Těhotenství a koronavirus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
6.5.20 19:02

@jary1 pokud jsi těhotná vybodla bych se na barvení vlasů obecně… Víš jaké svinstvo takto vstřebá do krve a pošleš dítěti? A co se týče obav z nákazy… O tomto viru se ví hodně málo. Určitě neříkám, že se z něj celý národ má zbláznit a zůstat zavření doma, nestyka se, nosit roušky v lese a tak… Ale kdybych byla já těhotná v této situaci, chránila bych své dítě, vystavovala se jen nezbytném riziku a pro mě kadeřnice do této skupiny nepatří… Ale možná pro někoho ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
6.5.20 19:05

@BaMaK Já vím, že to barvení taky není nic dobrého, ale bohužel jsem cca ze 70% šedivá, takže je to trochu nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
6.5.20 19:07

@jary1 no tak já jdu proti proudu. Jsem ve třetím měsíci a příští týden se barvit budu určitě u kadernice. Jsem šedivá, nesnáším to, přijdu si jak babca. Sama se nebarvim už tak 8 let. Barvy co používají kadernice jsou rozhodne lepší než ty co se kupuji v obchodě. Navíc ty hygienická opatření jsou tak vysoká, ze bych se nebala. Nebo tak, já se rozhodne nebojím. Ten vir tady bude pořad a co se má stát, to se stane. Neříkám, ze bych šla dobrovolně k nemocným a pokoušela osud, ale vzhledem k tomu, kolik denně lidi onemocní a jaká je promorenost, tak si myslím ze se ani nemáš od koho nakazit. Ale to je můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
7.5.20 08:50

Ahojky,
budu reagovat na poslední téma barvení vlasů v koronavirové době.

Jsem ted v 6 měsíci a i když se situace poměrně zlepšila a riziko je menší než na začátku tak minimalizuji kontakty pouze na úzkou rodinu a nezbytné a rychlé nákupy. Žádné courání po obchodech…nákup se seznamem a letím pryč. V aute mám dezinfekci a vždy se žádně umyju když přijdu domů. Roušku nosím všude ikdyž již spousta lidí na to kašle.
Být ale v absolutní izolaci několik měsíců je taky trochu na palici…
Já se bála nejdřív chřipky tak jsem se více izolovala a pak ten koronavirus a musím říct že už mi to fakt lezlo na hlavu být pořád sama doma zavřená…
Pro každého je ale klíčová věc něco jiného a pro někoho je kadeřník základní nutnost…pro mě teda není.

Barvení vlasů v těhotenství je nevhodné. Je to mnoho chemikálíí které mohou ovlivnit miminko. Já jsem přirozeně blond a barvím se na skoro černou. Mám už 7 měsíců odrostlé vlasy. Štve mě to ale pro miminko to vydržím. Jeho zdraví je pro mě důležitější než to jak vypadám. Jednou za čas to přebarvím hennou což je plně přírodní, extra to nekryje ale trochu ano.

Osobně bych se na barvení vlasů opravdu vykašlala a to z obou námi probíraných důvodů…ale je to každého věc/priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.5.20 08:59
@Anonymní píše:
Ahoj,
s manželem právě řešíme dilema, proto budu opravdu ráda za jakýkoliv názor.
Myslíte si, že je teď vzhledem k hrozbě koronaviru vhodné snažit se otěhotnět? Snažíme se několik let, právě jsem po neúspěšném IVF a ráda bych hned zkusila KET. Manžel z toho má trochu strach. Bojí se, že kdyby se to náhodou povedlo, bude moje tělo těhotenstvím oslabené a koronavirus by pro mě mohl být větší hrozbou. Nehledě na to, že většina našich finančních rezerv padla na IVF a po zaplacení KETu už by nám nezbylo skoro nic, takže se bojí, abychom v případě nějakého problému (třeba karantény města) byli schopni dál splácet hypotéku a vše ostatní. Jenže bohužel nikdo neví, co bude za pár měsíců. Co myslíte? Zkusit? Nebo raději pár měsíců počkat, co bude dál? Mám strach, aby to potom nebylo ještě horší.
@Ba-stet píše:
Pokud trpíš takovými strachy, tak dítě neměj. A to nemyslím ironicky :kytka:

Vracím se k původní zakladatelce. Když sem dotaz pokládala, zdálo se mi to jako nemístná hysterie. Od té doby myslím na svůj příspěvek a když se mi na vlákno objevilo upozornění, rozhodla jsem se napsat. Názor na otěhotnění v této době jsem nezměnila, ale ty blbý kecy jsem si mohla nechat pro sebe :oops: Doufám, že to tu zaklatelka ještě čte - omlouvám se za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
7.5.20 13:40

Hele mám známou kadeřnici a musí všechno dezinfikovat+ mít štíty a teploměry a zakaznicim měřit teplotu..
Hele zas bych to nepřeháněla.. chlap nechodí do práce a nebo vy nikam vůbec nechodíme nakoupit atd? Já raději už o tom ani nečtu..dodržují hygienu mám dezinfekci pokud nemusím do velkých měst nejezdím nebo se snažím být dál od lidí… Jsem v 5 měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí