Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že větší problém je výše vašich finančních rezerv než otěhotnění v době koronaviru. ![]()
Jen jestli to není tak, že manžel koronavirus používá jako výmluvu k odkladu, když jste na tom finančně blbě. Pokud je to myšleno vážně tak to je snad vtip
Může se stát cokoli, nikdo neví v jaké míře a jestli vůbec se sem korona dostane.. A jestli ano (velká pravděpodobnost), tak nevíme v jaké síle udeří
Takže je jen na vás jak se k tomu postavíte a rozhodnutí musíte udělat sami.
Pokud trpíš takovými strachy, tak dítě neměj. A to nemyslím ironicky ![]()
Já bych do toho teď nešla, počkala bych, jednak trošku ušetříte a třeba za půl roku už bude jasné, jak bude virus pokračovat.
Dala bych tomu čas ![]()
Až přejde koronavirus může přijít zase ptačí chřipka a stále dokola.
Myslím si, že lidé, kteří spolu mají mít dítě…to musí cítit stejně a nedívat se na to, co je kolem. Furt něco bude.
Tak uz je to v Rakousku, v Italii jsou uzavrena mesta, vsichni sili, zaviraji se lidi v hotelech, je jen otazkou casu kdy se to dostane sem. Takze ja bych to nepodcenovala a takto planovane otehotneni odlozila o nekolik mesicu. Zatim zadnou paniku ale pro jistotu.
Lidi jsou blázni..žádný potvrzený případ tu není, letos umřelo na normální chřipku přes desítky lidí, ale to nikoho nebere, že může umřít na chřipku, hlavně se bojme něčeho co tady ani není ![]()
jestli si nebudete dělat ket v číně..jinak nevím
Su v 6 mesici, urcite to prijde i sem, kam mam to dite ted dat??
Myslim, ze lepsi bude pockat, az na tom budete financne lepe, budeme doufat, ze koronu partner nevyuziva jako vymluvu ![]()
Příspěvek upraven 25.02.20 v 13:45
Aktuálně jsem v 27.tt a myslím že je větší pravděpodobnost že mě srazí auto, než že chytnu koronavirus
myslím že byste se měli malinko postavit realitě, v těhotenství je možných takových komplikací a průšvihu, pokud budeš takto každou možnost řešit, tak se buď zblaznis nebo nikdy být těhotná nemůžeš.
Taky se očekává hospodářská krize vzhledem ke koronaviru, to bude předpokládám další manželova výmluva, no a nezapomeňte na globální oteplování, přeci dítě neprivedete na takový svět. Žijete teď, ne za půl roku, ani za 5let ![]()
Nepořizovala bych si teď dítě, ale ne kvůli koronaviru, chřipce, spalničkám, globálnímu oteplování nebo hrozbě třetí světové. Ale kvůli tomu, že nemáte žádné finanční rezervy.
Zatim to tady neni ale brzo asi bude, jestli je to ted v severni Italii tak potes, spousta lidi tam byla ted na jarnaky na lyze, to tady bude hned.
Proste pokud jste tehotny tak je jasny ze ted uz nemuzete delat nic, ale ket bych v unoru nedelala ani tak, plod muze ohrozit i normalni chripka.
@unuděná fin.rez se dá udělat i za 9m těhotenství..když už..
já teda neměla žádnou rezervu ani na jedno těhotenství ( dítě )..to bych si ho neudělala nikdy:o)))
Ahoj,
s manželem právě řešíme dilema, proto budu opravdu ráda za jakýkoliv názor.
Myslíte si, že je teď vzhledem k hrozbě koronaviru vhodné snažit se otěhotnět? Snažíme se několik let, právě jsem po neúspěšném IVF a ráda bych hned zkusila KET. Manžel z toho má trochu strach. Bojí se, že kdyby se to náhodou povedlo, bude moje tělo těhotenstvím oslabené a koronavirus by pro mě mohl být větší hrozbou. Nehledě na to, že většina našich finančních rezerv padla na IVF a po zaplacení KETu už by nám nezbylo skoro nic, takže se bojí, abychom v případě nějakého problému (třeba karantény města) byli schopni dál splácet hypotéku a vše ostatní. Jenže bohužel nikdo neví, co bude za pár měsíců. Co myslíte? Zkusit? Nebo raději pár měsíců počkat, co bude dál? Mám strach, aby to potom nebylo ještě horší.