Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Havlova
Pokud nemáte zkušenosti s tím co jsem napsala tak raději nepište radši si přečtu názor maminek co si tím prošli.
Děkuji.
@Anonymne0609 píše:
@Havlova
Pokud nemáte zkušenosti s tím co jsem napsala tak raději nepište radši si přečtu názor maminek co si tím prošli.
Děkuji.
Osobni zkusenost nemam. Ale mam kamaradku, krera mela takhle dvojky k cca triletemu a dala to. Dokonce porodila vaginalne a bez poraneni. Rikala ze prvni rok je fakt narez. Ale, ze ten zacatek nebyl tak strasny nebot uz neresila to co prvorodicky obvykle resi a hroti. A nema uplne ukazkovy spici deti a dala to. Dokonce asi 6 mesicu s dokrmem kojila obe.
Pak mam jednu, co si dobrovolne k dvouletym dvojcatum poridila treti a taky se to pry da.
Ber to pozitivne ![]()
Šok je normální. Navíc ještě nemáš jistotu, že dvě zůstanou. My do toho šli, dá se to zvládnout. Ona jiná varianta než to nějak zvládnout neni, kdyz si je nechate
.
Jsou aspoň dvouvajecna?
Gratuluju. Mam byvalou kamaradku, ktera cekala dvojcata a doma mela rocni holcicku, ona je tedy verici, takze nad tim potratem nikdy nepremyslela, kdyz se ji deti narodily ( opet dve holky ), tak se vubec nezastavila. Sotva se narodily a ona uz sla na zapis do skolky s tou mladsi ( ktera byla porad taky tak malinka )… vubec jsem ji to nezavidela, ale nakonec to nejak zvladli. Musel hodne pomahat manzel, protoze ta mladsi stale vyzadovala hodne pece a pozornosti a s temi dvojcaty byla uz proste na druhe koleji. Dnes se uz nevidame, odstehovala se hodne daleko a jediny kontakt mame pres int. Site, obcas vidim jeji fotky deti atp. Ale co musim uznat, ze maji ty deti blizko u sebe neco do sebe. Vic si rozumi… nez kdyz jsou treba po 4 a vice letech. Jsou to proste partaci. Takze ty zacatky jsou urcite hoodne tezky, ale pak to ma i sve plusy, protoze si spolu urcite vic vyhraji. ![]()
Příspěvek upraven 28.11.23 v 19:30
Vlastní zkušenost nemám, ale známí měli dcerku, která se narodila výrazně nedonošená, takže samozřejmě potřebovala více péče oproti jiným dětem. Když jí byli čerstvě dva roky narodila se jim dvojčata bohužel opět výrazně nedonošená.
Dnes je dětem 14 a 16 let a i přes různé pubertální výstřelky jim dělají dá se říct jenom radost.
Pokud jste další dítě kdykoliv v budoucnu chtěli o potratu bych vůbec neuvažovala. Prvních pár let to bude záhul a bude hodně záležet na tom, jací dokážete s chlapem být parťáci jak si dokážete navzájem pomáhat a táhnout za jeden provaz…zvládnout se to dá ![]()
Ano jsou dvojvaječná.
Vím že není 100% jistota ze obě zůstanou.
Kamarádka má holčičku a za 22 měsíců dvojčata a přežili to všichni, i když je začátek masakr. Porod dokonce přirozený.
Jako potratit děti, protože jsou dvě a ne jedno, mi přijde síla. Jedna kamarádka takhle šla na redukci a potratila obě..
Měla jsme děti ve věku 0, 18 měsíců a 3,5 roku, což teda nevím, jestli je lepší nebo horší než vaše varianta. Tak zjevně jsme to zvládli, žijeme, ale intenzivně doporučuji starat se v první řadě o sebe a o svoje manželství a pak až o děti, jakkoli to zní blbě.
Na potrat bych v tvém případě nešla, nepřijde mi to jako něco úplně nezvladnutelneho, jenom to asi bude těžký.
(a jo, vyhrajou si skvěle)
Chápu že je to pro Tebe šok, moje maminka nás porodila s dojcatkem a měla doma už 2letou, říkala že to bylo náročné ale zvládla to s pomocí babičky, no a já mám dvě holky hodně od sebe a na sestru vyšlo že má dvojčata 2 kluky a starší ještě dceru ta už jí pomáhala, teď já čekám třetí a každý mě straší s dvojčat. je tam jedno, uff, zvládne se to uvidis
![]()
Znama mela doma temer 3 lete dite, kdyz otehotnela podruhe. Chtela jit na potrat, ale az po dovoleny, aby si dovcu „uzila“. Po dovoleny prisly soky 2… a to, ze ceka dvojcata a ze na potrat je pozde. Je to 30 let zpatky… samozrejme je za vsechny deti neskutecne stastna, ze je ma. Vim, ze si to vycita, ze chtela na potrat. Za celych 30 let si to svoje chovani tenkrat neodpustila.
Znám paní co měla dvojčátka a když byly dvojčatům 2 roky narodilo se jí další dítě ( neplánovaně) no… pomáhali příbuzní hodně jsem viděla s kočárkem dědečka. Paní vypadala extrémně unavené.
Ale dali to.. co jinak. Záleží jaké dvojčátka budou. Ve třech letech půjde nejstarší do školky to to pomůže.
Ahoj,
Potřebuji radu
Mám doma dvouletou holčičku a včera mi oznámila paní doktorka že čekám dvojčata!!!Je to pro nás strašný šok další miminko jsme chtěli ale tohle jsem nečekali.
Je tu nějaká maminka která má radu jestli do toho šla nebo si je nechala vzít.
Od včerejška nemohu spát a pořad nad tím přemýšlím.
Dá se to zvládnout?
Děkuji za odpovědi.