Těhotenství a koronavirus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5363
25.2.20 13:52

@veria tak předpokládám že doma máš zásoby, dítě si odhlásila ze školky, manžel si vzal dovolenou a plánuješ v nejbližších měsících nevychazet že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
25.2.20 13:52

Toto bych vůbec. Neřešila pak zase může být něco jiného :roll:… Na víc horší je chřipka co tu je na to umírá strašně moc lidí ani s do tom nemluví…
Navíc ani nevíš jestli se to sem dostane, v jaké míře atd…
Já jsem teď v 10 tydnu nebo spíš zítra budu začínat 10 týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 13:53
@smurfka píše:
@unuděná fin.rez se dá udělat i za 9m těhotenství..když už..
já teda neměla žádnou rezervu ani na jedno těhotenství ( dítě )..to bych si ho neudělala nikdy:o)))

Jenže v těhotenství už obvykle nakupuješ - výbavu, zařizuješ a uzpůsobuješ bydlení a někdy nemůžeš pracovat (což zakladatelka na 99% nebude, když je takhle úzkostlivá) - takže už jdou peníze do luftu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
25.2.20 13:55

@unuděná přesně tak, ale ve finále musí zakladatelka vědět sama. Snad bude natolik moudrá ;)

• Citovat
  • Upravit
11659
25.2.20 13:55

Jinak taky jsem neměla před prvním tehu rezervu to bych to dítě snad neměla byla jsme na neachopence za pakatel a stejně jsem nakupovala a myslím že jsme toho měla hromadu každý měsíc něco… Teď čekám druhé jsem na mateřské taky nemám rezervu a nijak si z toho hlavu nelamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.2.20 13:56
@smurfka píše:
@unuděná fin.rez se dá udělat i za 9m těhotenství..když už..
já teda neměla žádnou rezervu ani na jedno těhotenství ( dítě )..to bych si ho neudělala nikdy:o)))

No to se mas teda cim chlubit, ze jsi mela vic stesti nez rozumu :roll: ted uz snad rezervy mas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
25.2.20 13:57

@Eliskaxox ne zatim samozrejme ne, zadnou paniku nepocituju, ale planovane bych ted do tehotenstvi nesla., zbytecny risk. At se kazdy rozhodne jak chce, toto je muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.20 13:58

@Kajka9 Nojo, tak ono to potřeba není, dokud se něco nepo.ere, žejo. Manžel přijde o práci nebo nedejbože nějaký úraz, dlouhodobá nemoc, pár měsíců výpadek v platu, k tomu hypoška nebo nájem a rázem tu budeš vykřikovat, že rezerva je to nejdůležitější 8) Rozhodně to nemyslím konkrétně na tebe a nikomu nepřeju nic zlého, ale plánovat těhotenství bez jakýchkoli zadních vrátek může být pěkná sebevražda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
25.2.20 13:58

@unuděná my taky nemáme rezervy, všechno padne n dodělání domu. Kdybych na tohle čekala tak nikdy děti mít nebudeme. Neříkám že jedeme z ruky do huby ale žádný zázrak to není.
U zakladatelky je ale problém někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.2.20 14:01
@Ernais píše:
No to se mas teda cim chlubit, ze jsi mela vic stesti nez rozumu :roll: ted uz snad rezervy mas

na co potřebuješ na malé dítě rezervy? můžu vědět? nějak nevím, já kupovala každý měsíc něco..jak při prvním kdy jsem chodila do práce, tak při druhém kde jsem byla na rodičáku s prvním :nevim:
Ne ani ted nemám rezervu.. :nevim: když mi bouchne pračka, jsem schopna ji koupit, hodl se zbytek měsíce uskromním..( bože, snad mi nerupnou všechny spotřebiče naráz..to bych asi fakt nedala ) :P

• Citovat
  • Upravit
53190
25.2.20 14:02

@smurfka Jak už jsem psala, náhlý výpadek platu není až tak neobvyklý a ty rezervy nejsou myšleny na dítě, ale celkově. S dítětem jsou jen vyšší náklady a vyšší zodpovědnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
25.2.20 14:03

@unuděná my to zvládli i když chlap narodil dlouho :nevim: úplně v pohodě..já si nemyslím já si zase myslím že k čemu ti je plno peněz když pak zjistis že je pozdě a nemůžeš otěhotnět..my stavěli barák takže rezervu kde bych vzala…a nechtěla jsme mít první dítě ve 30 nebo po… A musím říct že dcera toho vždy měla strašně moc…hraček plno věcí co ani nějak nepotřebovala a to chlap měl ještě na prd práci v té době

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380

:mrgreen: nekteri by nemuseli mit deti nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
@unuděná píše:
@Kajka9 Nojo, tak ono to potřeba není, dokud se něco nepo.ere, žejo. Manžel přijde o práci nebo nedejbože nějaký úraz, dlouhodobá nemoc, pár měsíců výpadek v platu, k tomu hypoška nebo nájem a rázem tu budeš vykřikovat, že rezerva je to nejdůležitější 8) Rozhodně to nemyslím konkrétně na tebe a nikomu nepřeju nic zlého, ale plánovat těhotenství bez jakýchkoli zadních vrátek může být pěkná sebevražda.

při dlouhodobé nemoci, či urazu jsem oba pojištění, dostali bychom slušné peníze ( mmch lepší než měsíční příjem )..mám doma chlapa, kdyby přišel o práci, není mu zatěžko dělat klidně někde ve skladu v kaufu či jinde, jen aby byli peníze..opravdu se nebojím že by si něco nenašel..i ze dne na den.

• Citovat
  • Upravit
11659
25.2.20 14:05

@smurfka tak jak píšeš nám se stalo že chlap měl úraz a jsme a byly jsme pojištění takže žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí