Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prochazka růžovou zahradou to proste není
, únava, bolesti, nechuť, zvracení, ale to dáme
![]()
@Nickmenenapadl píše:
Jinak ještě pro uklidněníjedna sestřička u mého gynekologa mi často říkala “Kdo zvrací, ten nepotrácí”
jsou prý nějaké studie, že ženy co v těhotenství zvrací mají častěji prosperující těhotenství. Kolik je na tom pravdy nevím, ale mě to tehdy uklidňovalo.
Tato pověra vychází z toho, že zvracení je způsobeno vysokými dávkami těhotenských hormonů. Obecně něco na tom bude, když jsem měla SP v nějakém 6tt, přestalo mi být blbě. Neplatí to ale do puntíku, existuje stav hyperemesis gravidarum a ten je chorobný.
Mám ale víc dětí, každé těhotenství bylo jiné. Ne u všech jsem zvracela.
Zakladatelko, změna psychiky, únava ani zvracení není nic neobvyklého, ve druhém trimestru bude líp ![]()
Neboj se zlepší se to 🍀až porodime si řekneme že nam to za ten uliček štěstí stalo.. 👶🏻 💯 ❤️️Posílám mnoho sil ať to zvládneš 🙂 😊
@JancaS84 píše:
ChudinoOsobní zkušenost naštěstí nemám, ale kolegyně z práce úplně kolaboval organismus, musela být v nemocnici na kapackach. Miminko bylo úplně v pořádku, ma krásnou holčičku. Až si miminko poprvé pochovas tak na tohle všechno zapomenes a rekneš si, že to stalo za to.
A to já teda na těch 6 týdnů totální bezmoci, kdy sem myslela, že zdechnu a brečela chlapovi doma, že to nedám jen tak nezapomenu
zlatý porod oproti nevolnostem! Ale že to za to stálo, to je fakt! Ale to člověk docení až poté.
Ahoj, cítím se stejně.. Od 6tt šílená únava, nejradši bych pořád spala, nauzea celý den i noc nepřetržitě, k tomu točení hlavy a nemůžu se donutit nic pít, že všeho se mi navaluje, jedine co dám je ledová tříšť nebo voda s ledem a trochou Coca coly… Psychicky sem nejvíc odrovnana z toho že nic moc nezvládnu doma udělat, zvládnu jakstaks cosi uvařit (když je to bez masa, to mi teď dělá extrémně blbě) a trochu doma poklidit. Zahrada je jako jedna velká džungle, tam to těžce nezvládám, naposled sem při sekání trávy letěla 2× zvracet. A ty horka mi taky nepridavaji… Jenom se modlím až už to přejde, musím fungovat, čeká nás částečná rekonstrukce domu a zahrady, budu muset zvládnout hodně věcí, prostě se přemoct… Ale netuším jak mi to půjde ![]()
Už jsi z toho v tom 13 tt prostě strašně vyčerpaná, jak psychicky tak fyzicky, vím to, jsem 12tt a radši bych někdy přestala existovat… Ale už jen pár týdnů, opravdu, a budeme mít aspoň trochu klid
Musíme vydržet i když někdy už taky chytám solidní depky
Ahoj holky, menstruaci mam dostat 27.7. s pritelem se snazime o mimi a tyden zpatky me bolely prsa, ted me boli docela dost bradavky, mela jsem takovy tvarohovy vytok, ale celkem dost…nikdy se mi to nedelo bolest v podbrisku a bolest v krizi, neni to furt v kuse. Testy stale negativni. Merim si teplotu tak nevim. Mam vykyvy nalad…ma to taky nekdo tak?