Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
s přítelem se od začátku roku snažíme o miminko a stále se nám to nedaří. První dva měsíce jsem nepila alkohol vůbec, aby jsem miminku nějak neuškodila, kdyby jsem náhodou otěhotněla. Pořád se nám to nedaří, tak jsem s tou abstinencí přestala.
Je hodně špatný, kdyby jsem pila alkohol a nevěděla že jsem těhotná?? Včera jsem vypila sedmičku vína a dneska taky mám v sobě už deci.
Někde píšou, že je to riskantní, jinde zase že do 8tt to nevadí když se člověk sem tam opije.
Poraďte prosím ![]()
V klidu slušně a s mírou popíjej a až zjistíš těhotenství, tak přestaň ![]()
Známa údajně nevěděla že je těhotná (tlustá, né moc chytrá)..ta kouřila, pařila celé těhotenství.. Jen asi 3týdny před porodem se zmíňovala kamarádce že se nemůže vzpamatovat po opici…má zdravé, bezproblémové 9tileté dítě…nechápu (!!)… Já myslím, že se to nesmí takhle řešit. Příbuzná na vše př. „nejdeš se mnou do fitka?“ odpovídala, né co když jsem těhotná.. Tak to bylo asi 3roky, pak jsme jí přesvědčili ať se na o vykašle, žije „normálně“ a hups asi za tři měsíce otěhotněla.
@Raddkka tak tohle bych podepsala. musíš být hlavně v klidu a nemyslet na to kudy chodíš. takže pokud se chceš občas napít proč ne
Já to právě hodně řešila, proto jsem 2 měsíce nepila vůbec alkohol. Tak jsem se na to vykašlala. Občas si dám sklenku vínka, ale včera jsem jaksi vypila celou láhev ![]()
@LucieM34 jé a bylo dobrý?
hele navíc víno. Láhev vodky by byla horší ![]()
@tkub Bylo úžasný
Maďarský ![]()
Tak moc Vám všem děkuji
Nemusím se strachovat.
Nez jsem zjistila tehotenstvi, chodila jsem pravidelne na akce. V 7 tt jsem slavila kamaradovy narozky- tvrde, ciagara, trava… No a do porodu skoro denne decka az dve vinka k obedu nebo pivo. Mala je ok
Já normálně pila, kouřila, dokud jsem nezjistila, že jsem těhotná. A obě děti zdravé ![]()
V prvních týdnech to údajně nevadí… ale těžko říct. Já jsem otěhotněla v období kdy jsem pila skoro denně a taky kouřila (takový úlet, normálně to nedělám) a zrovna se zadařilo, deset let předtím se mi otěhotnět nepovedlo a to jsem se docela snažila. Takhle blbě to vyšlo. Ale zjistila jsem těhotenství hned a pak už jen někdy 1deci vína jinak nic. Žádné následky jsem nepozorovala.
Nejsem člověk, který pije denně, ale vinkem nepohrdnu.Kdyz jsem se snažila otěhotnět, s pitim i léky jsem vždy přestala v ten týden, kdy jsem ocekavala MS, pro jistotu.To by už případně dítě mohlo byt napojene na krevní oběh a já to nechtěla hatit
ale to bylo spis pro můj klid a svědomí. Přejí, at se co nejdřív zadari.
Že jsem těhotná jsem zjistila 14 dní po 2 velkých narozeninových oslavách. Sťala jsem se pivem dost, to je pravda. Dodnes se sama sebe ptám, jak to tehdy mohl malý vydržet
Ale je tu s námi a je čilý a v pohodě ![]()
@LucieM34 hele, jestli tě to uklidní, já jsem se jednou zpila, totálně, jako nikdy předtím. No a za 3 týdny jsem zjistila, že jsem v 10tt
Těhotenství jsme neplánovali, bylo hodně nečekané a příznaky mi začaly právě až později, kolem 9-10tt
Dcera je naprosto zdravá
![]()
Dva týdny po otěhotnění, kdy jsem to ještě netušila, jsem jela na motosraz a večer s kamarádama docela dost panákovala. Mimo alkohol tam na motorce byly samozřejmě i otřesy, malá je zdravá. Pivo jsem pak v těhotenství občas pila, ale maximálně jedno malé, měla jsem období, kdy jsem měla pořád hroznou chuť na pšeničné pivo ![]()
Klidně pij dokud nejsi těhotná
. Znám hodně mamin, které byly na začátku těhotenství opilé (a nevěděly to) a děti mají v pořádku
. Já jsem jedna z nich
. A abstinence si užiješ ještě až až
.