Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tea tree oil mi doporučila i dotorka, ale zředěný vodou, resp. jen pár kapek do vody a výplach. Takže tea tree oil ok, ale rozhodně NE neředěný!
@heia A to ti ho doporučila na nějaký zánět? Nebo jen preventivně? Jestli to jsou kvasinky, mohlo by to pomoci?
Předem děkuji za odpověď
@Anonymní píše:
@heia A to ti ho doporučila na nějaký zánět? Nebo jen preventivně? Jestli to jsou kvasinky, mohlo by to pomoci?Předem děkuji za odpověď
Ja mam s tee tree nekolikaletou zkusenost, je dobry na stabilizaci posevniho prostredi (kdyz jsem mela pocit, ze se neco rysuje), ale na ty kvasinky nepomuze.
Tea tree klidne jo, ale redeny, treba i olivovym olejem, pokud mas ale kvasinky rozjety, chce to ten Canesten nebo Candinbeme treba. Nejaky svedeni nemas?
@Anonymní píše:
Aha, tak děkuju. Vzpomněla jsem si, že jsem někde četla, že to pomáhá na ženské záněty, tak jsem po tom sáhla. A i kdyby mě netrápily kvasinky, jen to byl nějaký divný výtok, neuškodí mi ten gyno pevaryl? Nechci dělat z komára velblouda a případně si rozházet to poševní prostředí
urcite ti neuskodi! Vyrovnava to i ph, takze neboj!
Doporučila mi to spíš preventivně, když mám jakože pocit, že něco není ok, nějaké začínající svědění. Zklidní to.
S ním opatrně, slyšela jsem, že na kvasinky staší kapka na intimku - a mě se to osvědčilo. Pomáhá, ale přímo do pochvy jen tak, bych si ho nezaváděla..