Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová
Nejprve přítel říkal, jak matce houklo a že to táta ani ségra nechápou, ale teď už vidím, že jsou na její straně. Navíc jsem taky ulhaná, vymyslela jsem si, že mě tchýně pomlouvalaa přítele, který to slyšel jsem zmanipulovala, dle jejich slov.
Tchán je pořád doma, ale tvrdí, že pracuje, předtím normálně jezdil do práce, tak nevím jak to je. Ale peněz měli dost, když ona ještě pracovala. Jak teď, nevím.
Ona by ráda invalidní důchod, to jí prý poradila známá, že bude doma a bude mít klídek..pořád jí prý bolí záda a hlava, ruce, nohy, ale doma je čilá. Ale to mám od té švagrové, co mi říkala na začátku..
Příspěvek upraven 29.10.23 v 12:55
A pritel jim neumi rict, ze to slysel?
Ale ano, řekl jí tehdy, že to ví, že takhle mluvila.
Popravdě kvůli ní se ani nechci brát, být součástí té rodiny,.. natož nějaký obřad, kde ona by byla.
@Anonymní píše:
Ale ano, řekl jí tehdy, že to ví, že takhle mluvila.Popravdě kvůli ní se ani nechci brát, být součástí té rodiny,.. natož nějaký obřad, kde ona by byla.
Pokud se pritel za tebe nepostavi, tak si ho neber. Ne kvuli “tchyni”, ale kvuli nemu. A pokud se za tebe postavi, tak si ho vezmi jen se svedky.
Prestala bych se stykat s tou rodinou a premyslela bych, jestli pritel je clovek, s kterym chci travit spolecny zivot.
@Anonymní píše:
Ale ano, řekl jí tehdy, že to ví, že takhle mluvila.Popravdě kvůli ní se ani nechci brát, být součástí té rodiny,.. natož nějaký obřad, kde ona by byla.
To bude mit tchyne radost.
Měli jsme menší debatu na toto téma a z přítele vylezlo, že je to už dlouho, ale že jim o tom, že jsem byla těhotná a o miminko přišla, řekl. Bylo to někdy, co tam byl beze mě. Jejich reakce prý byla smutné pohledy. Faleš, ale tak to je jedno.
Taky chce, abych, pokud to chci řešit, opravdu přišla sama s nějakým návrhem, řešením, abych si to s ní šla vyříkat, že dokud nezkusím, nevím. Asi čeká, že když tam půjdu, tak mi bába padne kolem krku a omluví se a happy end? ![]()
@Anonymní píše:
Měli jsme menší debatu na toto téma a z přítele vylezlo, že je to už dlouho, ale že jim o tom, že jsem byla těhotná a o miminko přišla, řekl. Bylo to někdy, co tam byl beze mě. Jejich reakce prý byla smutné pohledy. Faleš, ale tak to je jedno.
Taky chce, abych, pokud to chci řešit, opravdu přišla sama s nějakým návrhem, řešením, abych si to s ní šla vyříkat, že dokud nezkusím, nevím. Asi čeká, že když tam půjdu, tak mi bába padne kolem krku a omluví se a happy end?
S jakym resenim?
Pani tchyne o tobe rekla, ze jsi kun. a a ty mas udelat co?
Snad je dospely, kdo se ma podle nej omluvit komu, co? At se zamysli, chlapec ![]()
@Anonymní píše:
Taky chce, abych, pokud to chci řešit, opravdu přišla sama s nějakým návrhem, řešením, abych si to s ní šla vyříkat, že dokud nezkusím, nevím. Asi čeká, že když tam půjdu, tak mi bába padne kolem krku a omluví se a happy end?
Souhlasím s @PaníBovaryová
Jaké řešení po tobě chce? Tady není co řešit. Tady se má madam omluvit. Ty nemáš jak řešit, že ti jeho matka sprostě nadává, aniž bys znala důvod… to ona má řešit, kde se její averze bere… případně on si má s matkou vyřešit její vztah k ženě, která je jeho potenciální manželkou a matkou jeho dětí (a jejích vnoučat). Já bych teda v nastalé situaci začala zvažovat rozchod… Protože po svatbě se její vztah k tobě může ještě víc zhoršit, a v manželovi mít zastání nebudeš. ![]()
Připomíná mi to vlastní život. To byl tak můj manžel „mezi mlýnskými kameny“, no bodejď by nebyl, když se nedokázal vymeit a postavit za mne výrazně a razantně a nedělat, že žádný problém neexistuje, takže ho vlastně stíhalo jeho vlastní svědomí…
Dopadlo to tak, že jsem jednoho dne řekla hodně hlasité NE a přerušila kontakt.
Omluvy se prý pravděpodobně nedočkám, protože mu řekla, že to nemá za potřebí. Tak jaké řešení navrhuji já
Že už prostředníka dělat nebude…
@Anonymní píše:
Omluvy se prý pravděpodobně nedočkám, protože mu řekla, že to nemá za potřebí. Tak jaké řešení navrhuji jáŽe už prostředníka dělat nebude…
Reseni ceho? Ty nemas co resit. Pano te nazyva kun.ou a ty se s ni nechces vidat, protoze to nebudes poslouchat. Ty to mas vyresene. ![]()
Nebo ti snad chce podstrcit, abys to nechala byt a jako poslusna rohozka tam jezdila jakoby nic?
@PaníBovaryová píše:
Reseni ceho? Ty nemas co resit. Pano te nazyva kun.ou a ty se s ni nechces vidat, protoze to nebudes poslouchat. Ty to mas vyresene.
Nebo ti snad chce podstrcit, abys to nechala byt a jako poslusna rohozka tam jezdila jakoby nic?
Spíš chce ať si to prý „vyříkáme“ ![]()
@Anonymní píše:
Spíš chce ať si to prý „vyříkáme“
Ty se s ni prece nemas o cem bavit. Ted je to na ni, aby se omluvila. Kdyz se neomluvi, tak s neomluvi. Nikdo ti ale nemuze mit za zle, ze se s takovym clovekem nechces vidat.
Proc to pritel hazi na tebe? Se maminky boji, co
@Anonymní píše:
Omluvy se prý pravděpodobně nedočkám, protože mu řekla, že to nemá za potřebí. Tak jaké řešení navrhuji jáŽe už prostředníka dělat nebude…
No jasně, něco podobného jsem žila…
Nevěř mu, neumí řešit problémy, jde jedno, o co konkrétně se jedná. Tak, jak se teď staví k této situaci, přesně tímhle způsobem bude řešit i to ostatní, co život přinese.
Nemá problém, dokud se nedotýká konkrétně jeho.
Ach jo, je to tak průhledné, když se po letech ohlédnu zpět.
Víš jak je to u nás teď? Vydatně mi slovně dává zapravdu. A že to tenkrát neviděl, nevěděl a nemohl uvěřit.
@Anonymní píše:
Spíš chce ať si to prý „vyříkáme“
Jistě. Chce mít pokoj od jakékoliv konfrontace. Ono není moc co vyříkávat. Projevil se pravý vztah, který k tobě jeho matka má. Nemá Tě ráda a nechce Tě vedle svého syna. Tak jednoduché to je.