Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud si už neštovice prodělala, tak by ti nic hrozit nemělo. Mas protilátky a ty předáváš miminku.
Pokud jsi nestovice prodelala ty, tak je vsechno v pohode. Pro klid duse muzes pozadat lekare, jestli ti udela protilatky (jestli mas dostatecnou ochranu). My jsme nestovice u starsi prodelali na podzim, mela jsem doma novorozence a ta to nechytla (pretrvala ochrana ode me). Neboj, bude to ok a preji lehky prubeh!
nevernamrcha nic by ti nemelo hrozit,dcera dostala nestovice kdyz jsem byla asi 14tt s synem a bylomi to vysvetneno MURem a syn nasledky nemá,mely sme to zrovna loni v lednu
starší taky donesla neštovice, když jsem byla těhotná. Pokud jsi neštovice měla, neměl by být problém. Neštovice jsou nebezpečné pro ty, co je neprodělali v dětství.
@nevernamrcha neštovice jsou v těhotenství nebezpečné na začátku těhotenství pokud je žena neprodělala. A může to být problematické ke konci těhotenství, ale jinak by neměli vadit. Moje děti měli neštovice v jednom těhotenství jsem byla asi v 6 týdnu a v dalším těhotenství jsem byla asi v 8 týdnu a obě děti jsou zdravé.
Děkuji holky za info. Ještě jedna otázka : Sousedka je v těhotenství termín na konci měsíce a jeden prcek má 2 roky. Mám ji raději informovat? Potkáváme se maximálně na chodbě v domě
@nevernamrcha píše:
Děkuji holky za info. Ještě jedna otázka : Sousedka je v těhotenství termín na konci měsíce a jeden prcek má 2 roky. Mám ji raději informovat? Potkáváme se maximálně na chodbě v domě
no tak doufám, že s malým ven nelezeš, když je infekční
?? Že je zalezlý doma
, takže bych to neřešila
, dodatek a následná editace: vím, asi jak si to myslela, ještě než propukly (ta inkubační doba), no já nevím, asi bych nešířila nějaké plané poplachy ![]()
Příspěvek upraven 04.01.19 v 09:33
Zdravím mám čerstvou zkušenost 2 týdny zpátky … prcek 2roky a kousek si neštovice přinesl a fakt nevím od koho
já 17tt… Doktorka je potvrdila a prý zůstat doma a nikam nechodit. Dodrženo. Sousedka 3 roky holka a miminko a taky jsem jim to radši řekla.
@nevernamrcha píše:
ja bych se zminila, pokud tedy spolu bezne komunikujete. O nic nejde a treba aspon nebudou prekvapeni, kdyz je jejich male chytne.
Také potvrzuji, já tehdy těhotná tak v sedmém, osmém měsíci a doma neštovice hned dvakrát - 3letá dcera a 11letý syn. Věděla jsem, že jsem je v dětství prodělala, gynekolog potvrdil, že se nemusím vůbec znepokojovat. Dnes jsou nejmladšímu 4 roky, je zcela OK a na jeho neštovice zatím čekáme.