s nimi, že za to nemůžu, ale co bych chtěla víc. Že pokud to chci řešit nadále (chtěla jsem to nějak rozseknout kvůli dítěti) tak mám iniciovat něco já, protože od matinky se nedočkám. Několikrát mi vyčetl, že jsem tam nezašla sama a nekonfrontovala jsem ji osobně.

• Citovat
  • Upravit
8532
29.10.23 11:45
@Anonymní píše: Řekl mi několikrát, že má teď prý rozvrácenou a pohádanou rodinu, jelikož řešil MOJE problémy s nimi, že za to nemůžu, ale co bych chtěla víc. Že pokud to chci řešit nadále (chtěla jsem to nějak rozseknout kvůli dítěti) tak mám iniciovat něco já, protože od matinky se nedočkám. Několikrát mi vyčetl, že jsem tam nezašla sama a nekonfrontovala jsem ji osobně.

No ale je to jeho rodina, JEHO matka :roll: zřejmě bych se ještě zamyslela nad otázkou společného rodičovství s nim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
29.10.23 11:53
@Anonymní píše: Řekl mi několikrát, že má teď prý rozvrácenou a pohádanou rodinu, jelikož řešil MOJE problémy s nimi, že za to nemůžu, ale co bych chtěla víc. Že pokud to chci řešit nadále (chtěla jsem to nějak rozseknout kvůli dítěti) tak mám iniciovat něco já, protože od matinky se nedočkám. Několikrát mi vyčetl, že jsem tam nezašla sama a nekonfrontovala jsem ji osobně.

Myslím, že bude lepší když si to s tchýní vyříkáš sama, když to bude řešit jen se synem, tak to oba budou zlehčovat a ničemu to nepomůže. Co s ní znovu před vánoci zajít na kafíčko a nákupy, když vám to dříve fungovalo, aby měla pocit, že chcete zakopat válečnou sekeru a pak si u toho kafe v klidu promluvit. Že tě to mrzí jak se chová a že by sis ráda s nimi zachovala dobré vztahy, protože plánujete rodinu, a že nerozumíš její náhle změně chování k tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
29.10.23 12:04

Ja to vidim tak, ze pokud mu nevadi, jak se jeho rodina chova k jeho zivotni partnerce, tak bych jeho zivotni partnerkou nebyla.

Mas malou sanci, ze po rozchodu se mu rozsviti, ze jsi pro nej dulezitejsi nez ta jeho toxicka rodina a rodinku si srovna nebo ji odrizne. Znam jeden takovy priklad z blizkeho okoli. Ti dva se k sobe vratili, je je to uz pres 10 let, on si to vazne uvedomil a razantne zmenil svuj pristup k rodine. Maji spolu deti, a ty zda se netrpi prarodici magory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová