Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mamimky a nositelky těh. pásu,
prosím Vás o radu. Jsem nyní podruhé těhotná a uvažovala jsem o pásu. Ale nevím, jestli to nejsou jen vyhozené peníze
a také dle čeho, jaké velikosti (rozměry) se dělají (jak si prostě koupit správnou velikost pásu), nový či použitý. Zvláště přes léto, jak jste se v tom cítily? Pomohlo Vám to? Šly by jste do toho znovu nebo je to zbytečné? Díky moc! ![]()
Ja mela problem s tím, ze mi byla většina pasu velká.. Zkoušela jsem dva a pak to uz vzdala..takze zkusenost nemam..ale od toho 30 tt mi pas doporucovala i fyzioterapeutka
Já jsem trpěla na bolesti zad i břicha a poslední dva měsíce jsem pás nosila a byla to úleva!!! Bez něj ani ránu. Měla jsem Anitu. Při konfekční velikosti 42 jsem měla pás vel. M. Pokud máš pod 40 pak určitě S, od 44 L. Je potřeba ho mít natěsno. Klidně si kup bazarový. Po dvou měsících používání jsem měla pás skoro jako nový a upřímně, nový stojí nesmyslně moc.
Měla jsem od přítele sestřenky a hodně minto usnadnilo poslední dva měsíce
co se velikostí týče, tak tam je to podle konfekční velikosti jak psala @Janli
Taky jsem pro, ke konci těhu jsem používala pás na doporučení gyndr. Farlin, měla jsem bříško už hodně nízko, pořád se mi chtělo čůrat… S pásem jsem zase byla schopná pochodovat po venku (nachodila jsem i ke konci kolem 10km denně) bez neustálého hledání WC a vlastně pomohl i s tou tíhou bříška. Jak jsem ho sundala, cítila jsem zase tu váhu. Prodávám teď ten svůj, je vážně skoro jako nový, kdybys měla zájem, ozvi se.