Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky je tu někdo kdo se taky snaží v 42 letech otěhotnět?
Už se snažím 3 roky z toho 2 zamlklé a jeden spontální potrat 🥺 Dnes mám dostat menzes a nic. Mám to přesně jako hodinky. Bolestivé prsa a hnědé bradavky tak uvidím….
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@hanikely39 píše:
Už se snažím 3 roky z toho 2 zamlklé a jeden spontální potrat 🥺 Dnes mám dostat menzes a nic. Mám to přesně jako hodinky. Bolestivé prsa a hnědé bradavky tak uvidím….
Už zase
![]()
@hanikely39 píše:
A máš už děti?
Znám jednu, která otěhotněla, čeká první dítě a je jí 47 let. Tak neklesej na mysli, může se to podařit i v pozdějším věku. ![]()
@hanikely39 píše:
Dnes máš dostat menses a píšeš to v 6:21, takže do večera času dost. Dojdi pro test a zkus ho.
Dotaz je jen ta první věta? Neznám nikoho, kdo se snaží otěhotnět ve 42 letech.
@hanikely39 píše:
Známá otěhotněla přesně ve tvém věku. Podařilo se cca po půl roce. Šla do toho pouze proto, jelikož si našla mladšího chlapa a ten své dítě neměl, ona už v té době měla dvě starší dcery. Ta jedna dokonce byla těhotná
takže jejich děti jsou od sebe o půl roku. I když dítě miluje, tak by se ve 42 letech znovu otěhotnět nesnažila.. sice nám přijde, že se synem “omládla”, ale ona se cítí velice unavená a vyčerpaná. Místo toho, aby se naplno věnovala vnoučeti, tak to musí skloubit dohromady se svým dítětem.
Kamarádka porodila ve 43 první dítě, po několikaleté léčbě a opakovaných IVF. Stará mi teda nepřipadá, ona je takový ten aktivní typ a v mateřství snad ještě šlápla na plyn
Fakt ji obdivuju, jak to zvládá.
Každého věc… Předpokládám, že člověk, který toto plánuje, použije mozek a tudíž vyhodnotí plusy i mínusy, zváží rizika a rozhodně se zodpovědně. My za dotyčnou vstávat a kojit nebudeme a než se to tady zase zvrhne v argumentační válku zastánců foreveryoung života proti skeptikům s maturiťákem a následným hejtům, dovolím si připomenout, že je to věc soukromá a značně individuální.
@mamule42 ano dvě, ale mám nového muže a on nemá a prostě se snažíme už tri roky
@hanikely39 píše:Čili jak si bezdůvodně zkomplikovat život
@mamule42 ano dvě, ale mám nového muže a on nemá a prostě se snažíme už tri roky
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat